رونمایی از «مبازره به روایت مجتبی شاکری» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

شناخت سیر یک شهروند انقلابی در یک کتاب

1401/02/30-14:19

آیین رونمایی کتاب «مبارزه به روایت مجتبی شاکری» با حضور محمدرضا سرشار، رحیم مخدومی و راضیه حقیقت، نویسنده و راوی کتاب، در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد. 
به گزارش ستاد خبری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، محمدرضا سرشار در ابتدای این جلسه، بیان کرد: جناب آقای شاکری در دفتر ادبیات ایثار، بخش ادبیات را بر عهده داشتند، توفیق دیدار و آشنایی با وی آنجا حاصل شد. نیروهای بسیاری از جانبازان در کلاس‌های داستان‌نویسی معروف تربیت شدند که این کار جناب شاکری است. جناب آقای شاکری در نقد ادبیات، امکان نگارش به صورت کتبی ندارد؛ اما شخصی بسیار نکته‌بین و دقیق است. وی آثار نویسنده‌های شاخصی را نقد می‌کرد و نقدش با احترام پذیرفته می‌شد؛ کسانی مثل مرحوم نادر ابراهیمی و... .
وی افزود: انتظار داشتم که خیلی زودتر از اینها خاطراتشان تولید ‌شود. یکی از فعالیت‌های آقای شاکری در دفتر ادبیات ایثار، جلسه خاطرات جانبازان بود که دور هم جمع می‌شدند و خاطرات خود را مطرح می‌کردند. این نشانه تواضع‌شان است که موقع جنگ در صف اول بود و موقع تقسیم غنایم در صف نایستاد. نسل‌های آینده ما با چنین خاطراتی، در موقعیت‌های بکر و نابی قرار می‌گیرند. وی خودشان اهل قلم هستند؛ اما به دلیل شرایط جسمانی شرایط قلم زدن ندارند.
سرشار با بیان اینکه زاویه نگاه شاکری، داستان‌نویسی است، گفت: از نظر پرداخت، ما داستان می‌خوانیم؛ ولی ما در این کتاب به دنبال پی‌رنگ هستیم. این کتاب عقیده‌های مختلف را به صف می‌کشد تا خوانده شود و فوق‌العاده تاثیر می‌گذارد. آدم با خواندن این کتاب، روحیه جدیدی پیدا می‌کند. وی مجسمه کامل انگیزه و ایمان و خستگی‌ناپذیری است.

رحیم مخدومی در ادامه جلسه بیان کرد: کتاب با توجه به اینکه مستندنگاری است، طبیعتاً نباید جذابیت‌های داستان را داشته باشد؛ اما هیچ صفحه‌ای نیست که بدون جاذبه باشد. همه صفحات دارای حوادث گوناگون است. شناخت سیر یک شهروند انقلابی را می‌توان در این کتاب متوجه شد. ویژگی اثر این است که بافته خیال نیست. 
 مخدومی بیان کرد: داستان این کتاب شکل‌گیری یک انسان در ظرف انقلاب است. در این کتاب ریشه‌یابی‌ها از تاریخ استخراج می‌شود. قالب این کتاب تلفیق تاریخ شفاهی، خاطره شفاهی است؛ یعنی یک جای داستان آقای شاکری را می‌بینید، یک جای دیگر نمی‌بینید. شخصیت‌ها در داستان برای خود دنیاهای جدیدی به وجود می‌آورند. این کتاب تلفیق دو ادبیات خاص است. کتاب فارغ از قالب‌های کلیشه‌ای نوشته شده است. «مبارزه به روایت مجتبی شاکری» قالب جدیدی را به وجود آورده که باید اسمی برای آن انتخاب کرد.

معصومه رامهرمزی در ادامه این نشست اذعان کرد: آنچه من در آقای شاکری دیدم، استواری و عطوفت و مهربانی و اخلاق حسنه بود. کسانی که با آقای شاکری کار می‌کنند، انگیزه می‌گیرند. ارتباط با وی خیلی بر نگاه من اثر گذاشت. نویسنده‌های جوان و دست به قلم و توانمند، طی همکاری با وی، انگیزه و انرژی‌شان چند برابر می‌شد. همسر وی هم نقش بی‌بدیلی داشته است. خیلی خوشحالم خانم راضیه حقیقت کار این کتاب را برعهده گرفت.
مجتبی شاکری در پایان مراسم افزود: اگر کاری را برعهده می‌گیرند، آن کار را بزرگ‌ترین کار مهم دنیا بدانیم و با دقت، تمامی ابعادش را انجام بدهیم. گره ادبیات را این نسل برای نسل آینده باز کرد. ما باید این مسیر را با قدرت بیشتری طی کنیم و نسل‌های جدیدی وارد کار کنیم. ما در شروع یک کار باید جریان‌های درونی و فکری را ببینیم. جریان را باید در آثار خودمان روایت کنیم. من این کتاب را به بیش از پنجاه نفر دادم و خواندند. برخی از دوستان نکاتی را از کتاب بیان کردند و من بسیاری از آن‌ها را در کتاب اعمال کردم. معتقدم که نقش بانوان در این موضوع مؤثر است. 
سی‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم آغاز شده و تا سی‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir ادامه خواهد داشت.

به ما بپیوندید: