معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی:

نمایشگاه کتاب خون تازه‌ای به رگ‌های حوزه نشر وارد کرد

1403/02/29-19:27

معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور طی روز پایانی نمایشگاه با حضور در مصلی امام خمینی(ره) در جریان موانع و چالش‌های نمایشگاه سی‌وپنجم  قرارگرفت. 

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ایروان مسعودی‌اصل، معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور در آخرین روز سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور در مصلی با یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس نمایشگاه کتاب دیدار کرد.

یاسر احمدوند در این دیدار از  همکاری سازمان بازرسی کشور برای کمک و مراقبتی که همواره دارند، قدردانی کرد و ضمن اشاره به برگزاری مطلوب نمایشگاه گفت: در قیاس با وضعیت کشورهای منطقه‌، امنیت در جمهوری اسلامی به قدری برقرار است که مردم حول کتاب و نمایشگاه کتاب گرد هم می‌آیند و این جای شکرگزاری دارد. 

او توفیق برگزاری نمایشگاه پر رونق امسال را مساعدت دستگاه‌های مختلف شهری دانست و گفت:  نمایشگاه کتاب،‌ یک کار ملی در حوزه فرهنگ است که با حضور همه دستگاه‌ها برگزار می‌شود و بهره‌بردار اصلی آن مردم هستند و طبیعتا کار با این ابعاد بدون چالش نخواهد بود.  

مردم، گردانندگان اصلی نمایشگاه

مسعودی اصل گفت: این رویداد فرهنگی به برکت خود کتاب اتفاق می‌افتد و گرداننده  اصلی خود مردم هستند. کمتر رویدادی را پیدا می‌کنیم که حضور مردم در آن به این حد گسترده باشد و ممکن است رضایت و عدم رضایتشان درسرمایه اجتماعی موثر باشد.  

او به ضرورت بررسی و قیاس امسال با سال گذشته تاکید کرد و گفت: موضوعاتی مثل نمایشگاه صرف یا فروش همراه با نمایشگاه، باید مورد بررسی قرار گیرد و اینکه آیا برای تعامل بیشتر ناشرین و مردم لازم است در وزارت فرهنگ نمایشگاه دائمی برقرار باشد؟ 

مسعودی اصل نقد برای چنین رویداد بزرگی را طبیعی دانست و گفت: نظر اهل فن در این مورد اهمیت دارد.

کتاب، بخشی از سبک زندگی

معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور وابستگی و اعتیاد به کتاب را نیاز امروز بشر و اسباب آرامش خواند و گفت: هرچقدر در این زمینه هزینه کنیم سرمایه‌گذاری است و می‌تواند آثار و برکات فراوانی هم داشته باشد. 

مسعودی اصل گفت: کتاب، اصلی‌ترین حلقه‌ گمشده‌ سبک زندگی است و ضمن اینکه به عنوان بخشی از سبک زندگی می‌تواند ایفای نقش کند، در فرهنگ‌سازی برای سبک زندگی نیز ابزار اصلی است. نمایشگاه کتاب خون تازه‌ای در رگ‌های حوزه نشر و کتاب واردکرده است که به پایداری آن کمک می‌کند.

گردآمدن اجزای حلقه نشر

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با طرح این موضوع که یکی از سوال‌هایی که امسال پاسخ آن داده شد، این بود که آیا نمایشگاه باعث می‌شود که کتاب‌فروش‌ها ضرر کنند؟ گفت: از سال گذشته با قاعده و نظارت کتابفروش‌ها را در بخش مجازی به فروشندگان اضافه کردیم و در حال حاضر همه‌ حلقه نشر در نمایشگاه حضور دارند و از این طریق به این انتقاد پاسخ داده شد. 

احمدوند ادامه داد: به منظور شفافیت بیشتر،‌ یارانه منحصرا به بخش مجازی منتقل شد و هیچ‌کدام از بن‌هایی که به دانشجویان یا اقشار دیگر اهدا می‌شود تبدیل به پول نمی‌شود. 

او با اشاره به شرایط اقتصادی جامعه گفت: ما باید با برطرف کردن موانع زیرساختی کمک کنیم تا کتاب در سبد خانوارها قرار گیرد.

به گفته احمدوند، با توجه به بحث این روزها در مورد سرانه مطالعه در کشور،‌ سند ملی خواندن و مطالعه مفید در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده که تشکیل کارگروه آن نیز ابلاغ شده است.

او علاقه‌مندی یک سوم مردم ایران به مطالعه را دلیلی برای این دانست که مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد دغدغه‌ها و رویکردهای فرهنگی بیشتری داشته باشد.

 رییس نمایشگاه کتاب افزود: زحمات و تلاش‌ها  قابل انکار نیست اما مطلوب هم نیست. امیدواریم بتوانیم برای سال آینده مشکلات را برطرف کنیم. 

احمدوند در پایان این دیدار گفت: در طول سال مردم می‌توانند از سامانه بازار کتاب استفاده کنند و هر تخصیص اعتباری در آن سامانه و در طول سال قابل تعریف است و تلاش ما بر این است که از پیشنهادها استفاده کنیم. 

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار شد. 

به ما بپیوندید: