در نشست رونمایی از 2 اثر در حوزه ایران تاریخی مطرح شد

ادبیات، محور پیوند ملت‌های منطقه اکو

1393/02/12-18:24

مراسم رونمایی از 2 کتاب «سمرقند در شعر و ادب فارسی» و «شعر امروز غزنی» در بخش بین‌الملل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در این نشست «افتخار حسین عارف» رییس مؤسسه فرهنگی اکو، «محمدرضا جباری» مدیر اجرایی مؤسسه اکو، «نصیر احمد نور» سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران، «محمدحسین فیاض» نویسنده، «شاه منصور خواجه‌اف» کارشناس ارشد مؤسسه فرهنگی اکو، «ابراهیم خدایار» نویسنده و استاد دانشگاه و «محمدحسین عابدینی» نماینده فرهنگی ایران در ازبکستان حضور داشتند.

در ابتدای این نشست که جمعه 12 اردیبهشت برگزار شد، خواجه‌اف از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی منطقه یاد کرد و افزود: ادبیات هر ملت افشره اندوخته‌های آن ملت است.

او همچنین از تلاش‌های مؤسسه فرهنگی اکو در انتشار این 2 کتاب قدردانی کرد.

خدایار نیز درباره اهمیت منطقه سمرقند در زمینه گسترش ادبیات فارسی سخن گفت و از سمرقند با عنوان «دردانه فرهنگ فارسی» یاد کرد.

عابدینی هم درباره کتاب «سمرقند در شعر و ادب فارسی» گفت: این کتاب به توصیف فرهنگ و ادب سمرقند، طبیعت این منطقه، ادبیات فولکلور و شاعران فارسی‌گوی این خطه پرداخته است.

گفتنی است این کتاب به مناسبت 2750 سالگی سمرقند در سال 2007 به چاپ رسید و به همت فرهنگی اکو و زیر نظر عابدینی بار دیگر منتشر شده است.

در ادامه این نشست، فیاض نویسنده کتاب «شعر امروز غزنی» از حمایت‌های مؤسسه اکو قدردانی کرد و گفت: غزنی نقشی مهم و تاریخی در گسترش اسلام و ادبیات فارسی در منطقه داشته است.

این نویسنده افغان از حوزه ادبی غزنی در شرایط کنونی افغانستان سخن گفت و از ضعف‌های آن انتقاد کرد. وی افزود: با وجود شاعران بسیار، این منطقه به علت بی‌توجهی مسئولان به مسائل فرهنگی، نتوانسته به عنوان حوزه ادبی مستقل فعالیت کند.

فیاض با یادآوری اینکه غزنی امسال پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده است، ادامه داد: نباید تب و تاب گرامی‌داشت غزنی خاموش شود.

نصیر احمد نور نیز در سخنانش از مؤسسه فرهنگی اکو و نویسندگان این 2 کتاب قدردانی کرد. وی زبان فارسی را «زبان تفاهم مردمان این منطقه» خواند.

سفیر افغانستان در ایران افزود: پیشینه مشترک تمدنی بهانه مناسبی برای پیوند این کشورهاست.

آخرین سخنران این نشست، افتخار حسین عارف بود. او نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یکی از رویدادهای مهم فرهنگی در عرصه جهانی دانست و از استقبال جوانان از این نمایشگاه ابراز خشنودی کرد.

رییس مؤسسه فرهنگی اکو در پایان سخنانش گفت که رهبر جمهوری اسلامی ایران به درستی می‌گویند که امروزه باید فرهنگ را به اندازه اقتصاد مهم قلمداد کنیم.

افغانستان امسال به عنوان «مهمان ویژه» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: