
شکوه ایران ارتباطی تنگاتگ با کتاب دارد
1404/02/15-13:33
رئیس سیوششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در نشست خبری این رویداد عنوان کرد: هر دورهای که از شکوه ایران صحبت میشود ارتباط تنگاتنگی با کتاب وجود دارد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بیناللملی کتاب تهران صبح امروز (دوشنبه ۱5 اردیبهشتماه) در سالن غدیر واقع در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست محسن جوادی سرپرست معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و سخنگوی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و مهدی اسماعیلیراد، معاون امور ناشران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور داشتند.
محسن جوادی در ابتدای این نشست گفت: در آستانه نمایشگاه کتاب تهران با شعار «برای ایران بخوانیم» هستیم. رابطه ایران و خواندن رابطه مستقیم است و هر دورهای که از شکوه ایران صحبت میشود ارتباط تنگاتنگی با کتاب وجود دارد.
وی تصریح کرد: در این دوره بهعنوان نگاه اصلی نمایشگاه، تلاش شد که هم حضور حداکثری صنف و فعالان را داشته باشیم و هم حضور مردم و از طرفی مسئله وجه بینالمللی نمایشگاه را حفظ کنیم، برخلاف برخی دورهها که کتابهای قدیمی در نمایشگاه بود رویکرد امسال عرضه کتابهای جدید است.
جوادی ادامه داد: از جهت فعالیت بینالمللی بحث بریکس و فلوشیپ را دنبال کردیم، همچنین تلاش شده نمایشگاه را به فضایی برای اندیشیدن تبدیل کنیم که در قالب برنامههای مفصل این مهم را دنبال خواهیم کرد.
وی در پایان از بانک ملی که بانک عامل است و همچنین مجموعه مصلی، شهرداری، نیروهای خدماتی و امدادی، صنف و تشکلهای نشر و بسیاری دیگر از نهادها که در برگزاری این رویداد کمک کردند تشکر کرد و گفت: با همه توان تلاش کردیم به این مرحله برسیم و امیدوارم به چشم اصحاب رسانه ارزیابی خوبی داشته باشیم.
نگاه نمایشگاه کتاب به حضور حداکثری ناشران بود
مهدی اسماعیلیراد، معاون امور ناشران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز در ادامه این نشست گفت: شروع فعالیت نمایشگاه از بعد از نماز عید فطر بود و فعالیتهای اجرایی به صورت شبانهروزی انجام شد. امور اجرایی به شکل خوبی پیش رفت، بخشهای دانشگاهی و آموزشی از طبقه سوم به طبقه همکف منتقل شدند و امسال بخشی را در چادر نخواهیم داشت و کلیه بخشها در فضای مسقف هستند.
وی افزود: طبیعتا در بحث متراژ مشکل داریم، در حوزه ناشران عمومی متقاضیان بیشتری داشتیم و این مسئله کار ما را سخت کرد ولی نگاهمان حضور حداکثری ناشران در نمایشگاه بود.
اسماعیلیراد تصریح کرد: در حوزه اجرا دستگاههای مختلفی با ما همکاری کردند؛ بهطور مشخص شهرداری، راهور، هلال احمر و آتش نشانی که دیروز هم مانوری را داشتند که امیدواریم با کمک این عزیزان نمایشگاه آرامی را داشته باشیم.
ویژگیهای ممتاز نمایشگاه سیوششم
ابراهیم حیدری، قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز در ادامه این نشست گفت: نمایشگاه کتاب از اسفندماه فعالیت خود را شروع کرد. تشکیل دولت جدید و تغییر و تحولات برنامهها را به تاخیر انداخت، اما با تلاش همکاران فعالیت با جدیت انجام شد و فراخوان ثبتنام از اسفندماه شروع شد و بعد از نماز عید فطر مصلی به ما تحویل داده شد.
وی افزود: هماکنون غرفهها آماده است و تحویل ناشران شده و چینش در حال انجام است. چهارشنبه ۱۷ اردیبهشتماه در خدمت حضور رئیس مجلس و مهمانان و اهالی فرهنگ برای افتتاح هستیم.
