نمایشگاه کتاب، نشانگر امانتداری از میراث بزرگ فرهنگی و اسلامی است

1397/02/18-15:18

استاندار آذربایجان‌شرقی با حضور در ویژه‌برنامه‌ی روز آذربایجان‌شرقی در نمایشگاه کتاب تهران گفت: رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب در هر کجای کشور که برگزار شود، نشانگر امانتداری از میراث بزرگ فرهنگی و اسلامی قرآن است.
به ‌گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مجید خدابخش؛ استاندار آذربایجان‌شرقی در این آیین، با اشاره به برخی از معجزات آسمانی گفت: بشر با ظهور حضرت محمد (ص) به تکاملی می‌رسد که خداوند کلام "اقرا" و قَسَم "نون و القلم" را بر ایشان نازل می‌کند. پس باید بدانیم که کتاب، کتاب‌خوانی و رویداد بزرگ و فرهنگی نمایشگاه کتاب بسیار ارزشمند است و کتاب که با چنین معجزه‌ی عظیمی ماندگار شده امروز وسیله‌ی نجات، تکامل و پیشرفت انسانهاست.
اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب ویژه‌ی تبریز 2018
محمدحسین فرهنگی؛ نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تاکید بر سخنان استاندار اظهار داشت: در سال 2018 تبریز به دلیل پایتختی گردشگری کشورهای اسلامی، باید برنامه‌ریزی سنجیده و دقیق‌تری برای نمایشگاه کتاب تبریز انجام دهد. تبریز باید میزبان بزرگی برای کتاب‌دوستان کل کشور و کشورهای همجوار باشد تا شاهد حداکثری حضور علاقه‌مندان به کتاب در این شهر باشیم. 
وی همچنین گفت: برگزاری یک نمایشگاه کتاب ارزشمند برای سال 2018 در تبریز نه تنها نیازمند تغییر افکار برخی مسئولان است بلکه باید کارگروه ویژه‌ی متفاوتی تشکیل داد تا نمایشگاه کتاب 2018 آغازگر حرکت فرهنگی این رویداد مهم شود.
تبریز، بزرگترین نمایشگاه کتاب کشور پس از تهران
محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی نیز ضمن بیان توضیحاتی درباره‌ی استان آذربایجان شرقی و تبریز، گفت: نمایشگاه کتاب تهران اولین و بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است و ما خوشحالیم که به عنوان بخشی از قلمروی فرهنگی کشور افتخار حضور در این رویداد را داشته‌ایم. اگر در دنیا تمدنی هست، سرچشمه‌های این تمدن در استان ما و در تبریز واقع شده است.
وی افزود: تبریز مفتخر است که بعد از تهران میزبان بزرگترین نمایشگاه کتاب در کشور است و امید داریم در سال جاری به عنوان سال تبریز 2018 پایتخت فرهنگی کشورهای جهان اسلام میزبان تمامی حاضران در نمایشگاه کتاب تهران باشیم.
محسن جوادی؛ رئیس نمایشگاه کتاب تهران نیز در این آیین گفت: تبریز فقط شکوه و عظمت تاریخ گذشته نیست و اکنون نیز همان عظمت تاریخ را در خود جای داده است.
او با اشاره به خاطره‌ای از علامه طباطبایی افزود: با وجود جوانان و فرهیختگان و دانش‌پژوهان آذربایجان‌شرقی دور نیست روزی که با دانش و علم این افراد امنیت و آرامش برای کل کشور فراهم شود.
حجت‌الاسلام احمد حمیدی معاون فرهنگی شهرداری تبریز نیز با تاکید بر اهمیت نمایشگاه کتاب و فرهنگ کتاب‌خوانی گفت: یکی از شاخص‌های توسعه‌ی جوامع، مطالعه و نشر کتاب است. کشورهایی که حرفی برای گفتن دارند در درجه‌ی اول میانگین مطالعه‌ی کتاب در آنها بالاست. 
حمیدی در ادامه افزود: تشویق به کتاب‌خوانی فقط برگزاری نمایشگاه، تاسیس کتابخانه و از این قبیل مسائل نیست، بلکه مجموعه‌ای از عوامل باید باشد تا عطش کتاب‌دوستی را در مردم ایجاد کند. همچنین باید ارتباطمان را با فضای مجازی به حد تعادل برسانیم و کتاب را لمس کنیم تا به فهم مطالعه‌ی واقعی برسیم. مجریان مطالعه‌ی ما در کشور باید برنامه‌ریزی سنجیده‌ای برای ترویج کتاب‌خوانی ارائه دهند.
در ادامه‌ی این نشست، از مجموعه‌ی صوتی ترتیل کل قرآن کریم غفران‌نیا و زارعان قاریان برتر استان آذربایجان‌شرقی رونمایی شد.
همچنین برنامه‌های مختلفی نیز از جمله موسیقی، نمایش، معرفی هنرهای دستی و... در حاشیه ی نشست روز آذربایجان‌شرقی اجرا شد.
سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: