سخنگو و قائم‌مقام سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران:

فروش نمايشگاه كتاب به مرز ۲۰۰ ميليارد تومان رسيد/ فروش ۶۰۰ هزار نسخه‌اي بخش مجازي

1402/02/28-09:14

علي رمضاني گفت: مجموع فروش در بخش مجازي و حضوري ۱۹۸ ميليارد تومان است و مي‌توان گفت نمايشگاه كتاب به مرز ۲۰۰ ميليارد تومان رسيده است. 

 

به گزارش ستاد خبري سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، هفتمين نشست خبري روزانه نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم همزمان با هشتمین روز این نمایشگاه (چهارشنبه بیست‌وهفتم ارديبهشت‌ماه ۱۴۰۲) با حضور علي رمضاني، سخنگو و قائم‌مقام سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران و آزاده نظربلند، مدیر کمیته پاسخگویی و اطلاع‌رسانی نمایشگاه در مرکز پاسخگویی نمایشگاه کتاب برگزار شد.

 

شلوغ‌ترين و خانوادگي‌ترين روز نمايشگاه سپری شد
علی رمضانی در ابتدا با اشاره به اينكه روز گذشته زيباترين تصاوير در تاريخ نمايشگاه كتاب ثبت شد، گفت: شايد بتوان گفت پراستقبال‌ترين روز نمايشگاه كتاب را پشت سر گذاشتيم و مردم نشان دادند كتاب را مايه آرامش و تفريح سالم مي‌دانند. به بيان ديگر روز گذشته شلوغ‌ترين و خانوادگي‌ترين روز نمايشگاه بوده است. 

 

او با بیان اینکه در مرکز پاسخگویی و اطلاع‌رسانی ۸۰ نفر مشغول فعاليت هستند كه در موضوعات مختلف به مراجعان، ناشران، كتابفروشان، مشاوران كتاب، پست و اهل قلم پاسخ مي‌دهند، بیان کرد: برخی از سالمندان اظهار مي‌كنند كه نمي‌توانند از بخش مجازي خريد كنند. مركز پاسخگويي آماده خدمات‌رساني به اين گروه افراد است؛ افرادي كه دسترسي به اينترنت نداشته باشند نیز مي‌توانند با شماره‌گيري ۹۱۰۰۹۸۹۸ پاسخ سؤالات خود را دريافت كنند. همکاران ما در بخش مجازی نمایشگاه روزانه به ۷هزار تماس و هر يك از اعضا روزانه ۱۰۰ تماس را پاسخ مي‌دهند و اين كار نیازمند سعه صدر است.

 

توجه به توزيع جمعيتي در چينش نمايشگاه
سخنگو و قائم‌مقام سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران ضمن تبريك روز روابط‌عمومي ادامه داد: اگر امروز ناشري قوي عمل مي‌كند به دليل جدي گرفتن ارتباط و روابط ‌عمومي است. اميدواريم اين مسئله دغدغه ناشران باشد تا به افزايش فروش برسند. 


وي به استقبال مخاطبان از نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم اشاره و بیان کرد: ساعت‌كاري نمايشگاه كتاب پنجشنبه و جمعه (بیست‌وهشت و بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه) تا ۲۱ تمديد شده است؛ از همه مردم خواهشمندم از وسايل حمل‌ونقل عمومي استفاده كنند. ضروری است مخاطبان در زمان حضور در این نمایشگاه از كودكان و وسايل شخصي خود مراقبت كنند. 


او همچنین با بیان اینکه روز جمعه و در آستانه ميلاد حضرت فاطمه معصومه(س) جشن روز دختر در صحن مصلا برگزار مي‌شود، مطرح کرد: در چينش نمايشگاه، توزيع جمعيتي مورد توجه بوده و ناشراني كه مخاطبان بيشتري دارند به شكل خوبي چينش شده‌اند كه پراكندگي جمعيت شكل گيرد. 


وي با اشاره به دیدار سفير تاجيكستان و هيئت تاجیکستانی با رئيس نمايشگاه کتاب سی‌وچهارم اضافه کرد: حضور بسیاری از ناشران در بخش بین‌الملل نماشگاه کتاب سی‌وچهارم متاثر از حضور ایران در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي بوده است. براي مثال حضور ناشران تركيه كه در رويداد سی‌وچهارم کتاب، محصول مذاكرات و شركت در نمايشگاه کتاب استانبول است؛ طبيعتا بايد اين موضوع را دنبال كنيم كه منجر به خريد رايت و ارتباط با ناشران شود. 


رمضاني در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر ۷۷۷ خدمت به اهالي قلم ارائه شده است كه معرفي به صندوق هنر، گواهي تاييد بررسي، ثبت و ارزيابي آثار اهالي قلم، ثبت‌نام اهالي قلم و تاييد كتاب‌هاي آنان را شامل می‌شود. 


