تألیف در نشر دانشگاهی ضعیف است

1393/02/14-12:52

نخستین نشست تخصصی انجمن فرهنگی کتاب‌های دانشگاهی با حضور «ایرج نوروش» استاد دانشگاه تهران، در سرای اهل قلم، سالن 21 ناشران دانشگاهی، با حضور اعضای اتحادیه و انجمن ناشران دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در ابتدای این نشست، نوروش تالیف کتاب‌های دانشگاهی را در کشور ضعیف دانست و گفت: تالیف کتاب، بیشتر در حوزه ادبیات صورت می‌گیرد و اکثر کتاب‌های دانشگاهی یا به نوعی ترجمه‌هایی هستند که نام مترجم‌شان حذف شده یا از سایر کتاب‌ها کپی‌برداری شده‌اند، در حالی که حداقل 30 درصد از هر کتاب تالیفی باید بر اساس تحقیقات نویسنده‌اش باشد.

وی ادامه داد: تالیف کتاب، نیازمند صرف هزینه است، ولی در ایران از محققان حمایت مالی نمی‌شود تا بتوانند با آسودگی خیال به پژوهش بپردازند. به عنوان مثال، من اگر بخواهم یک کتاب جامع در حوزه حسابداری تالیف کنم، برای تحقیقات آن، حداقل به 150 ملیون تومان سرمایه و یک سال وقت نیاز دارم.

نوروش ادامه داد: متاسفانه آموزش در کشور ما جنبه مدرک‌گرایی پیدا کرده است و نگارش کتاب بیشتر به کتاب‌های تست‌زنی و آمادگی کنکور محدود می‌شود.

وی گفت: در خارج از ایران، به این دلیل که زبان بین‌المللی است، کتاب‌ها با شمارگان میلیونی چاپ می‌شوند، اما شمارگان کتاب‌ها در ایران جوابگوی مخارج آن نیست. به همین دلیل، نیازمند حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ناشران علمی و دانشگاهی هستیم.

وی جعل و کپی‌برداری از کتاب‌های برتر را مشکل اصلی ناشران دانست و گفت: دولت مانند حساسیتی که به پول جعلی دارد، باید نسبت به آثار جعلی و کپی‌برداری‌شده ناشران نیز حساسیت به خرج دهد و ناشران جاعل را شناسایی کند.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.

به ما بپیوندید: