
فضای نمایشگاه از لحاظ بصری زیباتر شده است/ فروش مجازی بالاتر از فروش حضوری است
1403/02/22-10:54
مدیر یکی از انتشارات کتابهای دانشگاهی درباره فضای نمایشگاه کتاب امسال گفت: فضای نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته که حالت کارگاهی داشت، بسیار بهتر و نمایشگاه به لحاظ بصری زیباتر شده که این خود اثری مثبت روی مخاطبان دارد.
به گزارش ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در نمایشگاه کتاب امسال، دانشجویان بسیاری در راهروهای نشر دانشگاهی در جستوجوی کتابهای درسی و آموزشی معرفی شده از سوی استادان دانشگاهی خود هستند.
برخی از آنها کتابهای خود را یافته و خریداری کردهاند، اما برخی دیگر مانند چند دانشجوی خانم رشته روانشناسی کتابهای معرفی شده از سوی استادان خود را پیدا نکرده و میگویند که ناشران این کتابها در نمایشگاه نبودهاند.
اغلب دانشجویان معتقدند اگر سالن نشر دانشگاهی از نظم بیشتری برخوردار شود و کتابهای هر رشته آموزشی در یک سالن قرار گیرد و پراکنده نباشد، جستوجو و یافتن کتابها از سوی دانشجویان آسانتر میشود؛ این درحالی است که ناشران در رشتههای مختلف آموزشی کتاب منتشر میکنند و چنین دسته بندی خیلی قابل اجرا نیست.
سید سعید میرجلالی، مدیر نشر ویرایش، که با نشر روان و ارسباران در یک غرفه حضور دارند و اغلب کتابهای حوزه علوم انسانی را منتشر میکنند، کمبود کتابهای آموزشی و دانشگاهی را رد کرد و گفت: ما در نشر ویرایش، روان و ارسباران هیچ کمبودی نداریم و تقریبا همه کتابهای این حوزه را داریم.
به گفته میرجلالی، نمایشگاه کتاب این امکان را برای دانشجویان فراهم کرده که به کتابهای خود راحتتر دسترسی پیدا کنند و در یک مکان متمرکز، اکثر ناشران دانشگاهی را پیدا کنند.
او ادامه داد: ما در این انتشارات حدود ۸۰ عنوان کتاب در حوزه روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره را پوشش میدهیم.
مدیر نشر ویرایش همچنین درباره مشکلات نشر دانشگاهی کشور گفت: به عنوان انتشارات چه در زمینه اقتصادی و چه در زمینه ممیزی با کاستیهایی مواجه هستیم. گاهی خیلی سریع به انتشار کتابها دسترسی نداریم چون اغلب ممیزیها خیلی طول میکشد و برخورد سلیقهای با آن سبب میشود که نسبت به منابع روز دنیا کمی عقبتر باشیم.
میرجلالی درباره فضای نمایشگاه کتاب امسال ادامه داد: به هر حال فضای نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته که حالت کارگاهی داشت، بسیار بهتر شده است. با این حال مصلی فضای نمایشگاهی نیست و فضای نمایشگاهی از نظر سازهای و امکانات نمایشگاهی چندان مهیا نیست.
وی ادامه داد: نمایشگاه بینالمللی از این نظر بالطبع ساختار نمایشگاهی داشت. دو سال هم نمایشگاه کتاب را در شهر آفتاب تجربه کردیم، اما آنجا هم سازهها کاملا آماده نبود. مشکل دیگر این مکان، فاصله زیاد با مرکز شهر و پایین بودن خدمات رفاهی بود.
مدیر نشر ویرایش با بیان اینکه در مجموع در حال ازدستدادن مخاطبان خود در نمایشگاه کتاب هستیم، عنوان کرد: این موضوع به خاطر مسائل اقتصادی است که روی خرید کتاب اثر میگذارد و مسائل دیگر فرهنگی هم میتواند روی حضور مخاطب و خرید مستقیم کتاب از نمایشگاه تاثیرگذار باشد.
به گفته او، اکنون فروش مجازی بالاتر از فروش حضوری است و شاید دلیل آن تخفیف بیشتر باشد. همچنین مخاطب از هر جایی میتواند خرید خود را با آرامش بیشتری انجام دهد و با ارسال رایگان کتاب را تحویل بگیرد.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه kebab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.