وي افزود: در غرفه مشاوران كتاب، هشت هزار مراجعه‌کننده وجود داشته است كه از اين ميزان ۳۰‌درصد به سمت اطلاع‌رساني راهنمايي شدند. همچنين ۲۰‌درصد از مخاطبان براي كتاب‌هاي روان‌شناسي و علوم تربيتي و ۱۰‌درصد براي كتب ادبيات و الباقي براي حوزه دين مشاوره گرفتند. در بخش كودك و نوجوان نيز غرفه مشاوره ۵۰۰ مراجعه‌کننده داشته است و در بخش بين‌الملل نيز ۳۰ نفر درباره ناشران عربي و ۱۵۰ نفر درخصوص آثار انگليسي مشاوره گرفتند. 


قائم‌مقام سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران به حضور حسين امير عبداللهيان، وزير امور خارجه در نمايشگاه كتاب هم اشاره كرد و در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت کمیته تخلفات گفت: كميته رسيدگي به تخلفات در جلسه گذشته به ۱۷ پرونده رسيدگي كرده‌است كه ۷ پرونده منجر به صدور رأي و الباقي براي تكميل مدارك يا موضوعات ديگر از دستور كار خارج شدند. آرای صادره شامل تعطیلی غرفه یکی از ناشران به مدت یک روز و تعطیلی پنل مجازی ۶ ناشر به مدت یک روز شد. عمده این این محکومیت‌ها به دلیل عرضه و فروش مغایر ضوابط نشر یا به دلیل بی‌توجهی نسبت به پوشش اسلامی بود.

 

فروش ۱۹۸ ميلياردي بخش حضوري و مجازي نمايشگاه 
رمضاني درباره آمار فروش نمایشگاه کتاب هم اضافه کرد: مجموع فروش تا ساعت۲۱ روز هفتم (سه‌شنبه بیست‌وششم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) در بخش حضوري ۱۳۰ ميليارد تومان بوده است كه از اين ميزان ۱۰۰ ميليارد تومان به كارتخوان‌هاي رسمي و ۳۰ ميليارد تومان به كارتخوان‌هاي غير‌رسمي، فروش نقدي و كارت به كارت تعلق داشته است. همچنين مجموع فروش در بخش مجازي ۶۸ ميليارد تومان است كه از اين ميزان ۱۴ و نيم ميليارد سهم كتابفروشان و ۵۳ و نيم ميليارد تومان نیز سهم ناشران بوده است. به اين‌ترتيب مجموع فروش در بخش مجازي و حضوري ۱۹۸ ميليارد تومان است و مي‌توان گفت نمايشگاه كتاب به مرز ۲۰۰ ميليارد تومان فروش رسيده است. 


وي با اشاره به فروش ۶۰۰ هزار نسخه‌اي كتاب در بخش مجازي گفت: نمايشگاه براي حمايت از حقوق مخاطبان به متوقف كردن موقت ناشران و كتابفروشاني كه تعداد بسته‌هاي ارسال نشده زيادي دارند اقدام مي‌كند و اگر بسته‌ها را تحويل بدهند، مي‌توانيم پنل آنها را باز كنيم. در حال حاضر حضور و فعاليت ناشران در بخش مجازي شرط است و كيفيت آنها به نحوه خدمت‌رساني باز مي‌گردد؛ ناشران بايد اهتمام داشته باشند كه از گردونه انتخاب جا نمانند. 


در پايان اين نشست، آزاده نظربلند نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم گفت: از روز ۱۷ ارديبهشت در اين مركز مستقر شديم و از آن روز تا هفتمين روز نمايشگاه كتاب به ۵۶ هزار و ۵۳۷ تماس ورودي و در مجموع هزار و ۳۶۷ ساعت پاسخ داده شد. همچنين به ۷ هزار و ۴۸ تماس خروجي و در مجموع ۲۲۷ ساعت پاسخ گفته‌ایم. 


وی افزود: تاكنون ۶ هزار و ۸۸۵ درخواست توسط ناشران و ۱۳ هزار و ۷۳۰ درخواست توسط خريداران در اين سامانه ثبت شده است و مجموعاً ۹۷۷ تماس صوتي توسط ۸۰ نفر پاسخ داده شده است. 


مدير كميته پاسخگويي و اطلاع‌رسانی در پایان گفت: از زمان ثبت‌نام خريداران از ۱۷ ارديبهشت، دريافت يارانه، تكميل پنل كاربري، بارگذاري كتاب‌ها توسط ناشران و كتابفروشان، نوع استفاده يارانه، فرايند ارسال، دريافت بسته‌هاي پستي و تركيبي، اعتبارات اهل قلم، پيگيري درخواست خريداران و بررسي آن به انضمام تجميع دو سامانه بن و يارانه و تخصيص اين اعتبارات از جمله فعاليت‌هايي است كه در اين مركز انجام شده است. 


سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از ۲۰ ارديبهشت آغاز به ‌كار كرده و تا ۳۰ ارديبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلاي امام خميني(ره) و همزمان به‌صورت مجازي در ketab.ir ادامه دارد.

 

 

به ما بپیوندید: