ساخت كتابخانههاي روستايي در اولويت قرار گيرد
1391/02/23-08:30
توسعه كتابخواني و افزايش سرانه مطالعه در سراسر كشور زماني اتفاق ميافتد كه شناسايي مدارس محروم و ساخت كتابخانههاي روستايي در اولويت برنامه مسولان فرهنگي قرار گيرد.
عبدالمحمد شعراني، معلم كوچكترين مدرسه دنيا در گفتوگو با خبرنگار ستاد اطلاع رساني بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران با تشکر از زحمات مسئولان برپایی بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور اظهار کرد: برپايي این رویداد فرهنگی دسترسي به كتاب را تنها براي تهرانيها آسان كرده است، زمان برگزاري آن همزمان با امتحانات مدارس در شهرستانهاست و این امر امكان بازديد بيشتر از نمايشگاه را به شهرستانيها نميدهد.
وي افزود: تور بازديد از مناطق محروم با هدف توسعه و توزيع عادلانه كتاب در كنار اردوهاي جهادي براي نويسندگان و ناشران كودك و نوجوان نيز ميتواند گام موثري در راستاي محروميتزدايي در حوزه كتاب براي مناطق محروم كشور باشد.
معلم مدرسه كالو تصريح كرد: كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اتوبوسهاي حامل كتابخانه را به مناطق محروم كشور ميفرستاد به نظر من اينگونه كارهاي قشنگ براي توسعه فرهنگ كتابخواني بايد ادامهدار باشد.
شعراني با اشاره به نبود كتابخانههاي مجهز به كتابهاي روز گفت: هنوز در شهرستانهاي كشور مانند بوشهر كتابخانههاي مناسبي براي استفاده دانشآموزان و دانشجويان وجود ندارد، اما در مدرسه كالو كتابخانهاي با یکهزار عنوان كتاب براي مطالعه دانشآموزان وجود دارد كه نويسندگان كتاب خود را با امضا يادگاري هديه كردند.
وي تصريح كرد: كاهش مدت زمان چاپ كتابهاي جديد، توسعه كتابخانههاي مدارس مناطق محروم روستايي، تاليف كتابهاي پرمحتوا با موضوع دين و آموزش از جمله حمايتهايي است كه مسئولان فرهنگي كشور بايد توجه بیشتری به آن داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: درحال حاضر كتابهاي شعر كودك محتواي غني ندارد، نويسندگان به توليد آثاري بيمحتوا در حوزه شعر كودك ميپردازند، اين موضوع هم مسالهاي بسيار مهم است كه بايد نويسندگان با توجه به سابقه فرهنگي و ديني كشور به توليد شعرهاي مذهبي و ديني براي كودكان دست بزنند.
شعراني خاطرنشان كرد: متاسفانه بازيهاي مجازي و رايانهاي فرصت مطالعه را از فرزندان ايران زمين گرفته است كه جا دارد با احيا سنتهاي اسلامي بازيهاي محلي، مطالعه كتاب های ديني گسترش يابد.