نمايشگاه كتاب بايد ورودي بگيرد
1393/02/16-13:59
نویسنده «قصههاي سبلان» معتقد است نمايشگاه كتاب به جهت اينكه يك رويداد فرهنگي است حتماً بايد ورودي بگيرد كه اين ورودي ميتواند صرف ارتقای سطح كيفي و كمي در حيطه كتاب، كمك به ناشران و حتي فراهم كردن تسهيلات رفاهي بازديدكنندگان شود.
به گزارش ستاد خبري سراي اهل قلم، محمدرضا بايرامي نويسنده معاصر ايراني در بازديد از بيست و هفتمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر نمايشگاه كتاب اتفاق خيلي حساب شدهاي نيست چه به لحاظ زماني و مكاني و چه نوع مراجعهاي كه به آن ميشود. نبايد عدهاي اينجا را با محل قدم زدن اشتباه بگيرند پس حتماً بايد براي آن ورودي در نظر گرفت.
اين نويسنده كه با نگارش رمان «كوه مرا صدا زد» از مجموعه قصههاي ساوالان توانست جايزههاي خرس طلايي و نيز جايزه كبراي آبي و كتاب سال سوئيس را از آن خود كند، تصريح كرد: الآن نمايشگاه يك پز فرهنگي است و به رغم اينكه وانمود مي كند يك اتفاق بزرگ فرهنگي است بايد ضعفهاي فرهنگي آن برطرف شود.
بايرامي همچنين به تفاوت نمايشگاه تهران با نمايشگاههاي خارج از كشور اشاره كرد و گفت: در آنجا علاوه بر گرفتن ورودي، كتاب نيز صرفاً جنبه معرفي دارد و فقط روزهاي آخر به معرض فروش گذاشته ميشود.
محمدرضا بايرامي داستانهايش بيشتر در زمينه ادبيات روستايي و طبيعتگرايانه و به طور عمده در زمينۀ جنگ است. «مردگان باغ سبز»، «قصههاي سبلان» و «پل معلق» از جمله كارهاي مورد توجه اوست.
راوي قصههاي سبلان در روستاي «لاطران» اردبيل و در دامنه كوه سبلان به دنيا آمد و تاكنون رمانها و داستانهاي متعدد از او به چاپ رسيده است.
خانم پوتاهيل رايش كتاب «كوه مرا صدا زد» بايرامي را به زبان آلماني ترجمه كرده است.