نمايشگاه استاني كتاب در فارس گشايش يافت

دري: نمايشگاه كتاب، جلوه اي از قدرت نرم جمهوري اسلامي است

1389/08/16-07:30

نهمين نمايشگاه استاني كتاب فارس، صبح امروز با حضور آيت‌الله ايماني امام جمعه و نماينده ولي فقيه در استان فارس، بهمن دري معاون امورفرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و محمد احمدزاده استاندار فارس،احسان اله حجتی، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، طبیعی ، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و جمعی از علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی در محل دايمي نمايشگاه‌هاي شيراز گشايش يافت.
به گزارش روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران ، در اين مراسم كه از ساعت 9 صبح در فضاي باز محل دايمي نمايشگاه‌هاي شيراز آغاز شد، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس گفت: اين نهمين نمايشگاه استاني كتاب فارس و چهارمين نمايشگاه متوالي كتاب در استان است.

در اين مراسم معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه نمايشگاه كتاب مانور فرهنگي جمهوري اسلامي است، گفت: اجازه مي‌خواهم از گفته‌هاي امام صادق (ع) وام بگيرم كه فرمودند: «بنويس و دانش خويش را ميان برادرانت منتشر كن» زيرا ممكن است پس از مرگت، زماني پرفتنه فرا برسد كه مردم به اين كتاب‌ها نياز خواهند داشت.

وي در ادامه گفت: علم با تمام ارزشي كه دارد اگر انتقال نيابد، اصولاً ارزشي ندارد و معتقدم برگزاري نمايشگاه‌هاي كتاب در وضعيت كنوني كشور يك اولويت است.

وي افزود: اهميت نمايشگاه‌هاي كتاب از آن جهت است كه تحقق راهبرد فرهنگي مبتني بر فرموده‌هاي مقام معظم رهبري را مي‌توان در اين نمايشگاه‌ها خلاصه كرد.

دري با بيان اينكه مانور قدرت نرم جمهوري اسلامي در همين نمايشگاه‌هاست، گفت: مقام معظم رهبري درباره اهداف برگزاري اينجور نمايشگاه‌ها مي‌گويند، اگر ما فرهنگ كتاب‌خواني را ترويج كنيم و از طرفي كتاب‌هاي خوب را معرفي كنيم، بخش عمده‌اي از رسالت جمهوري اسلامي را انجام داده‌ايم.

وي با اشاره به حوادث سال گذشته صحبت‌هاي خود را اينگونه پايان داد:‌ اگر راهپيمايي 9 دي ماه و 22 بهمن سال گذشته را مانور جمهوري اسلامي بدانيم، امسال بازديد بيش از 5 ميليون نفر از نمايشگاه كتاب تهران، نخستين مانور جمهوري اسلامي در سال جاري بود و نمايشگاه‌هاي استاني كتاب به نوعي ادامه اين مانور است.

منصور طبيعي، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس نيز با بيان اينكه نخستين نمايشگاه كتاب فارس در سال 74 برگزار شد، گفت: از سال 74 تا 84 چهار نمايشگاه كتاب در استان فارس برگزار شد، ولي از سال 85 تاكنون چهار نمايشگاه متوالي كتاب در استان برگزار شده و به نظر مي‌رسد برگزاري نمايشگاه به يك مطالبه عمومي مردم تبديل شده است.

وي افزود: از اوايل پاييز مردم انتظار نمايشگاه كتاب را مي‌كشند و اين فعاليت فرهنگي خود به خود به يك فرهنگ‌سازي انجاميده است.

وي تصريح كرد: در نمايشگاه امسال 900 غرفه فعاليت مي‌كنند و قريب به هزار ناشر در نمايشگاه حضور يافته‌اند.

در ادامه مراسم، آيت‌الله ايماني امام جمعه و نماينده ولي فقيه در استان فارس با تسليت شهادت امام جواد (ع) گفت: ايشان معلمي بودند كه از خردسالي علم و دانش را به دانشمندان اسلامي و غيراسلامي آموزش مي‌دادند.

