
کتاب «آرمان عزیز» شبهات را برطرف کرد
1403/02/28-12:20
نشست تبیینی کتاب «آرمان عزیز» با حضور نویسنده اثر، عصر پنجشنبه ۲۷ اردیبهشتماه در سالن «گوشه نقد» نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست تبیینی کتاب «آرمان عزیز» با حضور مجید محمدولی، نویسنده این کتاب، گلعلی بابایی، نویسنده ادبیات پایداری و احسانالله خائف، جانشین گردان ۵۰۵ حمزه سیدالشهدا علیهالسلام، عصر پنجشنبه ۲۷ اردیبهشتماه در سالن گوشه نقد نمایشگاه کتاب برگزار شد.
کتاب «آرمان عزیز» روایتهایی مستند از زندگی شهید آرمان علیوردی است. او از جمله شهدای مظلوم بسیج بود که در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ با دست خالی در برابر عمال ظلم و استکبار ایستاده بود و توسط همین افراد به سختترین نحو به شهادت رسید. در آخرین لحظات زندگی که توسط سنگ و چوب و آهن مجروح شده و تمام بدنش خونآلود بود حاضر نشد در مقابل دشمن سر خم و به مقدسات توهین کند. نشر روایت ۲۷ بعثت هم اکنون این کتاب را به چاپ دوازدهم رسانده است.
شیفته شخصیت شهید علیوردی شدم
مجید محمدولی، نویسنده کتاب «آرمان عزیز» در ابتدای این نشست، بیان کرد: از دهه هفتاد بهعنوان یک محقق در حوزه ادبیات پایداری مشغول فعالیت هستم و در جریان اغتشاشات از نزدیک فضا را میدیدم و توحش آشوبگران و مظلومیت نیروهای حافظ امنیت را با وارونهنگاری شبکههای معاند شاهد بودم که جای جلاد و شهید را وارونه جلوه میدادند.
وی ادامه داد: وقتی آرمان عزیز با ساعتها شکنجه به شهادت رسید، در همه مراسم او شرکت کردم و آقای کلاته پیشنهاد نگارش کتابی درباره شهید را داد و من هم پذیرفتم. در ابتدا کتاب ۶۵۰ صفحه بود و من علقه بسیاری به شهید پیدا کردم و گزینش راویان برای من بسیار سخت بود.
محمدولی، سبک نگارش کتاب را اول شخص راوی معرفی کرد و گفت: سعی کردم رد پای نویسنده را در کتاب باقی نگذارم تا خواننده روایتها را در ذهن به تصویر بکشد. من علاقه قلبی به شهید پیدا کردم و در طول کار مشکلات بزرگی ایجاد شد و شهید در این راه بهطور معجزهآسایی گرهها را از مسیر کار گشود و در مسیر تحقیقاتم، شیفته شخصیت او شدم.
نویسنده کتاب«آرمان عزیز» پخش فیلم شهادت آرمان توسط دشمنان کوردل را عامل توقف اغتشاشات دانست و گفت: فیلمهایی که از نحوه شهادت آرمان دیدم بسیار جگرسوز است و متوحشانه به او ضربه زدند و در فیلم خانمی میگوید بزنید، دعا به بازوی او بسته است. جرم او این بود که حرز امام جواد به دستش بود.
محمدولی ادامه داد: در سیل، آرمان داوطلب به کمک رفت حتی دو بچه گربه را نجات داد و به پزشک رساند و برای آنها هر بار یک کیلومتر پیاده میرفت تا از گاوداری، شیر بیاورد و آنها گرسنه نمانند، او یک جوان فداکار بود و برای مردم در سیل کمکهای بیدریغی داشت.
وی گفت: جا دارد که زندگی شهید آرمان علیوردی به فیلم و سریال تبدیل شود. هم اکنون کتاب تاثیر خوبی روی مخاطبان داشته است و خانمی از بروجرد با من تماس گرفت و گفت پس از این کتاب چادری شده و دیگر در خیابان آرایش نمیکند.
وظیفه ما ترویج کتاب «آرمان عزیز» است
گلعلی بابایی منتقد ادبی در ادامه این نشست، گفت: وقتی جوانی چون آرمان به شهادت رسید تصمیم بر این شد تا سیره زندگی این جوان را در کتابی ثبت کنیم و در مدت ۷ ماه موفق شدیم با ۳۰ نفر از دوستان و نزدیکان شهید آرمان علیوردی کار پژوهش را انجام بدهیم و آقای محمدولی خودش تالیف کتاب شهید را تقبل کرد.
وی روایت زندگی شهید را کاری دشوار دانست و افزود: آقای محمدولی کار نگارش زندگی شهید آرمان علیوردی را با همه دشواریهایش به سرانجام رساند و این اثر مورد تایید خانواده و مخاطبان قرار گرفت و با موفقیت به چاپ دوازدهم رسیده است.
بابایی جذب مخاطب عمومی و جوانان به کتاب «آرمان عزیز» را دلیل بر قلم شیوا و سبک مطلوب آن دانست و افزود: به طور مطلق نمیگویم کتاب هیچ نقصی ندارد و اگر فشارها در مورد این کتاب تا این حد نبود، برخی از لطمهها به اثر وارد نمیشد. در واقع هر کسی به نوعی آرمان را از آن خود میدانست و در نگارش کتاب او نظرهای بسیاری را به نویسنده تحمیل میکردند.
وی گفت: اگر همه حقایق را مینوشتند کتاب «آرمان عزیز» مقتلخوانی دلخراشی بود. تمام تلاش ما این بود تا هر کس به نسبت ارتباطی که با شهید داشته، روایت خود را بیان کند. این اثر توانست به خوبی نظر مخاطب را جلب کند و حالا وظیفه ما ترویج این کتاب است.
«آرمان عزیز» رسالت خود را انجام داده
احسانالله خائف، جانشین گردان ۵۰۵ حمزه سیدالشهدا علیهالسلام که شهید آرمان علیوردی در آن گردان بود، گفت: آرمان سه ویژگی داشت که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان عزیز یاد شد. شهید نماز اول وقت را ترک نمیکرد؛ اطاعات و ولایتپذیری شهید علیوردی ویژگی بارز او بود و جوانی شوخطبع بود و اخلاقی نیک داشت و از ۱۲ سالگی وارد بسیج شد و مسیرش را ادامه داد و حتی از دانشگاه انصراف داد و وارد حوزه علمیه شد.
وی در رابطه با شهادت شهید بیان کرد: ما کار فرهنگی کردیم و کار نظامی نداشتیم. وی در فضای اغتشاشات با جوانان در شهرک اکباتان حاضر شد و با آنها صحبت کرد. حتی آنها در روز بعد سراغ او را گرفتند و وقتی مطلع شدند او طلبه است، باور نمیکردند. در یک موقعیت دیگر در خیابانی بدن نیمهجان آرمان را به بیمارستان منتقل کردیم که خیلی دیر شده بود و زمان طلایی او از دست رفته بود و در بیمارستان بقیهالله به درجه شهادت نائل شد.
خائف در بخشی از این نشست گفت: این کتاب توانست شبهات ایجاد شده پس از شهادت آرمان را برطرف کند. به نظرم این کتاب به خوبی توانسته رسالت خود را انجام دهدف چرا که بهطور جامعی به ابعاد مختلف زندگی شهید پرداخته است.
وی در پایان با بغض گفت: پس از شهادت آرمان فضا برای ما دردناک بود و فضاها تغییر کرد. آرمان واقعا برای ما عزیز بود. هیچ کس نتوانست جای او را برای ما پر کند و برای خودمان شهادت را طلب میکنیم.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.