حضور بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس با ۵۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه

1402/02/28-20:20

مهران فریدون‌فر گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با دو غرفه در بخش ناشران عمومی و ناشران بین‌الملل و خارجی با ۵۰۰ عنوان کتاب در موضوعاتی چون قرآن، حدیث، فلسفه، کلام و منطق و به‌طور اختصاصی در زمینه هنر در نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم شرکت کرده‌ است. 

مهران فریدون‌فر، مدیر بازرگانی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم با دو غرفه در بخش ناشران عمومی و ناشران بین‌الملل و خارجی حضور دارد و با ۵۰۰ عنوان کتاب در موضوعاتی چون قرآن، حدیث، فلسفه، کلام و منطق و به طور اختصاصی در زمینه هنر شرکت کرده‌ است.

وی با بیان اینکه سعی کردیم امسال با رویکردی جدید در نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم حضور پیدا کنیم، افزود: امسال سعی کردیم علاوه برعرضه کتاب‌های مختلف دینی، مجموعه‌هایی از آفرینش‌های آثار هنری آستان قدس رضوی را که ۸۰ درصد این آثار پژوهشی است برای استفاده علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان عرضه کنیم. بخش مجموعه‌های آفرینش‌های آثار هنری آستان قدس رضوی از بخش‌های مورد توجه این غرفه در بخش ناشران خارجی است که در ۹ روز برگزاری نمایشگاه مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت، به طوری که با کمبود عرضه آثار مواجه شدیم. تمامی آثار در این غرفه با تخفیف ۲۰ درصد ارائه می‌شود.

فریدون‌فر تصریح کرد: کتاب «المعجم فی فقه لغت القرآن» که یک مجموعه موسوعه بزرگ در جهان اسلام است جزو پر فروش‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی است که همیشه در نمایشگاه کتاب مخاطبان خاص خود را دارد. «المعجم فی فقه لغت القرآن» در ۴۶ مجموعه تاکنون به چاپ رسیده است که جلد چهل و هفتم آن را در نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم رونمایی کردیم و جا دارد این مجموعه به ۸۰ جلد نیز برسد. 

او ادامه داد: کتاب «المعجم فی فقه لغت القرآن» دایرة‌ المعارفی‌ عظیم درباره‌ قرآن‌، معارف‌ و علوم‌ قرآنی‌ است. مدخل‌های کتاب‌ براساس‌ ریشه‌ اصلی‌ کلمات‌ قرآن‌ تنظیم‌ شده‌ و هر مدخل‌ از جنبه‌های‌مختلف‌ علوم‌ قرآنی‌ مورد بررسی‌ قرار گرفته‌ است‌. به همین‌ترتیب قرآن پژوهان پس از اطلاعات لغوی، تفسیری و ادبی که به‌دست می‌آورند، اولاً از مراجعه به سایر کتاب‌های لغت بی‌نیاز می‌شوند و ثانیاً با بهره‌وری از تحلیل مؤلفان در کتاب، می‌توانند معنایی دقیق از واژه کسب کند و در راه تدبر قرآنی از آن سود ببرد. 

مدیر غرفه مجمع البحوث الاسلامی آستان قدس رضوی در بخش ناشران بین‌الملل و خارجی نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم تصریح کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی امسال در بخش ناشران بین‌الملل و خارجی، سه قرآن نفیس نیز به نام «بایسنغری»، «ابراهیم سلطان»، «قرآن عبدالله طباخ» را برای بازدیدکنندگان عرضه کرده است که نسخه اصلی آن‌ها در موزه گنجینه قرآنی آستان قدس رضوی قرار دارد. قرآن بایسنغری، بزرگ‌ترین قرآن خطی جهان به شمار می‌آید که در سده نهم هجری در دوره تیموری به خط محقق کتابت شده است. این قرآن سرنوشتی شگفت‌انگیز در تاریخ ایران دارد؛ از آن‌رو که اکنون برگ‌هایی از آن در موزه‌های بزرگ ایران و جهان نگهداری می‌شود. بسیاری از پژوهشگران کتابت این قرآن را به بایسنغرمیرزا، نسبت می‌دهند.

 سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به کار کرده و  تا ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: