مدیر انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اعلام کرد؛

حضور انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس با یکصد عنوان کتاب

1402/02/28-20:18

احسان‌الله شکراللهی گفت: پس از پنج سال، انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با ۱۰۰ عنوان کتاب و۳۰ عنوان کتاب جدید در سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد.

احسان‌الله شکراللهی، مدیر انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: پس از پنج سال، انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی توانست با ۱۰۰ عنوان کتاب و۳۰ عنوان کتاب جدید در سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت کند.

وی دلیل غیبت حضور خود را در نمایشگاه‌های کتاب سال گذشته سفر به هندوستان عنوان کرد و افزود: چون هندوستان بودم بعد از پنج سال دوری توانستم امسال در نمایشگاه کتاب سی‌و‌چهارم شرکت کنم. آنچه که امسال با گرانی کاغذ و افزایش قیمت کتاب در نمایشگاه مشاهده کردم، نداشتن بضاعت مالی بعضی خانواده‌ها برای خرید کتاب‌ها بود. بعضی‌ها یا با دست خالی نمایشگاه را ترک می‌کردند یا مجبور بودند با وجود شرایط اقتصادی نامناسب یکی دو کتاب آن هم فقط آموزشی و درسی برای فرزندانشان تهیه کنند. مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب باید فکری برای حضور خانواده‌ها و بالا بردن توان خرید قشرهای مختلف مردم کنند. 

شکراللهی ادامه داد:  تخصیص اعتبار یارانه خرید کتاب برای همگان باید باشد، نه فقط طلاب و دانشجویان و دانش‌آموزان. همیشه فرهنگ متاثر از اقتصاد بوده است. به نظر من کسانی که در رده‌های بالای تصمیم‌گیری هستند باید از همه کشورهای خارجی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران دعوت کنند تا جنبه بین‌المللی کتاب تهران بیشتر نمایان شود.

وی پیشنهاد داد: باید کاری کنیم تا چرخه اقتصادی در حوزه کتاب و کتابخوانی  بالا رود و فروش کتاب‌‌های متعدد در نمایشگاه کتاب کشورهای مختلف برای ایران ارزآوری داشته باشد. باید کاری کنیم اقتصاد نشر ایران شکوفا شود و چرخ‌دنده‌های فرهنگ به‌عنوان یک لایه متاثر از اقتصاد روغن‌کاری شود. اگر بخواهیم سرانه مطالعه در کشور را بالا ببریم، حتما باید برای بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی خانواده‌های ایرانی فکری کنیم.

مدیر انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: در تقویت دیپلماسی فرهنگی بین ایران و سایر کشورها باید همین مسیر میهمان ویژه را هر سال دنبال کنیم. باید بتوانیم از طریق نمایشگاه کتاب، راه‌های ارتباطی خود را با کشورهای مختلف تقویت کنیم. به نظر من به دلیل روابط تیره‌ای که بین ایران و کشور تاجیکستان در گذشته شکل گرفته بود، انتخاب کشور تاجیکستان به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه سی‌و‌چهارم کتاب تهران اقدام بسیار هوشمندانه و بکری بود تا از طریق تعاملات فرهنگی روابط بین دو کشور تقویت شود و ارتباط عمیقی شکل بگیرد.

وی در پایان یادآور شد: امسال انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با ۱۰۰  عنوان کتاب که ۳۰ عنوان آن چاپ جدید است، در نمایشگاه کتاب حضور دارد. نسبت به چند سال اخیر ما در عناوین عرضه‌شده رکورد زدیم. این عناوین در چهار محور مطالعات پارلمانی، تصحیح متون، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی است. کتاب‌های انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس مخاطبان خاص خود را دارد. مخاطبان اصلی، بعضی نمایندگان و اعضای کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی و کسانی را که در حوزه تاریخ و ادبیات فارسی و در ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی مطالعات عمیق‌تری دارند، شامل می‌شود.

غرفه انتشارات کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در بخش ناشران عمومی انتهای سالن نهم بین ستون ۸۲ و ۸۹ در طبقه اول شبستان اصلی مصلی امام خمینی(ره) واقع شده است.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و  تا ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: