فقدان پژوهش‌، اقتصاد را با ضعف فرهنگی مواجه کرده است

1397/02/20-17:41

مدیر مرکز اسناد کتابخانه‌ی مجلس شورای اسلامی در نشست «ضرورت ترجمه در حوزه انتقال دانش روز اقتصادی» سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران گفت: ضعف فرهنگی در اقتصاد ما نبود کارآفرینان و بازرگانانی است که در زمینه‌ی پژوهش‌های اقتصادی سرمایه گذاری کنند.

به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علی ططری؛ مدیر مرکز اسناد کتابخانه‌ی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گذر نکردن از وضعیت فرهنگ سنتی به مدرن گفت: هنوز صنعتگران و کارآفرینان با موضوعات فرهنگی و تاثیرات آن آشنا نیستند. نقطه‌ی آغاز فرهنگ در زمان مشروطه شکل گرفت ولی نگاه آن زمان، ضدسرمایه‌داری بود درنتیجه نقطه‌ی عطف فرهنگی در حوزه‌های آن نهادینه نشد. 
ططری با بیان اینکه در سال 94 در اتاق بازرگانی تهران دبیرخانه‌ای با نام امین‌الضرب ایجاد شد، افزود: این دبیرخانه فعالیتهای فرهنگی را به عهده داشت و یکی از بحث‌های فرهنگی در این دبیرخانه ترجمه بود.
وی تصریح کرد: ما در ایران با وجود سابقه‌ی چند صد ساله‌ی تولید و توسعه‌ی علم و دانش دچار ضعف نظریه‌پردازی بخصوص در حوزه‌ی اقتصاد و سیاست هستیم بنابراین نیازمند ترجمه بوده و خواهیم بود.
ططری ادامه داد: ضعف فرهنگی در اقتصاد ما، نبودِ کارآفرینان و بازرگانانی است که در زمینه‌ی پژوهش‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری کنند.
بهراد مهرجو؛ کارشمتس اقتصاد نیز در این نشست گفت: جامعه‌ی اقتصادی ایران به اندازه‌ی جامعه‌ی فرهنگی آن از فضای فرهنگ و هنر فاصله دارد. کتابهای ترجمه و منتشر شده در ایران در حوزه‌ی اقتصادی عموما مصرف دانشگاهی دارد. ولی این ترجمه‌ها کاربرد بسیاری برای کارآفرینان نداشته است. فعالان بخش خصوصی به نبود توسعه در روند اقتصاد عادت کرده‌اند. 
مهرجو با بیان اینکه ناشران تخصصی بخش خصوصی، ترجمه‌ی کتاب‌های روز را در ایران از دست می‌دهند، افزود: فعالیت گسترده‌ی انتشارات دولتی در این حوزه فقط مختص مخاطب دانشگاهی است و مخاطب عام ایرانی نمی‌تواند خود را با شیوه‌ی مدرن متون حوزه‌ی اقتصاد تطبیق دهد. در اقتصاد، کارآفرین ایرانی علاوه بر بی‌ثباتی علم اقتصاد دچار نوعی بی‌میلی نیز هست.
کارآفرینی هم علم است هم تجربه
در ادامه این نشست فاطمه مقیمی؛ کارآفرین ایرانی ضمن معرفی کتاب ترجمه شده‌ی خود در حوزه‌ی اقتصاد گفت: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در ابتدا باید تعریف کارآفرین را بدانیم تا بتوانیم راهکاری در عرصه‌ی نشر برای پیشبرد علم کارآفرینان پیشنهاد دهیم. در دنیای امروز اقتصاد به طریقی رشد می‌کند که دیدگاه‌ها و نظریه‌ها در آن ارزشگذاری شود.
وی ادامه داد: کارآفرینی هم علم است هم تجربه، هم ژنتیکی است و هم اکتسابی و برای رسیدن به آن باید ریسک‌پذیر بود و در ابتدا ظرفیت‌های خود را شناخت  و به خودشناسی رسید.
مقیمی دارایی‌های یک کارآفرین را علم، دانش و پژوهش دانست و گفت: کسب و کاری که مخاطب آن در محل برقراری کار وجود ندارد، به نتیجه نمی‌رسد و ما با وجود فضای مجازی دسترسی به کتاب را از دست داده‌ایم ولی می‌توانیم خواندن را از خانواده شروع کرده و رشد دهیم.
این کارآفرین ایرانی در پایان با اشاره به ارزش و اهمیت کتاب و ترجمه در علم اقتصاد گفت: طول زندگی کوتاه است و ما زمانی موفق هستیم که در طول زندگی‌مان تاثیرگذار باشیم.
گفتنی است، سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: