رئیس کتابخانه‌های مرکزی افغانستان تاکید کرد؛

ضرورت تجهیز کتابخانه‌های افغانستان با همکاری ایران

1402/02/29-19:06

فتح‌الله وافی گفت: در کتابخانه‌ مرکزی کابل و ۹۵ کتابخانه عمومی در سراسر افغانستان به تجهیز کتاب‌های زبان و ادبیات فارسی احتیاج داریم.

فتح‌الله وافی؛ رئیس کتابخانه‌های مرکزی کابل در گفت‌و‌گو با ستاد خبری سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در نمایشگاه بیان کرد: مردم افغانستان و ایران دو کشور دوست و برادر هستند که دارای مرز مشترک هستند؛ از لحاظ فرهنگ و آداب و تمدن نیز بسیار به همدیگر شبیه هستند. خوشحال هستم که امسال توانستم در نمایشگاه شرکت کنم. نمایشگاه سی‌وچهارم امسال در بخش بین‌المللی برنامه‌ها و نشست‌های تخصصی جذابی دارد و موضوعاتی را که برای مخاطبان انتخاب کرده‌اند، بسیار پرمحتواست.

رئیس کتابخانه مرکزی کابل گفت: کتابخانه مرکزی کابل سال ۱۳۴۵ تاسیس شده و ۱۲۰هزار جلد کتاب با موضوعات مختلف را در خود جای داده است. به جرأت می‌توانم بگویم که با توجه به جمعیت حاضر در افغانستان این کتابخانه جوابگوی نیازهای مخاطبان و مراجعه‌کنندگان نیست. کتابخانه مرکزی تالارهای مطالعه بسیار بزرگ و زیبایی با عناوین مختلف دارد که به مراجعه‌کنندگان خدمات ارائه می‌کند. تالار «جراید و مجلات» که بنای آن ۱۵۰ سال عمر دارد. «تالار مطالعه عمومی» نیز برای استفاده عموم مردم به منظور مطالعه، تحقیق و پژوهش است. همچنین تالار دیگری به نام «تالار مرجع»، «تالار ادبیات»، «تالار توزیع و امانات کتاب» داریم که به کتاب‌دوستان خدمت‌رسانی می‌کنند.

فتح‌الله وافی ادامه داد: بدون شک اتحاد فرهنگی کشورهای همسایه به‌‌ویژه ایران و افغانستان در سایه تعاملات و برگزاری نمایشگاه‌های کتاب شکل می‌گیرد و مستحکم می‌شود. دیپلماسی فرهنگی در تقویت روابط دوستانه بین کشورها یک ابزار استراتژیک بسیار موثر است.

وی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را در دوره سی‌وچهارم گامی مثبت و رو به جلو برای پیشبرد اهداف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دو کشور دانست و گفت: دشمنان سعی در تیره‌وتار کردن روابط دوستانه کشورهای همسایه با ایران دارند، اما زهی خیال باطل، بدون شک دیپلماسی فرهنگی بین کشورهای همسایه با جمهوری اسلامی ایران، تمام نقشه‌های شوم دشمنان قسم‌خورده را نقش بر آب می‌کند.

رئیس کتابخانه مرکزی کابل در افغانستان افزود: ۹۵ کتابخانه در سراسر کشور افغانستان فعالیت می‌کنند. کتابخانه مرکزی کابل در سراسر کشور افغانستان نمایندگی دارد. کتابخانه مرکزی کابل علاوه‌بر نظارت بر این ۹۵ کتابخانه‌، کار تجهیز کتاب را نیز برای کتابخانه‌های سراسر افغانستان را انجام می‌دهد. یکی از خروجی‌های مثبت و ارزنده‌ حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه کتاب تبادلات فرهنگی بین آن‌هاست، به‌ طوری که همه کشورهای شرکت‌کننده می‌توانند از تجارب تولیدات فرهنگی خود و فعالیت‌هایی که در صنعت نشر کشور خود انجام داده‌اند، در اختیار نمایندگان سایر کشورها بگذارند تا در سایه این تبادلات در نهایت حضور در نمایشگاه کتاب تهران منجر به حل مشکلات ناشران کشورهای شرکت‌کننده شود. امیدوار هستیم حضور در نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم برای مولفان، ناشران و نویسندگان دو کشور ایران و افغانستان پربارتر‌ از سال‌های قبل باشد.

وی خاطرنشان کرد: کتاب‌های زبان فارسی با موضوعات مختلف علاوه‌ بر کتابخانه مرکزی کابل در کتابخانه‌های سراسر افغانستان وجود دارد، اما به نظر من کم است. امیدوار هستیم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران بتوانیم کتابخانه‌های سراسر افغانستان را مجهز به کتاب‌های فاخر و آموزشی زبان و ادبیات فارسی کنیم و این یک مطالبه‌ای است که من از مسئولان نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم دارم.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

 

 

به ما بپیوندید: