در گفت‌وگو با ستاد خبری نمایشگاه سی‌وششم؛

دو نویسنده روس از تجربه حضور در نمایشگاه تهران گفتند؛ باید درباره‌تان رمان نوشت!

1404/02/17-17:42

نویسنده و شاعر روس با اشاره به دومین‌بار حضور خود در نمایشگاه کتاب تهران، تأکید کرد: نمی‌توان در یک یا دو جمله فرهنگ غنی ایران را توصیف کرد؛ بلکه باید رمان‌های متعددی از این کشور غنی نوشته شود.

 

کیریل کارچاگین نویسنده و شاعر روس که برای حضور در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عازم ایران شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری این رویداد تصریح کرد: ما در روسیه ادبیات کلاسیک ایران را به‌مراتب بیشتر از ادبیات معاصر آن ‌می‌شناسیم. برای مثال، شعرایی همچون حافظ، سعدی، عمر خیام و مولانا در روسیه شناخته‌شده هستند؛ اما از نویسنده‌ها به‌ویژه نویسنده‌های معاصر اطلاعات چندانی نداریم.


به‌ گفته کارچاگین، برای مثال کتاب «دایی جان ناپلئون» از آثاری است که قابلیت معرفی هرچه بیشتر را دارد؛ اما ادبیات معاصر ایران برای ما ناشناخته است.


وی با تأکید به ضرورت ترجمه کتب فارسی و معرفی آن به کشورهای دیگر، گفت: این کشور فرهنگی غنی دارد که ‌قابلیتش را دارد سوژه کتاب‌های متعددی شود.


منتقد ادبی روسیه درعین‌حال معتقد است یک کشور را همواره مردم آن به‌شکل بهتری معرفی ‌می‌کنند و برای شناخت یک کشور نویسنده‌های آن کشور ‌می‌توانند به بهترین شکل عمل کنند.


همچنین، دیگر نویسنده و شاعر کودکان روس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران، مهم‌ترین پیا‌می را ‌که کتاب‌ها باید به کودکان انتقال دهند، ایجاد شناخت از خود عنوان کرد و گفت: در کتاب‌هایم تلاش کرده‌ام برقراری ارتباط با محیط پیرامون را مطرح کنم.


پژوهشگر و مدیر توسعه انتشارات ناستیا و نیکیتا آرزویش برای کودکان محروم، فقیر و جنگ‌زده را این‌طور عنوان کرد که کتاب‌ها ‌بتوانند بسیاری از واقعیت‌هایی که همه کودکان امکان دستیابی و دسترسی به آن‌ها را ندارند، مطرح کند.


پاتاکی با بیان اینکه پیش‌از اینکه نویسنده باشم، یک معلمم، افزود: هرروز دو ساعت و نیم زمان صرف ‌می‌کنم تا از مسکو به روستایی محروم بروم. در این روستا، بچه‌های محروم بسیاری هستند که تلاش ‌می‌کنم به آن‌ها کمک کنم.


وی افزود: بچه‌های محروم ‌می‌توانند از دریچۀ کتاب‌ها با خیلی چیزها آشنا شوند. کودکان آن روستای محروم منتظر بازگشت من هستند تا تجربه‌هایم از ایران را با آن‌ها مطرح کنم. 


این نویسنده معتقد است ترویج کتاب‌خوانی در بین کودکان فرصت آشنا‌شدن آن‌ها با انبوهی از دانستنی‌ها را فراهم ‌می‌سازد. بعد‌از بازگشت به روسیه، تلاش می‌کنیم ایران را در حد توان به کودکان روسیه معرفی کنیم.


سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام‌خمینی‌(ره) برگزار می‌شود. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب 1404 تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا ‌می‌کند.

به ما بپیوندید: