
با کمبود داده در طرحهای پژوهشی مواجهیم
1404/02/23-20:22
کارشناسان نشست علمی نقد و بررسی کتابها و طرحهای پژوهشی حوزه خانواده در ایران معتقدند فقدان دادههای علمی و معتبر بر طرحهای پژوهشی و نتایج آنها اثرگذارند.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست علمی نقد و بررسی کتابها و طرحهای پژوهشی حوزه خانواده در ایران سهشنبه ۲۴ اردیبهشت در هفتمین روز از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سرای گفتوگو واقع در مصلای امامخمینی(ره) برگزار شد. در این نشست فاطمه موسوی، خدیجه کشاورز و سیمین ویسی بهعنوان کارشناسان نشست حضور داشتند.
ویسی معتقد است امروزه در طرحهای پژوهشی با چالش مواجهیم. او دراینباره گفت: با کمبود داده و پژوهش ملی مواجهیم. از سویی این دادهها بهشکلی محدود وجود دارند و از سوی دیگر، برخی از این دادهها با ایجاد سوگیری محدود در دادهها وجود دارند. محققان و پژوهشگران ما وقتی اساتید و مدرسین نیستند، بلکه صرفاً دانشجویانی هستند که برای تکالیف خود این پژوهشها را انجام میدهند و همین موضوع باعث میشود که تحقیقهای ما بهوسیله پژوهشگران قدر و توانا شکل نگرفته و در نتیجه نتایج آنها با خطا مواجه میشوند.
بهاعتقاد موسوی، پژوهشهایی که منجر به سوگیری شدند، از خطای پژوهشگر و عدم شناخت او نشئت میگیرند.
وی افزود: ترجمههای ناقص و همراه با سوگیری باعث میشود آثار خوب دیگر در بازار منتشر نشود حتی در ادامه باعث میشوند تا آثار محافظهکارانه رشد کنند و منابع علمی کم و کمتر شوند در برخی منابع دیگر تحمیل این گزاره که خانوادهها در ایران به غربگرایی تمایل دارند، باید با پژوهش اثبات شود. اگر تحقیق نباشد، اگر درباره پیشینه و المانهای دیگر سنتها و گروهها مطالعه شکل نگرفته باشد، قضاوتهای ناصحیح رشد میکنند. آثاری که در ملیتهایی که با ایرانیان قرابت بیشتری دارند، ترجمه نمیشوند و همین منابع علمی ترجمهای به.شکل بهروز در بازار ایران وجود ندارند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.