
«گنج پدری» در نمایشگاه کتاب تهران کشف شد
1404/02/24-19:57
در هشتمین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، چهارشنبه 25 اردیبهشت 1404، از مجموعه کتابهای «گنج پدری» با عناوین «دکمهدلقکی»، «گلدان خانمگلی»، «موشیویدی» و «فکر قارقارکتو به کار بنداز!» از انتشارات مهرستان رونمایی شد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نسرین دشتی، نویسنده کتاب «فکر قارقارکت رو به کار بنداز» درباره این کتاب گفت: این کتاب با تمرکز بر حکمت 363 نهج البلاغه و در قالب داستانی کودکانه است تا کودکان را با مفهوم اندیشیدن قبل از انجام کارها آشنا کند.
وی موضوع این کتاب را داستان کلاغها وداستان لانهسازی حیوانها عنوان کرد.
در ادامه «کلر ژوبرت»، نویسنده کتاب «گلدانخانمگلی» گفت: این کتاب برای کودکان شش تا نه سال نوشته شده و مفاهیم انسانی را به کودک میآموزد.
کتاب «گلدانخانمگلی»، داستان دخترکی را روایت میکند که همسایه خانم گلی است و در یک ساختمان زندگی میکند. خانم گلی، گلدانهای خود را در راه پله گذاشته و نسبت به آنها حساس است. او گلدانها را به کودکان سپرده که در زمان رفت و آمد به گلدانها توجه کنند تا آسیبی به آنها وارد نشود. در یکی از روزها که دخترک از مدرسه برگشته و اشتیاق زیادی برای رفتن به خانه دارد، ناخواسته باعث شکستن یکی از گلدانها شده و حالا باید به کمک بزرگترها این مشکل را حل کند.
«کلر ژوبرت» به علاقمندی خود نسبت به نویسندگان حوزه انسانی برای کودکان تاکید کرد.
همچنین طیبه دلقندی، نویسنده کتاب «دکمهدلقکی» گفت: حکمتهای نهجالبلاغه که کوتاه، و اخلاقی است، ظرفیت بسیار بالایی برای تبدیلشدن به داستان، شعر، نمایشنامه، بازی و تصویرسازی برای کودکان دارند.
وی افزود: شخصیتپردازی در داستان «دکمهدلقکی» نیز براساس ارزشهای اخلاقی که در حکمتها مورد تاکید قرارگرفته، پرداخته شده است.
همچنین از ظرفیت تصاویر در انتقال مفهوم حکمتها نیز نباید غافل شد چرا که در سنین کودکی که شخصیت در حال شکلگیری است، انتقال حکمتهای ناب میتواند اثر بلندمدتی داشته باشد.
به گفته وی، کتاب «دکمهدلقکی» بر مبنای حدیث نبوی نگارش شده است و بهدلیل محتوا و اهمیت سخن حضرت رسول(ص)، در زمره یکی از آثار مجموعه گنج پدری بهشمار میرود.
همچنین لیلا دارابی، نویسنده کتاب «موشیویدی» در رونمایی مجموعه گنج پدری گفت: آموزههای تربیتی و آشنایی با ارزشهای اخلاقی مانند دوستی، مهربانی، صداقت، احترام به دیگران و مسئولیتپذیری، در ادبیات کودک امری لازم و ضروری است.
وی افزود: بازآفرینی نهج البلاغه توفیقی برای من بود تا وارد ادبیات دینی در حوزه کودکان شوم. این در حالی است که فعالیت برای ادبیات کودکان بخصوص زبان دینی سخت است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.