عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه الزهرا مطرح کرد

خوشحالم که امسال فضای بیشتر و بهتری در اختیار ناشران عرب قرار گرفت

1402/02/29-11:05

بتول مشکین‌فام گفت: جانمایی غرفه‌های کشورهای عربی باعث شد ‌امسال نسبت به سال گذشته در فضای بزرگ و بهتری در اختیار ناشران عرب زبان قرار گیرد و این جای خوشحالی دارد.

بتول مشکین فام؛ عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه الزهرا(س) به ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: امسال با وجود گرانی کاغذ و کتاب، اقبال مخاطبان به مقوله کتاب و کتابخوانی کمرنگ نشده است. دانشجویان طالب کتاب هستند و با وجود گرانی بازهم به نمایشگاه کتاب مراجعه می‌کنند و کتاب خریداری می‌کنند.

وی درباره ادغام بخش ناشران خارجی و بین‌الملل نیز اشاره کرد: ادغام این دو بخش در یکدیگر باعث استقبال بیشتر مردم شده است. به خصوص جانمایی غرفه‌های کشورهای عربی که باعث شد ‌امسال نسبت به سال گذشته در فضای بزرگ و بهتری در اختیار ناشران عرب زبان قرار گیرد و این جای خوشحالی دارد. ما باید کاری کنیم که یارانه‌هایی که دولت در دوره‌های گذشته برای دانشجویان در نظر می‌گرفت در بخش بین‌الملل نیز فعال شوند، تا آن‌ها بتوانند کتاب‌های مورد نظرشان را با قیمت مناسب تهیه کنند.

این عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات دانشگاه الزهرا(س) به کتاب‌های بخش ناشران دیجیتال نیز اشاره کرد و ادامه داد: برای کاهش و جبران گرانی کتاب، ناشران بیشتر به سمت دیجیتالی شدن رفتند و کتاب‌ها به شکل الکترونیک و پی دی اف و پادکست عرضه شدند که این امر هم تاحدی توانسته از گرانی کتاب بکاهد.

مشکین‌فام در ادامه با تاکید برتقویت دیپلماسی فرهنگی در بخش ناشران خارجی و بین‌الملل بیان کرد: بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب باید وجهه بین‌المللی پیدا کند، بنابراین حضور نویسندگان و شخصیت‌های تاثیرگذار در حوزه فرهنگ برای شرکت در نمایشگاه کتاب بسیار مهم است. ما باید در مناسب‌های فرهنگی کشور حضور این گونه  افراد را بیشتر کنیم. یوسف شقره، رئیس اتحادیه نویسندگان الجزایر از جمله شخصیت‌های تاثیر گذار در اتحادیه نویسندگان عرب‌ است. او در نشستی که در نمایشگاه کتاب شرکت کرده بود می‌گفت تجربیات و حاصل این سفر را من به صورت ستون در روزنامه می‌نویسم و به برخی مردم جهان که تحت تاثیر تبلیغات منفی غربی‌ها به ایران سفر نمی‌کنند، می‌گویم بیایند و از نزدیک با مشاهیر و مفاخر و نویسندگان مطرح ایرانی ملاقات کنند و در سفر به کشور خود به عنوان سفیر فرهنگی از خوبی‌های ایران بگویند. 

وی اضافه کرد: همچنین تامین بودجه در زمینه تبادل دانشجو و استاد خیلی مهم است. یادم می‌آید سال ۱۳۹۵ یک خانم شاعر از کشور تونس داشتیم که روزنامه‌نگار، شاعر و مجری برنامه ادبی در تلویزیون تونس بود و شخصیت فعالی داشت. او در بازگشت به کشورش توانست ایرانیان را در شبکه تونس تبلیغ کند. باید مسئولان نمایشگاه کتاب کسانی را دعوت کنند که شخصیت‌های قلم به دست، برجسته و فعال در زمینه ادبیات و روزنامه باشند. از نزدیک ایران را ببینند و آن را تبلیغ کنند.

 سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و  تا ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: