
نقش «شهدا» در شروع و ادامه داستانها
1404/02/26-20:55
آیین رونمایی از کتاب «اینجا همان جاست»، کاری از انتشارات روایت فتح، با حضور خانواده شهید سید روحالله عجمیان، راضیه تجار، نویسنده کتاب، امیر اسماعیلی، کارشناس و سمیه جمالی، مجری، جمعه ۲۶ اردیبشهت ماه در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نویسنده کتاب «اینجا همان جاست» گفت: آنچه که باید در کتاب گفتهام و منتظرم دوستان نظرشان را اعلام کنند. فکر میکنم خود شهدا در شروع و ادامه داستانهایشان نقش دارند. این حرف شعارم نیست و چنین مواردی را تجربه کردهام. لذا معتقدم خود شهدا به کار جهت می دهند.
راضیه تجار ادامه داد: به دلم آمد که مظلومیت شهید روحالله عجمیان را از زبان پدرشان بگویم که به نظرم ایشان هم به نوعی مظلوم واقع شدهاند. به هرحال این کار را شروع و سپس ارائه کردم. شاید بیش از 50 کتاب نوشتهام، اما این کار را دوست دارم.
تجار در ادامه بیان کرد: امیدوارم این کتاب، به دست کسانی برسد که دلشان با شهید روحالله عجمیان است، یا کسانی که شناخت کافی از این شهید ندارند، دنیای این افراد را بشناسند. همیشه در گوشه ذهنم مظلومیت، صداقت و پاکی ایشان حضور دارد. از دید خود بنده کار مسیر درستی را پیش گرفت و این به دلیل صداقتی بود که شهید عجمیان سفارش کرده بودند.
این کتاب حاصل تنهانشینی پدر روحالله است
امیر اسماعیلی، کارشناس، درباره کتاب «اینجا همان جاست» گفت: تمام کتاب فریاد دو کلمه «مظلوم افتاد» است. اولین چیزی که پس از طراحی جلد کتاب به ذهنم رسید، موهای آشفته شهید روحالله عجمیان به روی چهره ایشان است. با اینکه کتاب تازه است، در انتشارات دیدم چطور مخاطبان علاقهمند به خواندن و دریافت کتاب بودند.
وی ادامهداد: ما در بیان روایت شهدا، در یک دایره کسانی را مانند خانواده، نزدیکان و همرزمان شهدا داریم. همیشه مادران اطلاعات بیشتری راجع به فرزند خود میگویند و کتاب «اینجا همان جاست» جزء معدود آثاری است که از زبان پدر شهید بیان شده است. فکر میکنم این دومین کتابی است که با جزئیات کامل از زبان پدر در انتشارات روایت فتح نقل شده است.
اسماعیلی افزود: دومین حسن این کتاب صاحبسبک بودن خانم تجار است. در «اینجا همان جاست» زاویه ورود، نوع بیان و پردازش متن کتاب متفاوت است. این کتاب حاصل تنهانشینی پدر روحالله است. خانم تجار هنرمندانه این زاویه را انتخاب کرده و پایش ایستاده است. روحالله عجمیان از زاویه تنهایی دید پدر دیده شدهاند.
امیر اسماعیلی با تأکید بر اینکه مخاطب در این کتاب خسته نخواهد شد و فرآیند را رها نخواهد کرد، اظهار کرد: «اینجا همان جاست» حاصل یک عمر تجربه است. احساس میکنم خانم تجار ارتباط دلی با روحالله عجمیان برقرار کرده و سپس متن را نوشته است. این کتاب درباره زیست یک انسان انقلاب اسلامی است. در زندگی روحالله عجمیان دو جهاد داریم. یک جهاد اصلی که ایشان مظلوم و غریب هستند، جهاد دوم خانواده است. ما هرچقدر هم بخواهیم جهاد خانواده را بنویسیم یا به تصویر بکشیم، نمیشود. اما پایمردی و استقامت خانواده در تعریف انقلاب اسلامی مشخص است.
اسماعیلی عنوان کرد: در کتاب شاهد سوگواری منطقی هستیم. همچنین جهاد و تنهایی خانواده مشخص است. در این اثر مشخص است که شهید عجمیان ایدئولوژی و هدف دارد. خداراشکر این کتاب رزق روایت فتح شد و خداوند سایه این خانواده را روی سر ما نگهدارد. در هر صورت «اینجا همان جاست» یک برگ سبز است.
وی درباره شخصیت شهید روحالله عجمیان تاکید کرد: شهید عجمیان مظلوم بود و هنوز هم مظلوم است؛ امیدوارم این گره را مدنظر قرار دهد. نباید اینکتاب را ساده خواند؛ چون کتاب گرهگشاست و دست شهید باز است. انشاءالله خداوند صبر را بسیار کند. دنیا بر مدار حق است وانشاءالله حق در سراسر دنیا برقرار باشد.
سپس پدر شهید روحالله عجمیان بیان کرد: شهید روحالله در ۲۰ بهمن ۱۳۷۴ به دنیا آمد. ایشان همیشه شجاعت داشت. همیشه در شلوغیهای سیل، زلزله یا اغتشاشات نفر اول میشد. بچههای همسن روحالله در دوران دفاع مقدس خیلی شهید شدند.
در ادامه خواهر شهید روحالله عجمیان گفت: روحالله گفته بود اگر روزی شهید شدم، درباره من هرچه میگویید بگویید، اما دروغ نگویید. لذا سعی کردهایم، آنچه به گوش شما میرسد و روایت کردهایم، واقعیتی از زندگی او باشد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار بخوانیم برای ایران در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.