در بازدید وزیران دو وزارتخانه از مصلی عنوان شد؛

مجتمع امام خمینی(ره) پایگاه اصلی بزرگترین رویداد ادبیات کشور می‌شود

1391/01/19-08:30

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر راه و شهرسازی ساعاتی پیش در مصلی تهران با یکدیگر ملاقات و به منظور تسهیل در حل مشکلات موجود برای نمایشگاه کتاب از این مکان بازدید کردند
 

به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «علی نیکزاد» وزیر راه و شهرسازی امروز جمعه 18 فروردین ماه به منظور بررسی و حل مشکلات و موانع موجود برای برپایی نمایشگاه کتاب در مصلی، از نقاط مختلف این مکان بازدید کردند.
علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی در این بازدید از رواق‌های شرقی و غربی که منتهی به شبستان هستند، صحن اصلی و سالن یاس، بازدید و در تمهیدات لازم برای تکمیل فضای نمایشگاهی با وزیر ارشاد به توافق رسید.
همچنین بهمن دری معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد در این بازدید توضیحات لازم درباره ی مسایل و مشکلات آماده سازی مکان برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران (مصلی بزرگ امام خمینی ره ) را به اطلاع دو وزیر رساند.
اعلام آمادگی وزیر راه و شهرسازی برای مشارکت در ساخت مجتمع امام خمینی (ره)
پس از اتمام بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جزییات برپایی نمایشگاه، وی به همراه هیات همراه و خبرنگاران در سالن کنفرانس ستاد اجرایی نمایشگاه مستقر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سیدمحمد حسینی در این نشست رسانه ای ضمن اعلام اینکه برپایی نمایشگاه کتاب مقدمات فراوانی دارد، بیان کرد: برپایی نمایشگاهی درخور جمهوری اسلامی ایران، ما را بر آن داشت تا پس از تعطیلات نوروز مقدمات اجرایی این نمایشگاه را فراهم کنیم. به این علت که اقدامات عمرانی لازم نیز باید در راستای این امر اجرا شود از وزیر راه و شهرسازی دعوت کردیم تا در این مکان حضور یابد و مشکلات و موانع موجود بر سر راه برپایی نمایشگاه کتاب با سرعت بیشتری حل شود، به ویژه اینکه امسال نماز عید فطر نیز در مصلی برگزار می‌شود، سرعت ساخت و ساز عمرانی نیز در اینجا افزایش یافته است.
وی ادامه داد: امسال زودتر از سال‌های دیگر مقدمات کار نمایشگاه آغاز شده است و بنابراین نمایشگاه کتاب در فضایی بالغ بر 125 هزار متر مربع برپا می‌شود که 50 هزار متر مربع آن در شبستان و بقیه در سازه‌های موقت اجرا می‌شود.
حسینی خاطرنشان کرد: با وجود چنین فضای نمایشگاهی باز هم نمی‌توانیم جوابگوی همه خواسته‌ها باشیم، اما امسال شاهد حضور حدود 2 هزار و 500 ناشر داخلی (172 ناشر بیشتر از سال گذشته) در نمایشگاه کتاب هستیم که نسبت به سال گذشته رشد خوبی را شاهدیم.
 
تجلیل از مسوولان 25 دوره نمایشگاه/ بخش ویژه بیداری اسلامی در نمایشگاه کتاب
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در بخش بین‌الملل شاهد حضور بازار جهانی کتاب و بخش عربی هستیم که حضور این دو بخش به نوعی بازاریابی کار ما نیز محسوب می‌شود و از این جهت فرصت بسیار خوبی برای ناشران و ما برای ارتباط با بازارهای جهانی است.
وی با اشاره به اینکه همان‌طور که ناشران افزایش یافته‌اند شاهد افزایش عناوین کتاب‌ها در نمایشگاه هستیم، افزود: این میزان به حدود 230 هزار عنوان کتاب در بخش داخلی می‌رسد که نسبت به سال گذشته حدود 10 درصد رشد داشته است.
حسینی اضافه کرد: سالن یاس واقع در شمال شبستان در روز اول نمایشگاه کتاب افتتاح می‌شود و کارنامه نشر جمهوری اسلامی نیز در این مکان بررسی خواهد شد.
اختصاص 20 غرفه به نشر الکترونیک در نمایشگاه کتاب
 وی با اشاره به عنوان ربع قرن نمایشگاه کتاب و بزرگداشت 25 سال برگزاری نمایشگاه کتاب درباره بخش ویژه ربع قرن توضیح داد: در نظر داریم از تلاش‌های 25 دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تجلیل کنیم، همچنین بخش ویژه بیداری اسلامی نیز به منظور همراهی با کشورهای منطقه و اهمیت و ارزش آن در نگاه ما در فضای باز مصلی تشکیل می‌شود. بخش نشر الکترونیک از دیگر بخش‌های ویژه نمایشگاه کتاب است که در حدود 20 غرفه به این بخش اختصاص خواهد یافت.
وزیر ارشاد با اشاره به افتتاح نمایشگاه در روز 12 اردیبهشت با حضور رییس‌جمهور بیان کرد: هر سال در مراسم افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاه کتاب شاهد حضور رؤسای قوای دیگر نیز هستیم، به همین دلیل امسال نیز امیدواریم در مراسم اختتامیه نمایشگاه رییس مجلس شورای اسلامی و یا رییس قوه قضاییه حضور یابند.
حسینی به بازدید پنج میلیون نفر از نمایشگاه کتاب در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال نیز امیدواریم ناشران عملکرد مطلوبی داشته باشند تا مردم نیز حضورشان پررنگ‌تر شود. برای از بین بردن ترافیک خیابان‌های منتهی به مصلی نیز از ساختمان‌های مجاور استفاده می‌کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش از رسانه‌ها و عملکرد آنها در انعکاس اخبار نمایشگاه تشکر کرد و گفت: نمایشگاه فرصت بسیار خوبی است که در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گیرد چرا که همه مسئولان در این مدت در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در برپایی نمایشگاه نسبت به سال‌های گذشته افزایش هزینه نداشتیم، درباره تسهیلات ویژه دانشجویان بیان کرد: در این ارتباط برای دانشجویان 20 میلیارد ریال یارانه در نظر گرفته شده و همچنین تمهیدی پیش‌بینی شده که این عزیزان در صف‌های طولانی برای گرفتن این یارانه قرار نگیرند.
 وی درباره تسویه‌حساب با ناشران خارجی سال گذشته نیز گفت: بحث حساب ناشران خارجی و تسویه با آنها برطرف شده است و به همین دلیل برای حضور آنها مانعی در نمایشگاه بیست و پنجم نخواهد بود، به همین منظور با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هماهنگ شدیم که مشکلی پیش نیاید. نمایشگاه کتاب در تقویم رسمی بسیاری از کشورهای خارجی قرار دارد، بنابراین بخش بین‌الملل ما مانند سال‌های گذشته برپا خواهد شد.
سیدمحمد حسینی درباره تغییر مکان نمایشگاه کتاب اظهار کرد: بررسی‌هایی صورت گرفته تا مکانی دیگر برای نمایشگاه کتاب در نظر گرفته شود و در این ارتباط باغ کتاب پیشنهاد شد اما بررسی‌های همکارانم نشان می‌دهد که این فضا برای نمایشگاه‌های تخصصی کتاب مناسب است و پاسخگوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نیازهای آن نیست، به همین منظور وزیر راه و شهرسازی نیز اعلام آمادگی کرد در ساخت مکانی مجزا که مجتمع امام خمینی (ره) است، مشارکت ‌کند.

به ما بپیوندید: