فرهاد قائمیان مطرح کرد:

ادبیات ایران، سرشار از تجربه‌های تازه، نکات بدیع و رازآلود است

1404/02/13-11:41

فرهاد قائمیان، بازیگر سینما و تلویزیون، می‌گوید اگر روزی می‌خواستم بر اساس کتابی فیلم بسازم، حتماً به ادبیات ایران رجوع می‌کردم چون ادبیات ایران، سرشار از تجربه‌های تازه، نکات بدیع و رازآلود است.


فرهاد قائمیان، بازیگر سینما و تئاتر، در گفت‌وگو با ستادخبری سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره اهمیت مطالعه به‌ویژه برای بازیگران می‌گوید: انس با ادبیات، به ویژه داستان و نمایشنامه، ذهن بازیگر را درباره رویدادها، شخصیت‌پردازی و توجه به جزئیات، تحریک می‌کند. خواندن شعر و داستان یا نمایشنامه، نوعی تمرین است تا بازیگر شیوه‌های روایی را بیاموزد، نگاهش نسبت به شخصیت‌ها حساس شود و درباره علت رفتارها و واکنش‌های انسانی کنجکاو و دقیق شود. این خودآگاهی، به ایفای نقش کمک کرده و به بازیگر در خلق یک شخصیت واقعی و باورپذیر کمک می‌کند.

 

 بازیگر فیلم «هیوا» درباره کتاب‌های مهم زندگی‌اش گفت: کتاب‌های زیادی، مستقیم و غیرمستقیم، روی من تأثیر داشته‌اند، گاهی تأثیر همیشگی و مستمر است. گاهی در مقطعی به شما جهت می‌دهد و ذهنتان را نسبت به یک مسئله روشن می‌کند. از میان آنچه خوانده و می‌خوانم، ادبیات ایران، معاصر و کهن، همیشه برایم دوست‌داشتنی است، شیفته آن هستم و دنبالش می‌کنم.

 

 بازیگر «استرداد» درباره این که برای بازی در یک نقش به کتابی مراجعه کرده، گفت: بیشتر نقش‌هایی که بازی کرده‌ام، در سینمای اجتماعی بوده، مشاهده و تماشای زندگی واقعی مردم و آن قشر، اهمیت فراوانی در این تجربه‌ها داشته است. به‌عنوان بازیگر، همیشه تلاش می‌کنم ناظر خوبی باشم، نقش‌های متنوعی بازی کرده‌ام که گاه از هم بسیار دور بوده، در این تجربه‌ها، گام اول شناخت درست شخصیت، محیط و موقعیت اوست.

 

 بازیگر فیلم «کوچه ژاپنی‌ها» در پاسخ به این سؤال که اگر قرار بود فیلمی را بر اساس کتابی کارگردانی کند انتخابش چه خواهد بود، گفت: کارگردانی دغدغه من نیست، اما اگر روزی می‌خواستم بر اساس کتابی فیلم بسازم، حتماً به ادبیات ایران رجوع می‌کردم. ادبیات ایران، سرشار از تجربه‌های تازه، نکات بدیع و رازآلود است. حیف است جوانان از این منبع غنی، بی‌خبر و بی‌بهره باشند. ادبیات ایران، چه ادبیات کهن و چه ادبیات‌ معاصر، برای من ستایش برانگیز و دوست‌داشتنی است. جهان امروز، جهان سیطره رسانه‌هاست، در این فضا، شاید جوان ایرانی کمتر در معرض تاریخ و فرهنگ، هنر و ادبیات ایرانی قرار بگیرد، وظیفه همه ما این است که بگوییم ایران، مهد فرهنگ، هنر و ادبیات است و ما از دیگران، چیزی کم نداریم. مشکل ما این است که گوهرهای یگانه‌مان را نمی‌شناسیم.

 

 فرهاد قائمیان درباره اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: هر دورهمی، رویداد و اتفاقی که درباره ادبیات، هنر و فرهنگ باشد، مهم و تأثیرگذار است. اما در نمایشگاه کتاب تهران، باید به ماهیت ادبیات نزدیک شد، جهان بدون ادبیات، بدون تخیل، فاقد تحلیل و اندیشه، بی‌معنا و تهی است. دعوت به خواندن، دعوت به‌نقد، هشیاری و قدم‌گذاشتن در جهانی تکثرگرا و چندصدایی است، همه ما باید تمرین کنیم که بیشتر بدانیم، کمتر تعصب بورزیم و چشمانمان را رو به جهانی بگشاییم که هر لحظه در آستانه تغییر و تحول است.

 

 سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

به ما بپیوندید: