آلمان در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
1391/02/14-08:30
غرفه کشور آلمان امسال علاوه بر آن که در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ارایه تازه ترین آثار ادبی ناشران آلمانی پرداخته، در غیبت اتریشی ها و سوییسی ها در این نمایشگاه، آثاری از نویسندگان برجسته این دو کشور را نیز عرضه کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، غرفه آلمان که همچون سال های گذشته با همکاری نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت برپا شده، امسال یگانه غرفه ای است که علاقه مندان به ادبیات آلمانی زبان را به خود جلب می کند. آن چیزی که در نگاه اول چشم بازدیدکنندگان را متوجه خویش می کند تازه ترین آثار داستانی منتشرشده از نویسندگان مختلف است که در بین آن ها هم کتاب های نویسندگان موفق صاحب نام و هم آثار نویسندگان ناشناخته به چشم می خورد.
در این قسمت رمان هایی از نویسندگان آلمانی ، سوییسی و اتریشی در ژانرهای مختلف اعم از جنایی و تاریخی در کنار هم چیده شده اند. آثاری همچون «پرونده بزرگ» نوشته «پتر هانتکه» ، «بلومنبرگ» نوشته «زیبیله لویچاروف»، «آلمن و سنجاقک ها» نوشته «مارتین زوتر»، «پرونده کالینی» نوشته «فردیناند فون شیراخ» ، «فرشته فراموشی» نوشته «مایا هادرلاپ»، «در زمان روشنایی رو به کاهش» نوشته «اویگن روگه»، «اگر ما حیوان بودیم» نوشته «ویلهلم گنازینو» ، «درد آفرین» نوشته «مارلنه اشتری روویتس»، «وعده غذایی رایگان» نوشته «اووه تیم»، «گردن زرافه» نوشته «یودیت شالانسکی» ، «پسر مادر» نوشته «مارتین والزر»، «پادشاه سالخورده در تبعیدگاهش» نوشته «آرنو گایگر» ، «شکوه زندگی» نوشته «میشاییل کوپف مولر»، «بهشت آگوست انگلهارت» نوشته «مارک بول» ، «همیشه همان برف و همیشه» نوشته «هرتا مولر»، «ترن هوایی» نوشته «اووه تلکمپ» ، «در ویترین بهار» نوشته «ملیندا نادج آبونجی»، «نقاب» نوشته «زیگفرید لنتس» و «در برابر دنیا» اثر «یان برانت»...
این آثار در انتشاراتی های مختلف آلمان، اتریش و سوییس همچون سورکمپ، دیوگنس، کیپن هویر و ویچ ، پیپر، هانزر ، والشتاین ، کلت کوتا ، دومونت ، هوفمان و کمپ و گالیانی منتشر شده اند.
امسال همچنین در یک بخش جداگانه رمان های «اینگو شولتزه» نویسنده شناخته شده آلمانی به نمایش در آمده است که از جمله آن ها می توان به رمان هایی همچون «داستان ساده» ، «آدم و حوا»، «زندگی نو» ، «پرتقال ها و فرشته» و «33 لحظه موفقیت» اشاره کرد. این نویسنده همچنین در روز نخست نمایشگاه کتاب تهران در نمایشگاه حضور یافت و از غرفه آلمان بازدید کرد.
از دیگر بخش های جذاب این غرفه بخش کودک و نوجوان بود که با آثاری توام با تصویرگری های زیبا از انتشاراتی های «لووه»، «کارلزن» ، «راونزبورگر» ، «هانزر» ، «شوت» ، «آرنا» و «اوتینگر» نگاه بینندگان را به سوی خود جلب می کرد. در این قسمت آثار مختلفی برای رده های سنی کودک و نوجوان به نمایش درآمده است. از نسخه کودکانه «هملت» و «فاوست» گرفته تا کتابی در مورد «بتهوون» ، «چیک» اثر ولفگانگ هرندورف، «دنیای بی نظیر هوگو» اثر سابینه ست، «در روزی مثل امروز» اثر پتر اشتام، «زیباترین داستان های برادران گریم» ، «پایان دنیا» اثر دنیل هورا و «نگهبان دروازه» به قلم مارکوس اشترومیدل.
غرفه آلمان همچنین امسال کتاب هایی را با موضوع تحرک و گردشگری در زمینه تکنولوژی هواپیماها و یا آینده قطار و نیز در مورد اتومبیل، دوچرخه و موتور سیکلت عرضه کرده است. بخش دیگر آن نیز به کتاب هایی در مورد ایرانشناسی، خاورمیانه و اسلام اختصاص یافته است. ترجمه قرآن کریم، ترجمه گزیده ای از غزلیات حافظ به آلمانی ، داستان های پیامبران و «گوته و اسلام» از آثار عرضه شده در این بخش است.
علاوه بر این کتاب ها، در بخشی با عنوان «راهنمای کاربردی کشور آلمان» کتاب های مختلفی در مورد آشنایی و معرفی برخی شهرهای آلمان همچون برلین ، هامبورگ و لایپزیک در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.