وزیر ارشاد:

خوشحالیم به عقب برنگشتیم

1397/02/17-17:31

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از نمایشگاه کتاب در ششمین روز برگزاری این رویداد فرهنگی اظهار کرد: برخی با واسپاری امور به واحدهای صنفی و مدنی مخالف بودند به همین دلیل زمان بسیاری از دست رفت اما خوشحالیم که به عقب برنگشتیم چرا که خیلی‌‌‌ها با ادله‌ی مختلف می‌خواستند این تجربه‌ی ناکام را پیش بیاورند که صنف نمی‌تواند مسوولیت امور را برعهده بگیرد.

به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سیدعباس صالحی عصر دوشنبه، 18 اردیبهشت با حضور در نمایشگاه کتاب، در زمینه‌ی واسپاری‌‌‌های صورت گرفته در نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: واسپاری رویکرد کلی دولت است و بالطبع وزارت فرهنگ و ارشاد نیز با همین رویکرد پیش می‌رود. 
وی افزود: لازم است نهادهای مدنی و مجموعه‌‌‌های صنفی هرچه بیشتر تصدی امور نمایشگاه را برعهده بگیرد و دولت در زمینه‌ی سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت فعالیت کند. اصل 44 قانون اساسی نیز بر همین موضوع دلالت دارد.
صالحی خاطرنشان کرد: تقویت نهادهای صنفی در مسیر این واسپاری‌‌‌ها زمانبر است. نهادهای صنفی و مدنی در جامعه‌ی ما سابقه‌ی چندانی ندارند و طبعا ما با واسپاری امور باید با همکاری و همیاری همراه آنها باشیم تا این اتفاق به بهترین شکل بیفتد. مطمئن هستم که این تجربه‌‌‌های انباشته می‌تواند باعث شود نهادهای مدنی قدرتمندی در حوزه‌ی چاپ و نشر داشته باشیم.
فروش کتاب‌‌‌های خارجی با دلار 4200 تومانی از ظهر امروز
این مقام مسوول در رابطه با وضعیت فروش کتاب‌‌‌های خارجی گفت: با توجه به نوسانات ارزی پیش آمده با پیگیری‌‌‌های معاون رئیس ‌جمهور و همکاری بانک مرکزی در کمیته‌ی ارز از ساعت سیزده و سی دقیقه امروز تمام خریدهایی که از بخش ناشران خارجی چه لاتین و چه عربی صورت می‌گیرد با ارز چهار هزار و دویست تومان خواهد بود. 
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با حضور تعداد اندکی از ناشران بر مبنای فعالیت صرفا نمایشگاهی و نه فروشگاهی مانند انتشارات شباویز تصریح کرد: این نوع حضور در نمایشگاه کتاب پدیده‌ی تازه و قابل توجهی است. این اتفاق کمک می‌کند تا بخش فروشگاهی نمایشگاه کتاب را به بخش نمایشگاهی نزدیک‌تر کنیم.
صالحی افزود: حتما شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب از سال آینده به این پدیده‌ی تازه با رویکرد حمایتی نگاه توجه خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره‌ی مکان احتمالی نمایشگاه کتاب در سال آینده خاطرنشان کرد: پاسخ به این سوال جدی است ولی چندان راحت نیست. قصد داریم شرایط بهتری را هم برای ناشران و هم برای مراجعه‌کنندگان فراهم کنیم.
وی ادامه داد: مقرون به صرفه نیست که صرفا مکانی را برای نمایشگاه کتاب تهران بسازیم بنابراین به طور طبیعی باید جایی در نظر گرفته شود که در آن نمایشگاه کتاب هم که در سال ده روز برپاست برگزار شود.
این مقام مسوول افزود: در بین گزینه‌‌‌های موجود برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در نهایت دو گزینه باقی می‌ماند شهر آفتاب و مصلی تهران. باید ببینیم کدام یک از این دو مجموعه برای ناشران و بازدیدکنندگان رضایتبخش است. ممکن است هیچ یک از این دو مکان نمره بیست را نگیرند اما مهم این است که نمره‌ی کدام‌یک مقبول‌تر است. 
وی با اشاره به ارزیابی‌‌‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد، اظهار کرد: در دو بازدیدی که از نمایشگاه کتاب داشتم جسته و گریخته هم از مردم و هم از ناشران در این زمینه سوال کردم و ارزیابی‌‌‌های کارشناسی‌تری نیز در دست اقدام است. امسال شرایط برگزاری نمایشگاه را در مصلی بررسی می‌کنیم تا نمره‌ی آن مبنایی باشد برای تصمیم‌گیری مکان نمایشگاه کتاب در سال آینده. 

به ما بپیوندید: