اختراع ماشین چاپ، آغازگر رنسانس اقتصادی آلمان
1397/02/20-17:42
دیپلمات سابق ایران در آلمان، در نشست «رنسانس اقتصادی آلمان» در سالن فرهنگوران نمایشگاه کتاب تهران، اختراع ماشین چاپ را آغازگر رنسانس اقتصادی آلمان دانست.
به گزارش ستاد خبری و رسانهای سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مهندس محمدابراهیم محجوب در این نشست، با اشاره به کیفیت بینظیر محصولات صنعتی آلمان گفت: بعد از جنگ جهانی دوم، انگلیسیها برای ضربه زدن به فروش مصحولات آلمانی در انگلیس آنها را مجبور به درج عبارت made in Germany کردند اما کیفیت بالای تولیدات آلمان باعث اطمینان مصرف کننده و فروش روزافزون آن در سرتاسر اروپا و جهان شد.
وی در ادامه به روحیهی تلاشگر، منضبط و دقت نظر آلمانیها اشاره کرد و گفت: امریکا یک کشور مدیر پرور است ولی آلمان مهندسپرور. آلمان دارای پشتوانهی اجتماعی بزرگی است به نحوی که اکثر کسب و کارهای چند نسلی هنوز در حال فعالیت هستند و روح میهنپرستی در آن موج میزند.
به گفتهی محجوب؛ باوری در آلمانیها وجود دارد که میگوید کالای باکیفیت به دست آدم باکیفیت ساخته میشود با این حال در این کشور سرمایهگذاری زیادی در آموزش و پرورش و تربیت نیروهای باکیفیت میشود.
غلامرضا نظربلند؛ دیپلمات سابق ایران در آلمان نیز در ادامهی این نشست با اشاره به اینکه در مدت زمانی که در آلمان حضور داشتم دلایل ممتاز بودن آلمان را ریشهیابی کردم، گفت: علاوه بر مطالعات میدانی، اقدام به گردآوری مطالب و مصاحبه با نسلهای قدیمی کردم. این ملت از زمان رنسانس وارد مرحلهی شکوفایی فکری و خردورزی شدند و در ادامه روحیهی پروتستانی چهارچوبهای اخلاقی جدیدی نظیر خردورزی، تلاشگری، سلامت کار و مدیریت و پرهیز از فساد را وارد جامعه کردند در نتیجه در سالهای بعد شاهد رشد اندیشههای نو در زمینهی فلسفی، فرهنگی و هنری در آلمان هستیم و اختراع ماشین چاپ در آلمان کمک بسزایی در گسترش سواد و مطالعهی عمومی و علم دانش کرد.
گفتنی است، سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.