آغاز لیگ کتاب‌خوانی آنلاین در روستاهای استان فارس

1397/02/15-16:05

ویژه برنامه‌ی روز فرهنگ و هنر فارس با رونمایی از طرح سراسری لیگ کتاب‌خوانی آنلاین روستاییان فرزانه با حضور یوسفی‌نژاد سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و فروزانی معاون گردشگری میراث فرهنگی و جمعی از مسئولان و هنرمندان در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی ‌و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، همزمان با سومین روز برگزاری نمایشگاه کتاب، اولین ویژه برنامه استان‌ها با حضور استان فارس برگزار شد. در این مراسم علاوه بر حاضران در نمایشگاه کتاب، جمعی از مسئولان هنرمندان و فرهیختگان شیراز نیز حضور داشتند. 

در این مراسم، طرح سراسری لیگ کتاب‌خوانی آنلاین روستاییان فرزانه با حضور یوسفی‌نژاد سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و فروزانی معاون گردشگری میراث فرهنگی و جمعی از مسئولان و هنرمندان رونمایی شد. این طرح شامل مسابقه‌ی کتاب‌خوانی است که توسط مردم روستای امامزاده بزم طراحی شده است و هدف از اجرای آن ترغیب جوانان و دانش‌آموختگان به فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی است. آغاز این لیگ با کتاب 5 داستان جلال آل‌احمد کلید خورد.
در ادامه‌ی مراسم، توضیحاتی درباره‌ی جنبه‌های فرهنگی و تاریخی این برنامه و علت نامگذاری 15 اردیبهشت به نام روز فرهنگ و هنر فارس در شیراز توسط مجری قرائت شد. سپس یوسفی‌نژاد سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با قدردانی از دعوت تهران به نمایشگاه کتاب گفت: استان فارس مفتخر است که در چندین سال اخیر در ترویج فرهنگ مطالعه پیشرفت چشمگیری داشته است و طرح ها و ایده‌های خلاقانه‌ای برای تشویق علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی اجرا شده است.
در ادامه، فروزانی معاون گردشگری میراث فرهنگی استان فارس، ضمن گرامیداشت روز فرهنگ و هنر فارس گفت: تمدن‌های بزرگ بشری در گهواره‌ی فرهنگ و هنر اصیل ایرانی پرورش یافته‌اند ولی نحوه‌ی برخورد ما مسئولان و مردم در درجه‌ی دوم با فرهنگ‌سازی ایرانی درست نبوده است. 
وی با اشاره به بحران شدید آب در شیراز افزود: فرونشست‌های زمین در استان فارس تهدیدی برای تخریب آثار تاریخی و متمدن استان است. 
وی از اهالی فرهنگ و هنر دعوت کرد تا پیشنهاداتی را در راستای توسعه‌ی فضای فرهنگی در ایران ارائه دهند و برای اجرای این پیشنهادات جهد و مجاهده کنند.
در ادامه احد ده‌بزرگی شاعر بزرگ و قدیمی استان فارس با لهجه‌ی محلی به شعرخوانی پرداخت و علی امینی پژوهشگر زبان‌شناسی با موضوع نقش فارس در تکریم هویت ملی ایران سخنانی گفت. 
در ادامه با دعوت از مسئولان حاضر در سالن از استاد داریوش نویدگویی ناشر برتر بین‌الملل اهل شیراز قدردانی شد.
ویژه برنامه‌ی روز فرهنگ و هنر فارس با چندین رونمایی ادامه یافت و کتاب‌های «ساعت 8 میدان آرژانتین» ترجمه‌ از فارسی به انگلیسی اثر محمد کشاورز، «جام جهان‌بین» مجموعه آثار عکاسی امیر سبوکی، «یک صفحه‌ای سفید» اثر سیدمهدی عظیمی و کوشش موسسه‌ی توانگران نابینایان کارآفرین فارس به خط بریل رونمایی شدند.
همچنین «فصلنامه‌ی فرهنگی اجتماعی هوای بیداری» با هدف ارج نهادن به مقام استاد فرهنگ و تاریخ و تمدن شیراز احمد اقتداری و مجموعه‌ای شامل سه کتاب اثر منوچهر بنان‌ماه انتشارات نوید شیراز نیز رونمایی شدند.
در پایان مراسم از مسعود نامداری (هنرمند موسیقی رهبر گروه موسیقی قشقایی)، امیر سبوکی (فرهیخته شیرازی)، سید مهدی میرعظیمی (نویسنده)، احد ده‌بزرگی (شاعر)، علیرضا حیدرپور (هنرمند آیین‌های نمایش خیابانی)، محمد کشاورز (نویسنده) و علی امینی (پژوهشگر ادبیات حماسی) تقدیر و قدردانی شد.
گفتنی است، سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: