در دیدار معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با احمد مسجدجامعی تاکید شد؛

لزوم ایجاد گذرهای فرهنگ در سطح شهر تهران

1397/02/15-12:44

احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در دیدار با رئیس سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سالن تشریفات نمایشگاه کتاب تهران لزوم ایجاد گذرهای فرهنگ در سطح شهر تهران را مورد تاکید قرار داد و گفت: معافیت‌‌های مالیاتی حوزه‌ی نشر نیاز به پیگیری دارد.

به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، احمد مسجدجامعی در این دیدار که روز جمعه (14 اردیبهشت ماه) انجام شد، ضمن بیان این مطلب که اقتصاد کتاب همیشه با مشکلاتی مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: کتاب حوزه‌ای عاشقانه است و کسانی که در آن کار می‌کنند به آن دلبستگی دارند.
وی تصریح کرد: به هر حال باید به حمایت‌‌هایی که از کتاب و ناشران می‌شود، توجه بیشتری کنیم. ضمن اینکه در زمینه‌ی معافیت‌‌های مالیاتی حوزه‌ی نشر نیز باید پیگیری صورت بگیرد.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه می‌توان در 22 منطقه تهران، 22 راسته‌ی کتاب ایجاد کرد، بیان کرد: وزارت ارشاد باید به دنبال چنین کارهایی باشد. اگر این حرکت را در یک منطقه انجام دهیم، برای سایر مناطق الگو می‌شود. 
وی اضافه کرد: اکنون در تهران یک گذر فرهنگ در خیابان برادران مظفر وجود دارد که کاملا آماده است و در سال 88 آماده بهره‌برداری شد اما متاسفانه متوقف شد. ما تلاش کردیم تردد ماشین‌‌ها در این خیابان ممنوع شود و کف خیابان سنگفرش شود. حتی سایه‌بان‌‌های این خیابان زده شده است. این منطقه از محدوده‌ی فلسطین تا خیابان انقلاب را در برمی‌گیرد. 
مسجدجامعی تصریح کرد: به عقیده‌ی من وزارت ارشاد می‌تواند ادامه‌ی این پروژه را پیگیری کند.
نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، انسجام فرهنگی ایجاد می‌کند
رئیس سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاونت فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این دیدار با بیان اینکه نمایشگاه کتاب در روز اول خود نسبت به سال پیش حدود 40 درصد افزایش بازدیدکننده داشته است، گفت: روز گذشته هیاتی از چین به نمایشگاه آمده بودند و از جمعیت آن حیرت کرده بودند.
محسن جوادی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انسجام فرهنگی ایجاد می‌کند، اظهار داشت: استان‌‌های مختلف در این نمایشگاه برنامه‌‌هایی ترتیب داده‌اند و همین سبب انسجام فرهنگی می‌شود. 
وی افزود: امسال نزدیک به 100 هزار عنوان کتاب چاپ شد؛ این در حالی است که در تمام 40 سال گذشته آمار چاپ کتاب یک میلیون و 300 هزار عنوان کتاب بوده است. اینکه نزدیک 10 درصد از چاپ کتاب در سال جاری اتفاق افتاده، نشانه‌ی خوبی است. البته ناگفته نماند که کتاب‌خوانی در کشور با مشکل مواجه است و برای مشکل کتاب در ایران باید فکری اساسی کرد. 
معاون فرهنگی وزیر ارشاد تاکید کرد: ما مشکلاتی در بازار بین‌المللی داریم که باید سعی کنیم ورود بیشتری به آن داشته باشیم. 
جوادی ضمن انتقاد از گردش مالی کتاب در ایران گفت: گردش مالی کنسرت پاپ در کشور بیش از گردش مالی کتاب است. اگر بخواهیم رقم گردش مالی کتاب را بر تعداد افرادی که در این حوزه کار می‌کنند تقسیم کنیم، رقم ناچیزی ‌به دست می‌آید. 
گفتنی است، سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: