دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با رئیس سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران:

میزان مطالعه در کشور بالاتر از آمارهای رسمی است

1397/02/19-18:43

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با رئیس سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: تصور می‌کنم آمارهایی که حاکی از سرانه پایین مطالعه هستند، درست و واقعی نیست. احساس می‌کنم سرانه مطالعه در کشور حتما بیش از این آمارهاست. 
به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمدرضا مخبر دزفولی در این دیدار با اشاره به جابه‌جایی نمایشگاه کتاب به مصلای تهران گفت: از آنجا که مصلی در مرکز شهر قرار دارد، احتمالا بازدیدهای امسال باید بیشتر باشد. تردد به نمایشگاه شهر آفتاب با دشواری همراه بود. البته این رویداد بزرگ فرهنگی هرگونه که باشد، مبارک است.
وی افزود: اگر نام این مکان مصلی است، به این معنا نیست که تنها برای نماز خواندن است؛ بلکه مصلی یک مجموعه فرهنگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: من در دست بسیاری از ترددکنندگان در نمایشگاه کتاب می‌بینم و به همین دلیل تصور می‌کنم آمارهایی که حاکی از سرانه پایین مطالعه هستند، درست و واقعی نیست. احساس می‌کنم سرانه مطالعه در کشور حتما بیش از این آمارهاست. 
مخبر دزفولی با طرح این سوال که آیا در آمارگیری سرانه مطالعه در کشور مطالعات دیجیتالی هم محاسبه می‌شود یا خیر، بیان کرد: به عقیده من ما متخصص این هستیم که کارهای خوب و سازنده خود را نبینیم. به عنوان مثال نمی‌گوییم حدود 90 درصد از مردم ایران باسواد هستند؛ بلکه می‌گوییم 10 درصد مردم بی سوادند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آمارهایی که از مطالعه مردم اعلام می‌شود، بیان کرد: درمورد سرانه مطالعه باید اعلام شود چند صفحه کتاب خوانده می‌شود. امروز در دنیا اینگونه آمارگیری می‌شود و میزان صفحه‌هایی که در اینترنت خوانده می‌شود را به عنوان میزان مطالعه مردم محاسبه می‌کنند. 
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مطمئن باشید تا ده سال دیگر هم جایگزینی برای کتاب کاغذی یافت نمی‌شود و کتاب دیجیتال نمی‌تواند جایگزین کتاب کاغذی شود. مثلا نسخه الکترونیکی بسیاری از کتاب‌های جهان موجود است اما دانشگاهیان کتاب کاغذی آن را خریداری می‌کنند. 
مخبر دزفولی ادامه داد: چپتر یک فروشگاه زنجیره‌ای در امریکاست که علاوه بر فروش کالا، کتاب هم برای مطالعه مردم در آن موجود است. می‌بایست وزارت ارشاد یا حتی ناشران تلاش کنند چنین فروشگاهی در کشور ایجاد کنند. 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: ما باید به ناشران اعتماد کنیم تا خودشان یک فروشگاه زنجیره‌ای در کشور ایجاد کنند. اگر ناشران کنسرسیومی ‌شوند، خودشان کشور را قطب‌بندی می‌کنند و وضعیت اقتصادی صنعت نشر را اصلاح می‌کنند. این افراد تاجر هستند و اگر به آن‌ها اعتماد کنیم می‌دانند چگونه از پس شرایط اقتصادی برآیند. دولت باید نقش تسهیلگر را در این زمینه ایفا کند.
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: