در نشست کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران مطرح شد؛

برگزاری مطلوب نمایشگاه؛ نیازمند هم‌گرایی دستگاه‌ها

1402/01/29-12:35

به گزارش ستاد خبری سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اولین جلسه هماهنگی دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای همکار برای برگزاری سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی؛ سخنگو و قائم‌مقام سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علیرضا نادعلی؛ نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی ‌شهر تهران و جمعی از مدیران کمیته‌های این دوره از نمایشگاه و نمایندگان دستگاه‌های مختلف در شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد. 

در این جلسه علی رمضانی با بیان اینکه در چهارچوب جغرافیایی مرزهای کشور رویدادی به بزرگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با این حجم از بازدیدکننده نداریم، گفت: اهمیت برگزاری این نمایشگاه برای همگان روشن است و این رویداد ملی مرهون زحمات و تلاش دستگاه‌های مختلف و افرادی است که در سی‌و‌سه دوره گذشته این نمایشگاه را به ثمر رساندند که باید از همه این افراد تشکر و قدردانی کرد. بعد از پایان سی‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در تیرماه سال ۱۴۰۱، مکاتبات و گفت‌وگوهایی برای برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب انجام و گام‌های بزرگی برای آماده‌سازی این محل برداشته شد، اما امکانات مورد نیاز برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این مکان فراهم نشد. با این وجود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌برای برگزاری این نمایشگاه در مجموعه شهر آفتاب اعلام آمادگی کرد اما در زمان تعیین شده شهر آفتاب میزبان نمایشگاه صنعت نفت بود. بنابراین مصلای امام خمینی(ره) به عنوان محل برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد. برگزاری مطلوب این دوره از نمایشگاه بین‌ا‌لمللی کتاب تهران نیازمند هم‌گرایی بیشتر دستگاه‌ها است و بزرگترین همکار میزبان نمایشگاه، شهرداری تهران است. این رویداد در شهر تهران برگزار می‌شود و دستگاه‌های مختلفی در برگزاری آن مشارکت دارند.

سخنگو و قائم‌مقام سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: سی‌‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیستم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا سی‌ام اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به مدت یازده روز در مصلای امام خمینی(ره) از علاقه‌مندان به کتاب و ناشران میزبانی می‌کند. در این دوره هم برای تحقق عدالت فرهنگی بخش مجازی نمایشگاه نیز فعال است و مردم می‌توانند بدون مراجعه حضوری به نمایشگاه، کتاب‌های مورد نظر خود را به صورت مجازی تهیه کنند. همچنین یارانه خرید کتاب به بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اختصاص پیدا کرده است.

رمضانی ادامه داد: حضور کتابفروشی‌ها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همواره یکی از دغدغه‌های اهالی فرهنگ بود. در این دوره از نمایشگاه امکان فروش کتابفروشی‌ها از طریق «سامانه خرید از کتابفروشی» فراهم شده است و مردم مختار هستند از ناشر یا کتابفروش کتاب‌های خود را خریداری کنند. این اتفاق یکی از دستاوردهای به روزآوری این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است. امیدوارم تابلوی افتخارآمیز این دوره از نمایشگاه به تابلوهای افتخارآمیز سی‌و‌سه دوره گذشته افزوده شود.

 قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر از دستگاه های همکار در برگزاری این نمایشگاه گفت: از ابراز همکاری دلگرم کننده‌ای که دستگاه‌های مختلف در برگزاری نمایشگاه دارند تشکر می‌کنم. سال گذشته۸۵۰ هزار مرسوله کتاب از سوی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی‌ایران به سراسر کشور ارسال شد. شرکت ملی پست جمهوری اسلامی‌ایران کتاب‌های خریداری شده را جمع‌آوری و در کل کشور توزیع می‌کند. در این دوره نیز از شرکت پست انتظار می‌رود به صورت ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را ببیند. با توجه به اینکه تعداد ناشران در تهران بیشتر از سایر استان‌های کشور است شرکت پست باید تمهیدات بیشتری بر اساس تجربه دوره‌های قبلی برای این استان در نظر  بگیرد. بعد از تهران، ناشران در استان قم فعالیت بیشتری دارند؛ این استان به لحاظ دریافت و ارسال کتاب در جایگاه اول قرار دارد. شرکت ملی پست با در نظر گرفتن این نکات برای این نمایشگاه برنامه‌ریزی بهتری انجام دهد.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌کنیم استقبال مردم از بخش مجازی این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیش از گذشته باشد. همچنین در این دوره یارانه خرید کتاب به اقشار بیشتری تعلق خواهد گرفت و در تلاش هستیم به دانش‌آموزان و معلمان نیز یارانه خرید کتاب تعلق بگیرد. پایداری شبکه اینترنت در زمان برگزاری سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اهمیت ویژه‌ای دارد. در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزایش خدمات رفاهی، افزایش استراحتگاه، جانمایی ناشران در فضای مسقف، افزایش فضای سالن ناشران کودک و نوجوان، افزایش غرفه‌ها و راه‌روها و... را دستور کار خود قرار داده‌ایم.

