
در نشست راهکارهای جدید چاپ و صحافی مطرح شد؛
آغاز کتاب و کتابآرایی از ایران
1397/02/19-17:06
کارشناس چاپ و نشر در نشست «راهکارهای جدید چاپ و صحافی در دنیای امروز» در سالن سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران گفت: کتاب و کتابآرایی از ایران شروع شده است و کتاب با ظاهر فعلی شیرازه و جلد را اولین بار ایرانیان تولید کردهاند.
بهگزارش ستاد خبری و رسانهای سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، جلال زکایی؛ کارشناسارشد حوزهی چاپ و نشر در نشست «راهکارهای جدید چاپ و صحافی در دنیای امروز»، ضمن اشاره به پیشرفتهای وسیعی که در حوزهی چاپ و صحافی کتاب صورت گرفت، گفت: ناگزیر از یادگیری دانش روز و بهرهگیری از مترجمان و تکنولوژیهای جدید هستیم ولی متاسفانه رشتهی دانشگاهی در زمینهی صنعت چاپ و مدیریت نشر در کشور نداریم تا به صورت علمی و نظاممند به تربیت نیرو بپردازیم و بتواند پلی باشد برای انتقال دانش و تکنولوژی نوین و گسترش آن بین نسل جوان.
وی با اشاره به عصر دیجیتال و تاثیر آن بر نشر کاغذی گفت: بعد از اینکه نشر دیجیتال وارد زندگی ما شد خیلی از ناشران در اروپا و امریکا با کاهش تقاضا و سود مواجه شدند در نتیجه تصمیم گرفتند در تجارت خود تغییرات زیادی بدهند و فعالیتهای خود را بازتعریف کنند.
زکایی ادامه داد: از جمله به موضوع حس خوب کتابخوانی و تجربهی خوب توجه ویژهای شد و به سمت تولید و استفادهی متنوع از کاغذهای خاص جهت خلق یک تجربهی خوب رفتند مثلا کاغذی که حس و لمس بهتر، رنگ بهتر و سازگار با چشم باشد و به طبیعت نزدیکتر باشد و حتی بوی مطلوبی داشته باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به انواع کاغذ و ویژگیهای مختلط هر شرکت اقدام به انتقال تجربیات خود در قالب یک کتاب با عنوان کتابِ کاغذِ کتاب کرده که هم اکنون در دسترس کلیهی ناشران و علاقهمندان قرار دارد. در این کتاب به ویژگیهای مختلف کاغذ و انواع آن پرداخته شده است.
طرح شیرازه و جلد کنونی کتابها، ابتکار ایرانیان است
دکتر علیرضا هاشمی نیز با طرح این سوال که ما از نظر زیبایی کتاب چقدر با دنیای جدید فاصله داریم، گفت: کتاب و کتابآرایی از ایران شروع شده است یعنی کتاب با ظاهر فعلی شیرازه و جلد را اولین بار ایرانیان تولید کردهاند.
کارشناس چاپ و نشر در ادامه به مواد جدیدی اشاره کرد که همگی قابلیت چاپ افست دارند و میتوان جلدهایی با افکتهای جذاب و جدید تولید کرد.
وی در ادامه به تکنیکهای جدید در چاپ و صحافی جلد مثل کلیشههای سه بعدی و مایکرو اشاره کرد که برای نشان دادن اصالت کالاهای هولوگرام استفاده میشود.
وی در پایان به شیوههای جدید بستهبندی کتاب در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت متاسفانه هیچیک از روشهای نوین در ایران رایج نیست و جا دارد مورد توجه قرار گیرد.
سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.