
نقش بانکها در توسعه صنایع فرهنگی چیست؟
1404/02/22-20:23
محمد بهشتی در نشست «نقش بانکها در توسعه صنایع فرهنگی»، صنایع را به توپهای بزرگ و توخالی و محصولات فرهنگی را به توپهای توپر تشبیه کرد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست تخصصی «بانکها در توسعه صنایع فرهنگی با نگاهی به کنشگری بانک ملی در گسترش کتابخوانی و تسهیل شرایط صنایع و صنعت نشر» امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور سیدمحمد بهشتی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر، وحید شقاقی شهری، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی، و امین عارفنیا، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، در سرای کتاب سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
بهشتی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر، در این نشست گفت: تولیدات فرهنگی به سه گروه تقسیم میشوند و صنایع فرهنگی یکی از این گروهها است.
او افزود: فعالان اقتصادی تلقی میکنند افرادی که در مسیر هنر پول خرج میکنند، گویی پولشان را در چاه میریزند؛ ولی تقریباً به ضرسقاطع میتوان گفت محصولات فرهنگی، محصولات مستقلی هستند و ما محصولات فرهنگی زیادی را داریم که اصالتاً ایرانی هستند.
این عضو پیوسته فرهنگستان هنر بیان کرد: اگر فعالیتهای فرهنگی حضور موزونی در منظومه ذهنی فعالان اقتصادی داشت، ما در حوزههای فرهنگی و هنری وضعیت بهتری داشتیم.
بهشتی صنایع را به توپهای بزرگ اما توخالی و عرصه فرهنگ و هنر را به توپ تو پری که ضربات زیادی خورده اما همچنان سر پا است، تشبیه کرد.
او گفت: فعالان عرصههای فرهنگی و هنری امیدی به دولت ندارند و از بانکها توقع دارند که نگاهشان را نسبت به اقتصاد فرهنگ و هنر تصحیح کنند.
این عضو پیوسته فرهنگستان هنر بیان کرد: نفت ما روزی تمام خواهد شد؛ اما فردوسی و شعر تمام نمیشوند.
شقاقی شهری، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی، در بخش دیگری از نشست نقش بانکها در توسعه صنایع فرهنگی گفت: تا به امروز هیچ بنگاهی در زیرمجموعه بانکهای ایران تعریف نشده است؛ ولی من میدانم که مدیران بانکها تلاش میکنند از حوزه بنگاهداری خارج شوند و بنگاهسازی کنند.
عارفنیا، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، نیز سخنان شقاقی شهری را تأیید کرد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.