حیدری تصریح کرد: چندین رویکرد محوری داشتیم در این دوره؛ رویکردهای اصلی که تقویت شدند. ترویج ارزشهای اسلامی و ایرانی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی در این دوره با نگاه خاصی دنبال شد و یک رویکرد محوری است با نگاه اینکه همه ناشران و اقشار مختلف حضور داشته باشند و از یارانه ها استفاده کنند. همچنین تقویت بخش مجازی در سایر حوزهها با تخصیص بن بیشتر که امسال حدود ۲۰۰ میلیارد بوده است دنبال کردیم، به قشر معلمان و دانش آموزان امسال توجه ویژه شده است تا مقدمهای باشد برای دربرگیری همه دانش آموزان. به طور کلی بهرهمندی همه اقشار از بن را دنبال کردیم که به عدالت نزدیک شویم هرچند که منابع کم بوده است.
وی بیان کرد: تقویت اقتصاد نشر با راه اندازی پنل تخصصی و گپ و گفتوگو بین ناشران و دیپلماسی فرهنگی دنبال شده است، چون معتقدیم که ایران پایدار با فرهنگ تحقق مییابد و باید از این حوزه فرهنگ با ابزارش که کتاب است استفاده کنیم.
حیدری گفت: بهرهگیری از فناوری نوین یکی از سیاستهای این دوره بوده که بخش فناوری نشر را برای اولین بار در این دوره بازگشایی کردیم و تلاشمان این بوده که از این حوزه غافل نشویم.
وی افزود: دعوت از معلمان و مترجمان و برگزاری نشستهای مختلف از جمله برنامههای این دوره است. همچنین تکریم اهالی قلم و دعوت از کسانی که در سالهای گذشته به هر نحوی حضور نداشتند به عنوان تلاشی برای جذب حداکثری دنبال شد.
وی با اشاره به حضور کشور عراق به عنوان مهمان ویژه گفت: کشور عراق با حضور ۲۰ ناشر مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه است، تلاش کردیم حضور برجستهای داشته و دید و بازدید با اهالی صنعت نشر داشته باشند و با این نگاه برنامهها را در حوزه دیپلماسی دنبال کنیم.
سخنگوی نمایشگاه کتاب گفت: برای اولین بار نشست بریکس در ایران برگزار می شود که امیدواریم مقدمهای برای فعالیتها باشد. فلوشیپ نیز برای اولین بار قرار است برگزار شود که با همکاری انجمن ناشران کودک و نوجوان است و امیدواریم به این شکل حوزه نشر را تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: بیش از ۴۰ مهمان از کشورهای مختلف داریم، تلاش کردیم در فضاهای فرهنگی خارج از نمایشگاه هم حضور داشته باشند تا سفیران فرهنگی ما باشند.
حیدری بیان کرد: در بخش داخلی ۲ هزار و ۳۶۳ ناشر حضور دارند که هزار و ۶۲۰ ناشر حضوری و در مجموع همگی در مجازی حضور خواهند داشت که در ۷۵ هزار متر مربع مسقف جانمایی شدند، تلاش کردیم در این حوزه توسط خود دوستان کار برنامهریزی شود.
وی افزود: تا الان ۹۰۰ غرفه در شبستان اصلی حضور دارد. در سالهای گذشته چون رویکرد تقویت مجازی بوده است شاید این تعداد کمتر بوده باشد، اما امسال توجه به بخش حضوری را داشتیم و حدود ۲۰۰ غرفه به ناشران اضافه شده است.
وی افزود: در بخش فعالیتهای فرهنگی، طبق سنوات گذشته با تقویت این حوزه تلاش کردیم نشستها را تقویت کنیم که تا الان تقریبا ۲ هزار و ۳۰۰ درخواست برای برگزاری داشتیم. همچنین ولادت امام رضا (ع) که همزمان با ایام نمایشگاه است را پیش رو داریم که مطمئنم حمایت و هدایت همراه ماست. همچنین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت روز فردوسی را خواهیم داشت که تلاش داریم با برگزاری نشستها و حضور چهرههای ادبی بحث پاسداشت را تقویت کنیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد. همچنین این رویداد به صورت مجازی نیز در https://book.icfi.ir برگزار میشود.