امام جمعه فارس با بيان اينكه گوش، اولين راه انتقال دانش است و بر چشم تقدم دارد، گفت: در تمام آيات قرآن نيز گوش بر چشم تقدم داشته و همواره گوش قبل از چشم آماده است.

وي با نقل حديثي از پيامبر اسلام (ص) كه فرموده‌اند «علم و دانايي را در كتاب و نوشته‌ها به ثبت برسانيد»، افزود: همين‌ جاست كه قرآن به قلم قسم ياد مي‌كند.

آيت‌الله ايماني ادامه داد: خداوند متعال اينچنين تقدير كرد كه اولين معلم انسان انبياء باشند و دانشمندان از انبياء بياموزند.

نماينده ولي فقيه در استان فارس با تشكر از برگزاركنندگان نهمين نمايشگاه استاني كتاب فارس گفت: از ناشراني كه با حضور خود در اين مسابقه علم و فضيلت داشته‌هاي خود را به نمايش گذاشته‌اند، تشكر مي‌كنم. امروزه بعد از آنكه بشر در عرصه‌ها مختلف موفقيت‌هاي فراوان داشته باز هم نقش كتاب موثر و پررنگ است و كتاب نقش خود را از دست نداده است.

آيت‌الله ايماني اضافه كرد: با وجود گام‌هاي بلند در عرصه مجازي، كتاب همچنان جايگاه بلندي دارد و اين جايگاه رشد و بالندگي دارد.

امام جمعه شيراز با بيان اينكه برگزاري نمايشگاه‌هاي متوالي كتاب در استان‌هاي مختلف نشان‌دهنده رويكردي فرهنگي دولت نهم و دهم است، گفت: اميدوارم مردم فارس از فضاي به وجود آمده حداكثر بهره‌ و استفاده را ببرند.

در ادامه اين مراسم، محمد احمدزاده، استاندار فارس گفت: فرهنگ ايران همواره سرشار از علم و كتابت بوده است و همواره حاكمان حتي در دوران پيش از اسلام فرهنگ را سرلوحه كار خويش قرار داده بودند.

وي اضافه كرد: با ورود اسلام به ايران انديشه‌هاي ناب ايراني اعتلاي صد چندان يافت و اكنون و امروز اين اعتلاي ايراني اسلامي را كه محصول هزار سال فكر و انديشه است، مشاهده مي‌كنيم.

استاندار فارس گفت: كتاب، سرآغاز انديشيدن و نو شدن است، كتاب حلقه واصل همه زميني‌ها به آسمان است، كتاب همچون خوني است كه در شريان‌هاي اجتماعي جامعه جريان دارد و كتاب برآيند فكري و معرفتي در طول تاريخ بوده است.

احمدزاده، افتتاح نهمين نمايشگاه كتاب شيراز در سومين شهر حرم اهل بيت را به فال نيك گرفت و گفت: در استاني كه صد دانشگاه و چندين حوزه علميه فعال هستند، نمايشگاه كتاب مي‌تواند يك فرصت بزرگ باشد.

وي تاكيد كرد: بايد با اطلاع‌رساني دقيق، شرايطي فراهم شود كه شاهد استقبال دوچندان مردم از نمايشگاه باشيم.

استاندارد فارس با بيان اينكه اگر كتاب، اتصال رب و خالق را به همراه نداشته باشد، مورد اقبال و استقبال قرار نمي‌گيرد، گفت: اساساً انقلاب اسلامي ايران، بيش از آنكه اهداف سياسي داشته باشد يك انقلاب فرهنگي بود و امروز علم بايد برآمده از وحي باشد و اگر كتاب از واقعيت‌هاي اجتماعي تأثير نپذيرد، مورد اقبال قرار نمي‌گيرد.

وي در پايان گفت: شاهد آن هستيم كتاب‌هايي كه امروز به تيراژهاي بالا مي‌رسند همگي به نوعي دغدغه‌هاي جامعه را مدنظر داشته‌اند و منقطع از واقعيات نيستند.

به ما بپیوندید: