در نشست تخصصی کمیته جنبی انجام شد

بررسی وضع فرهنگی جهان عرب پس از بیداری اسلامی

1393/02/14-12:44

نشست تخصصی «وضعیت فرهنگی جهان عرب پس از بیداری اسلامی» به همت کمیته فعالیت‌های جنبی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و کارشناسان این حوزه در سالن یاس برگزار شد.

به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در این نشست حجت الاسلام «محمد زائری» در خصوص اتفاقات پیش آمده در چند سال گذشته در جهان عرب و ریشه‌های آن، گفت: تحولات اخیر جهان عرب و بیداری اسلامی مهم‌ترین و تاثیرگذارتر از سطحی است که در ایران تصور می‌شود. در ایران متاسفانه به برخی موارد نگاه سطحی دارند و مسائل را سیاسی می‌کنند، در حالی که باید به برخی موارد از دید فرهنگی و اجتماعی هم نگاه شود. به عنوان مثال، در زمان مشروطه و اتفاقات آن دوره و نیز زمان حال همان اتفاقات در حال رخ دادن است.

وی درباره مقاله‌ یک روزنامه‌نگار که در مجلات آمریکایی با موضوع «مسجد و دموکراسی» منتشر شد، بیان کرد: در این مقاله که با استقبال زیادی روبه‌رو شده است، مسجد محل دموکراسی و کلیسا پایگاه اشراف خوانده شده است. به گفته نویسنده آن مقاله، در کلیسا اشراف بهترین لباس خود را می‌پوشند و بنا به جایگاهی که دارند وارد آن می‌شوند، ولی مسجد محل دموکراسی و مکانی است که هر فردی با هر لباسی و هر شخصیتی که دارد می‌تواند وارد آن شوند و هر جا می‌خواهد، بشیند.

زائری خاطرنشان کرد: در زمان گذشته، زبان فارسی در دانشگاه‌های اروپایی تدریس می‌شد، ولی متاسفانه امروز فقط به قسمتی از آرایه‌های ما پرداخته می‌شود و از جریان‌های ادبی ما خبری در دانشگاه‌های غربی نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: عده‌ای باعث شکل‌گیری تفکر «شیعه‌هراسی» در جهان شده‌اند، اما ما باید بتوانیم با شیوه‌ای درست، این مشکل را حل کنیم. مثلاً نباید بعضی اختلافات داخلی را به تمام جهان انتقال بدهیم، بلکه باید به سوی اهداف درست گام برداریم تا باعث بروز مشکلی در کشور و در نتیجه، تحریک کشورهای بیگانه و مخصوصاً شبکه‌های تلویزیونی نشود.

وی ادامه داد: باید از نگاه سطحی بگذریم، دریچه نگاهمان را وسیع کنیم و از حاشیه دور شویم.

در ادامه این نشست «عبدالامیر موسوی» در خصوص موج بیداری اسلامی در جهان عرب گفت: به نظر من، شرایط در کشور‌های عربی یک شرایط تراکمی بود. ظلم و ستم، جهل و بیکاری و بی‌توجهی حاکمان باعث شد این مسائل در کشورشان به وجود بیاید.

وی افزود: اتفاقات رخ‌داده در کشورهای عرب نشان‌دهنده نبود رهبر مناسب و توانا در آن جوامع است.

موسوی در خصوص جایگاه اسلام در جوامع عرب بیان کرد: با توجه به شرایطی که در این جوامع به وجود آمده، جوامع عرب می‌خواهند همه مسائل را بر ضد اسلام مطرح و دین را بدنام کنند.

سالن یاس در نمایشگاه کتاب امسال هر روز میزبان نشست‌های مختلف با موضوعات متعدد است.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.

به ما بپیوندید: