وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری اعلام کرد:

حضور 3952 ناشر داخلی و خارجی در نمایشگاه

1390/02/07-08:30

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور 2338 ناشر داخلی و 1614 ناشر خارجی در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما ، نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز(6 اردیبهشت) با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری معاون امور فرهنگی وزیر، حجتی قائم مقام نمایشگاه، الهیاری مدیر ناشران داخلی ، حسنی ، افراش ، امیدی مشاوران رییس نمایشگاه و اصحاب رسانه ها در سالن اجتماعات معاونت سینمایی  این وزارتخانه برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص پوشش این رویداد بزرگ فرهنگی کشور در چند هفته گذشته، گفت: اين رويداد بزرگ فرهنگي با همت رسانه ها، شور و اشتياق لازم براي كتابخواني را در جامعه ايجاد مي كند.

وي با بيان اين كه نمايشگاه فرصتي براي آشنايي با تازه هاي كتاب است، افزود: در اين رويداد كارنامه يك ساله فعاليت مولفان، ناشران و مترجمان در معرض ديد قرار خواهد گرفت.

وي افزود: نمايشگاه امسال در فضاي 120 هزار مترمربعي برگزار مي‌شود وتوسعه آن با توجه به محدوديت ها امكان پذير نيست.

حسيني گفت: به منظور تشويق و دلگرمي برگزيدگان جشنواره هايي نظير كتاب سال و جايزه جلال، آثار اين افراد به صورت يكجا، در غرفه اي در معرض ديد علاقه مندان قرار خواهد گرفت. وي افزود: ناشراني كه حداقل دو بار آثار آنها در سال 89 به چاپ رسيده باشد، آثارشان در فضايي جداگانه ارايه خواهد شد.

وي با بيان اينكه نمايشگاه در بخش هاي مختلف به ارايه خدمات خواهد پرداخت، افزود: در بخش ناشران داخلي 208 هزار عنوان از 2 هزار و 338 ناشر عرضه خواهد شد، اين آثار در چند سال اخير منتشر شده است.

حسيني اظهار داشت: در بخش بين الملل حضور يك هزار و 614 ناشر از 67 كشور تا كنون قطعي شده است. اين ناشران 196 هزار و 200 عنوان كتاب را در معرض ديد مخاطبان قرار خواهند داد.

وي افزود: از 67 كشور مذكور 37 كشور غرفه دارند و 30 مورد ديگر نيز نمايندگي فروش و عرضه را برعهده گرفته اند.

حسيني در مورد حضور هيات هايي از برخي كشورها در نمايشگاه امسال، گفت: 500 مهمان در نمايشگاه امسال از كشورهاي منطقه حضور خواهند داشت.

وي به شعار امسال نمايشگاه با عنوان 'ارتقاي معرفت ديني و بصيرت فرهنگي در سال جهاد اقتصادی ' اشاره كرد و گفت: از ناشران و نويسندگاني كه در اين حوزه فعاليت هايي انجام دهند، حمايت خواهد شد.

به گفته حسيني، ناشران بزرگ از امروز مي‌توانند غرفه هاي خود را تحويل بگيرند و تا روز 12 ارديبهشت ماه و قبل از افتتاح رسمي نمايشگاه، اقدامات چينش غرفه ها را انجام دهند.

وي با يادآوري اينكه سال گذشته انتقاداتي در مورد آماده نبودن برخي غرفه ها در روزهاي آغازين نمايشگاه از سوي رسانه ها مطرح شد،‌اظهارداشت: اگر امسال ناشران كار چينش غرفه ها را به موقع انجام ندهند و يا انصراف خود را اعلام نكنند، ناشر ديگري جايگزين خواهد شد.

حسيني تاكيد كرد: غرفه ها صرفا براي فروش نيست بلكه بايد افرادي در غرفه ها باشند كه با مقوله كتاب آشنايي داشته و پاسخگوي نياز مخاطبان باشند.

وي به اختصاص يارانه 20 ميليارد ريالي به دانشجويان در نمايشگاه امسال اشاره كرد و گفت: اين مبلغ جهت حمايت از يكصد هزار دانشجو است که برای دریافت آن باید به شعب بانک عامل که اعلام می شود مراجعه نمایند.

حسيني درمورد برپايي بخش هاي جنبي در سراهاي مختلف نمايشگاه اظهارداشت: سراي اهل قلم عمومي، كارنامه نشر، بخش كودك و نوجوان و غرفه ديدار براي برپايي نشست ها و جلسات نقد و بررسي و معرفی و رونمایی کتاب در نظر گرفته شده است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه گفت: در غرفه هاي مختلف نيز كتاب هاي حايز رتبه برتر و برگزيده مورد ارزيابي و نقد و بررسي قرار خواهند گرفت.

حسيني ادامه داد: نقد و بررسي آثار با موضوع مناسبت هاي فرهنگي مانند غزالي پژوهي، در يكي از سراها انجام خواهد شد.

وي به برپايي چهار نشست به صورت روزانه در سراي اهل قلم عمومي اشاره كرد و گفت: وضعيت چاپ و نشر، سياست هاي كلان فرهنگي كشور، ادبيات انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و جنگ نرم از موضوعاتي است كه در اين سراها مورد بررسي قرار مي‌گيرند.

وزير ارشاد گفت: در سراي كارنامه نشر نيز كارگاه هاي آموزشي در حوزه ترجمه و فهرست نويسي خواهيم داشت.

حسيني توضيح داد: در سراي اختصاص شده به بخش كودك ونوجوان ، نويسندگان برتر و مسوولان حضور خواهند داشت كه علاوه بر نقد و بررسي آثار ديدارهاي چهره به چهره نيز با مخاطبان خواهند داشت.

وي به برپايي غرفه ويژه حضرت زهرا (س) در ايام فاطميه در نمايشگاه اشاره كرد و گفت: در اين غرفه آثار با تخفيف ويژه پنجاه درصدي به علاقه مندان ارايه مي‌شود. همچنين مانند سال گذشته در غرفه اي علما و روحانيون پاسخگوي سوالات شرعي و ديني مخاطبان خواهند بود.

حسيني با بيان اين كه امسال بالغ بر 20 هزار نفر در زمينه برگزاري نمايشگاه فعاليت مي‌كنند اضافه كرد: دستگاه هايي همچون وزارتخانه هاي نيرو، كشور، اطلاعات، اقتصاد و دارايي و نيروي انتظامي، شوراي اسلامي شهر و راهنمايي و رانندگي و... دربرپايي نمايشگاه ما را ياري كرده اند.

در ادامه اين نشست بهمن دري معاون امور فرهنگی و رييس بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي كتاب در سخناني كوتاه اين برنامه را بزرگترين رويداد فرهنگي كشور خواند و گفت: به نظر مسوولان برگزار كننده نمايشگاه هاي كتاب درسايركشورها، نمايشگاه تهران بزرگترين نمايشگاه كتاب جهان است.

بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران از 14تا24ارديبهشت ماه در مصلي تهران برگزار مي شود.

 

به ما بپیوندید: