
رائفیپور: ما کجا و بزرگانی مانند مرعشینجفی کجا؟
1404/02/26-20:42
آیین رونمایی کتاب «تشیع وارث یهودیت، مسیحیت و اسلام»، کاری از انتشارات مصاف، با حضور علیاکبر رائفیپور، نویسنده این اثر، جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نویسنده «تشیع وارث یهودیت، مسیحیت و اسلام» درباره تألیف این کتاب بیان کرد: در دورانی که سخنرانی میکردم، متوجه نکاتی شدم و به ذهنم رسید این موارد باید مکتوب شوند. روزی خانمی از استرالیا با مؤسسه تماس گرفت. ایشان مسلمان نبود و گفت درباره پیامبر اسلام(ص) برایش شبههای ایجاد شده است. یک نفر سخنرانی فارسیام را به انگلیسی ترجمه کرده بود و همین امر موجب ایجاد این شبهه شده بود. موضوعی که ایشان گفت، راجع به سن همسران پیامبر بود. ایشان وقتی به ایران آمد، شیعه شد و قصد داشت در قم درس بخواند.
علیاکبر رائفیپور ادامه داد: لذا موارد متعدد دیگری که با آنها برخورد داشتم و تجربه اینسالها، من را به این نکته رساند که کتابی برای مخاطب خارجی بنویسم. سوال اینجاست که شیعه چه کسی است؟ چرا فقط شیعیان هستند که در مقابل اسرائیل ایستادهاند؟ در این کتاب مثالهایی آوردهام که مخاطب خارجی درباره آن حس دارد. حتی اسامی انتخابشده خارجی هستند.
وی درباره جزئیات بیشتر ایناثر بیان کرد: وقتی کتاب برای چاپ رفت، به بنده گفتند این کتاب خیلی از شبهاتشان را برطرف کرده است. لذا تصمیم گرفتم با تغییرات خیلی جزئی، یک نسخه فارسی از این کتاب را داشته باشیم.
رائفیپور بیان کرد: سوال اینجاست چرا این عنوان را برای کتاب انتخاب کردهام؛ زیرا تشیع همان یهودیت حقیقی است. یعنی اگر امروز حضرت موسی(ع) و مسیحیت و پیامبر اسلام(ص) بودند، میگفتند تشیع همین است. همچنین خوانش علوی، حسینی و مهدوی در عمل منجر به تفاوتهایی شده است، لذا با کمال ادب سیر ادیان را با توجه به کتب خود آوردهایم.
وی درباره کتاب گفت: تألیف اثر از برکات کرونا بود؛ چون کمتر سخنرانی و سفر داشتم. انشاءالله اگر فرصت باقی باشد، کتابهای دیگری هم دارم. همچنین درحال آماده کردن شبهاتی راجع به ذوالقرنین و کوروش هستم.
علیاکبر رائفیپور افزود: سالهای قبل هم تأکید کردم که در معرفی کشور و مذهب و ارزشهایمان به دنیا حقیقتاً کمکاری کردهایم؛ به طوری که حتی جاهایی احساس میکنم مقاومت کردهایم. اگر این سیر طبیعی پیش میرفت، بهتر بود.
مدیر مؤسسه مصاف تصریح کرد: با ابزاری که امروز در دسترس ماست، خیلی نیاز به هزینه نیست. امروزه هوش مصنوعی را داریم و جهان کفر اینها را ساخته، اما باید از آنها بهرهبرداری کنیم. علم از نجف به قم و از قم به اقصی نقاط دنیا میرود. همچنین قرار نیست همه ما کتاب بنویسیم و میتوانیم کتاب معرفی کنیم. قرار نیست خوب صحبت کنیم و میتوانیم صحبت سخنران را انتقال دهیم. این کتاب درباره واقعیتهای ماست. هرکدام از علاقهمندان میتوانند یک مبلغ باشند و مذاهب دنیا را به مرور بشناسند.
وی افزود: معتقدم حداقل باید از مردم غزه برداشت شکوهمندانه شود. یاران اباعبدالله(ع) به خاک و خون کشیده شدند، اما یک حضرت زینب(س) بود که امروز این روایات مطرح شده است و چرا ما از چنین مواردی استفاده نمیکنیم و الگو نمیگیریم.
رائفیپور تأکید کرد: واقعاً فکر میکنم در آن دنیا شهدا و علمای ما باید جلوی ما را بگیرند و بگویند شما در این دنیا چه کردید؟ ما جواب اینها را چه میخواهیم بدهیم؟ ما کجا و بزرگانی مانند مرعشی نجفی کجا؟ ایشان برای حفظ کتب شیعه پول نداشت و نماز میخواند و روزه میگرفت. این هجمه دنیا علیه فرهنگ و تمدن ایران بیسابقه است. هرگز علیه شوروی چنین مسائلی نبوده است. مبادا خود امروز ناخواسته بخشی از این پازل باشیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار بخوانیم برای ایران در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.