
گردشگری ادبی سبب مرجعیت ادبی نمایشگاه میشود
1403/02/19-12:42
گردشگری ادبی سبب میشود نمایشگاه در حوزه ادبیات مرجعیت پیدا کند و از این مرجعیت برای حفظ جایگاه خود برای بهروزرسانی و ارتقا کیفیت استفاده کند.
مهدی محمدی صومعه، مدیرعامل نشر معارف در گفتوگو با ستاد خبری سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: بعد از همهگیری کرونا که نمایشگاه کتاب دو سال برگزار نشد و حتی با وجود تحریم نمایشگاه توسط برخی از ناشران به ظاهر روشنفکر در سال ۱۴۰۲، حضور مردم نشان داد که بخش اعظم مردم همچنان نمایشگاه کتاب تهران را بهعنوان اصلیترین بازار تهیه کتاب میدانند و از آن استقبال پرشماری میکنند که این موضوع حال و هوای نمایشگاه را گرمتر و پرشورتر میکند.
او با اشاره به اینکه به نظر میرسد بعد از افتوخیزهای ایام کرونا، سال ۱۴۰۲ نقطه عطفی در حضور مردم در نمایشگاه بود، ادامه داد: امیدواریم امسال این حصور پررنگتر و با نشاط بیشتری رقم بخورد که این نشان از توجه ویژه مردم به نمایشگاه و حضور در آن دارد.
محمدی درباره کیفیت آثار عرضه شده در نمایشگاه کتاب ادامه داد: قطعا آثار منتشر شده از نظر کیفیت ارتقاء پیدا کردهاند، چراکه مردم سختپسند شدهاند و حاضر نیستند هر کتابی را تهیه کنند.
به گفته او، استقبال از نمایشگاه نشان از ارتقا کیفی کتابها دارد و این نشاندهنده رشد فکری مخاطب است که صنعت نشر را هم وادار به رشد کیفی میکند و نشر برای حفظ جایگاه خود ناچار به تولید آثار فاخر و باکیفیت است.
مدیرعامل نشر معارف درباره تبدیل نمایشگاه کتاب بهعنوان رویدادی با محوریت گردشگری ادبی بیان کرد: در صورتی که این موضوع محقق شود نمایشگاه در حوزه ادبیات مرجعیت پیدا میکند و این مرجعیت برای حفظ جایگاه خود به منظور بهروزرسانی و ارتقا کیفیت تلاش میکند.
به گفته محمدی، به این ترتیب رقابت خوبی در صنعت نشر شکل میگیرد و این رقابت قطعا به رشد و اعتلای صنعت نشر کمک میکند.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.