رمضانی در پایان گفت: مسئولان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب استانبول از این جهت که نمایشگاه آنها از حیث بازدیدکننده و حضور خانواده‌ها شبیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است، ابراز خوشحالی می‌کردند. وجهه بین‌المللی این نمایشگاه تنها نتیجه تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ نیست بلکه محصول کار دستگاه‌های مختلف است. صنعت نشر کشور ما به عنوان مزیت جمهوری اسلامی‌ایران در دنیا قابل طرح و رقابت است.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رویداد فرهنگی مردم محور در جامعه است

علیرضا نادعلی؛ نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی‌شهر تهران با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سیر صعودی خود را طی می‌کند، گفت: تلاش می‌کنیم این کیفیت و دقت را در فرآیندهای کاری اجرایی کنیم و در موفقیت آن سهم داشته باشیم. برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در شهر آفتاب همچنان تقاضای شورای اسلامی شهر تهران است. سال گذشته و امسال شرایط برگزاری این نمایشگاه در نمایشگاه آفتاب فراهم نشد اما امیدواریم مقدمات برگزاری آن در سال آینده در این محل فراهم شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی‌شهر تهران با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رویداد فرهنگی مردم محور در جامعه است، گفت: این نمایشگاه به عنوان یک رویداد فرهنگی برای مردم، پیام مهمی ‌برای ادامه حیات فرهنگی به جامعه منتقل می‌کند. یکی از دغدغه‌های شورای اسلامی شهر تهران برگزاری یک رویداد گسترده و تاثیرگذار در حوزه کتاب با ویژگی‌های بین‌المللی است. این نمایشگاه یک رویداد مردم پایه و موقعیت مناسبی برای تبادل پیام‌های فرهنگی است و توقع می‌رود دستگاه‌های مختلف محتواهای فرهنگی مناسبی را برای این رویداد طراحی کنند.

افزایش خدمات رفاهی برای خانواده‌ها در نمایشگاه

در ادامه این جلسه حسین صفری؛ مدیر کمیته اجرایی و رفاهی سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بیستم اردیبهشت ماه کار خود را آغاز می‌کند. بر اساس جدول زمان‌بندی، کمیته‌های حمل و نقل و ترافیک، کمیته خدمات عمرانی، کمیته خدمات شهری و رفاهی، کمیته انتظامی، کمیته فرهنگی و اطلاع‌رسانی و... کار خود را  بر اساس دستورالعمل‌های اعلامی دنبال خواهند کرد. در حوزه زیباسازی بصری کار ویژه‌ای باید در این دوره از نمایشگاه انجام شود و استراحتگاه‌ها، خودروهای برقی، استفاده از نشان‌های مناسب و... باید افزایش پیدا کنند. برای دانشجویان بازدیدکننده از نمایشگاه باید مهمان‌سرا پیش‌بینی کنیم تا با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی‌ در نمایشگاه حضور پیدا کنند. اختصاص امکانات و خدمات رفاهی ویژه برای خانواده‌ها به ویژه اتاق‌های مادر و کودک، پیش‌بینی ون‌های مختص معلولان و جانبازان، توجه ویژه به استراحتگاه‌ها نیز در این نمایشگاه باید از سوی دستگاه‌های مختلف مورد توجه قرار بگیرد. ستاد مدیریت بحران نیز قبل و در زمان برگزاری نمایشگاه موارد خطرآفرین را تذکر دهند تا برای رفع آنها اقدام‌های لازم صورت بگیرد.

در ادامه این جلسه بازدید میدانی از مصلی امام خمینی(ره) بعد از عید سعید فطر، رفع نواقص عمرانی و ترافیکی در مصلی امام خمینی(ره)، تشکیل ستاد مدیریت بحران در نمایشگاه، شناسایی نقاط حادثه‌خیز و ناایمن قبل و در زمان برگزاری نمایشگاه و ضرورت رفع آنها، نصب کپسول‌های آتش‌نشانی در غرفه‌ها در حین چیدمان غرفه‌ها و... از جمله مباحث مطرح شده از سوی دستگاه‌های مختلف بود.

در این جلسه نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله پلیس راهنمایی و رانندگی، سازمان مدیریت بحران، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، اورژانس، هلال احمر، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان حمل و نقل و ترافیک، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، سازمان فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، بانک شهر، اداره کل مخابرات استان تهران، شرکت آب و فاضلاب استان تهران و... حضور داشتند و برنامه‌ها و اقدامات لازم برای هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir  برگزار خواهد شد.

به ما بپیوندید: