برای برگزاری نمایشگاه کتاب؛

مصلی امام خمینی (ره) عدالت ترافیکی در نمایشگاه کتاب را محقق می‌کند/ شهرآفتاب قابل تفکیک از اتوبان تهران - قم نیست

1403/02/27-14:30

نویسنده کتاب «مهندسی ترافیک» در رابطه با برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی(ره) گفت: عدالت ترافیکی با برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی محقق می‌شود.

مرتضی اسد اَمرجی پژوهشگر حوزه ترافیک و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره موقعیت ترافیکی مصلی امام خمینی(ره) هنگام برپایی نمایشگاه، اشاره کرد: توجه به آمار دقیق به عنوان ابزار تحلیل و بررسی و زمینه اظهار نظر علمی و درست در رابطه با برگزاری یک رویداد بزرگ در موقعیت مناسب، با توجه به محل‌هایی است که آن رویداد سابقه برپایی در آنها را داشته است. برای تحلیل ترافیک مرتبط با نمایشگاه کتاب باید آمار ترافیکی چند مکان مورد نظر به درستی در دسترس باشد و بررسی شود.

وی ادامه داد:‌ مقایسه برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی و یا نمایشگاه شهر آفتاب مستلزم این است که داده‌ها و شرایط ترافیکی را که برایمان مهم است،‌ تعیین کنیم. باید داده مواردی نظیر تراکم ترافیکی،‌ مسافت سفر،‌ حجم ظرفیت در معابر اطراف،‌ زمان تأخیر و مواردی از این دست،‌ وجود داشته باشد. به طور مثال دو سال که نمایشگاه در شهر آفتاب برگزار شد و سال‌هایی که در مصلی برپا بود، بر اساس داده‌ها مورد ارزیابی و مقایسه قرار بگیرند. 

نویسنده کتاب «مهندسی ترافیک» ادامه داد:‌ برای اظهار نظر علمی باید شاخص‌های ترافیکی را در مورد مصلی و شهر آفتاب مقایسه کنیم؛ اینکه زمان تأخیر در مصلی و شهر آفتاب در هنگام برگزاری نمایشگاه کتاب به چه شکل بوده و تأثیر بر شبکه معابر اطراف به چه میزان بوده است. شهر آفتاب از نظر دسترسی برای شهروندان مناسب نیست و برای رویدادی چون نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که بازدید کننده بالایی دارد، باید سهولت دسترسی برای افراد مختلف را در نظر گرفت و به به عبارتی عدالت حمل و نقل را برقرار کرد.

اسد امرجی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به کمبودهای مجموعه شهرآفتاب از نظر حمل و نقل و ترافیک اشاره کرد و ادامه داد: مصلی امام خمینی (ره) از نظر عدالت حمل و نقل بهتر از شهر آفتاب است و باید در کنار برگزاری نمایشگاه در مصلی تمهیدات ترافیکی نیز در نظر گرفته شود.‌ اگر شهر آفتاب مباحث حمل و نقل تکمیلی داشت و سرعت و چابکی سفر به آن زیاد بود و تفکیک مسیرهای شهر آفتاب از وسایل حمل و نقل سنگین عبوری ممکن می‌شد و این مجموعه قابل تفکیک از اتوبان تهران - قم بود،‌ مسئولان امر می‌توانستند به آن  به عنوان یک گزینه برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که قابلیت رقابت با مصلی امام خمینی(ره) را دارد، فکر کنند.

وی افزود:‌ از لحاظ ترافیکی بهتر است نمایشگاه کتاب تهران را در مصلی امام خمینی(ره) برگزار کنیم و با مدیریت پارکینگ، ورودی و خروجی و پارک خودروها را تسهیل کنیم. لازم است شهروندان برنامه‌ریزی سفر داشته باشند و جذابیت مترو را برای آمدن به نمایشگاه کتاب تهران در نظر بگیرند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با یادآوری این مهم که لازم است عارضه سنجی ترافیکی نمایشگاه کتاب در سال‌های گذشته انجام شود،‌ گفت:‌ اثر سنجی مکان‌هایی که نمایشگاه کتاب تاکنون در آنها برگزار شده باید انجام و مقایسه‌ای در میان شبکه اطراف آنها انجام شود. البته همچنان عدالت دسترسی شهروندان به مصلی بیش از هر گزینه دیگری است که نمایشگاه در دوره‌های قبل در آن مکان‌ها برگزار شده است. 

اسد امرجی همچنین امکانات مجموعه مصلی امام خمینی(ره) از نظر حمل و نقل را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد:‌ مصلی به دلیل داشتن دو ایستگاه مترو که در جوار آن و سایر وسایل حمل و نقل عمومی؛ در حال حاضر شرایط بهتری برای برگزاری نمایشگاه کتاب دارد. با مدیریت پارکینگ در مصلی و هدایت خودروها در آن و تأمین پارکینگ مورد نیاز به انضمام تمهیدات ترافیکی معابر اطراف مصلی در روزهای برپایی نمایشگاه کتاب،‌ می‌توان ترافیک مرتبط با نمایشگاه را مدیریت کرد. با اطلاع رسانی درست مردم می‌توانند همکاری بیشتری در کاهش بار ترافیکی داشته باشند و تمهیداتی در این رابطه همچون تردد نوبتی اتخاذ شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: