نمايشگاه كتاب بايد تبديل به جشنواره فرهنگي بين ملل شود
1391/02/13-08:30
رييس جمهور با تأكيد بر اينكه نمايشگاه بين المللي كتاب تهران بايد بازكننده راه بشر به سوي آينده درخشان و ساختن فردايي بهتر براي جامعه بشري باشد، اظهار اميدواري كرد: نمايشگاه بينالمللي كتاب بايد تبديل به جشنواره فرهنگي ميان ملل مختلف جهان شود تا انديشمندان، صاحبنظران و ملتها از جاي جاي جهان در فضايي آرام و انساني با يكديگر ارتباط داشته و در مسير كمال و سعادت جامعه بشري يار و ياور يكديگر باشند.
به گزارش سایت اطلاع رسانی نمایشگاه،دكتر محمود احمدينژاد عصر روز سهشنبه در مراسم افتتاحيه بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران گفت: اين نمايشگاه بينالمللي يك رويداد فرهنگي است كه همه ساله جمع كثيري از هنرمندان، انديشمندان، عالمان و صاحبنظران را گرد هم آورده و خط ارتباطي و فصل مشتركي را بين آنها ايجاد ميكند.
رييس جمهور با بيان اينكه كساني با نگاه به افقهاي بلند و با عشق به انسان و انسانيت در برپايي نمايشگاه كتاب مشاركت ميكنند، اظهار داشت: اميدوارم كه با اهتمام همه دستاندركاران نمايشگاه كتاب تهران تبديل به جشنواره عظيم فرهنگي بين ملل شود.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه مهمترين و اساسيترين موضوعي كه بايد در جمع عالمان و انديشمندان مورد بحث قرار گيرد، فصل مشترك جامعه بشري يعني انسان و انسانيت است، گفت: علم و فرهنگ به انسان تعلق داشته و كاروان جامعه بشري كه دهها هزار سال است كه به سوي قله كمال و سعادت در حركت است، نيازمند علم و فرهنگ ميباشد.
رييس جمهور خاطر نشان كرد: تمامي انسانها در طول تاريخ به دنبال كشف حقيقت انسان و قلههاي انساني بودند و تمامي مجاهدتهاي زيبا و ماندگار بشري براي تحقق اين خواسته بشر بوده و امروز ما وارث اين گذشته و فراهم كننده شرايط براي نسلهاي آينده بشر هستيم.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه انسان براي رسيدن به سعادت و كمال نيازمند عوامل گوناگون است، گفت: اولين عاملي كه حقيقت انساني را بالنده و پاينده و شكوفا ميكند، علم است.
رييس جمهور افزود: بدون علم مفهوم و حقيقت انسان معنايي نخواهد داشت چرا كه آن اكسيري كه غبارها را از جان انسان زدوده و حقيقت انساني را برملا ميكند، علم است.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه علم لازمه كمال و سعادت انسان است، تصريح كرد: علم دروازه ورود انسان به عرصههاي متعالي، رشد و كمال است.
رييس جمهور دومين عامل دستيابي انسان به قلههاي كمال را عشق و محبت دانست و اظهار داشت: آن عاملي كه انگيزه حركت، پيوند و شكوفايي در انسان را بوجود ميآيد عشق به قلههاي كمال، ارزشهاي انساني و حقيقت انسان است.
دكتر احمدينژاد عدالت را به عنوان سومين عامل تأثيرگذار در رشد و كمال انسان برشمرد و تصريح كرد: عدالت بسترساز شكوفايي انسان است كه شرايط و محيط لازم را براي رشد و تعالي انسان فراهم ميكند.
رييس جمهور خاطر نشان كرد: علم، عشق و عدالت سه ركن اساسي و عامل شكوفايي انسان هستند.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه حقيقت انسان در هر مقطعي از تاريخ و در هر جايي از عالم يكسان است، گفت: همه انسانها براساس فطرت الهي آفريده شدهاند اما در زندگي از حقيقت اين فطرت و تمامي ظرفيت آن بهره نميبرند، چرا كه خداوند انسان را در پايينترين سطوح هستي آفريد و حقيقت وجودي او را در بالاترين رتبهها قرار داده و او را در محدوديتها، موانع، حجابها خلق كرده و از انسان خواسته براي دستيابي به صفات الهي اين محدوديتها را در هم بشكند.
دكتر احمدينژاد با اشاره اينكه علم انسان را از مرزهاي موجود در جامعه بالا ميبرد، گفت: علم، عشق و عدالت، موضوعاتي بينالمللي هستند كه براي زدودن موانع، غبارها و محدوديتها در اختيار انسان قرار گرفته است.
رييس جمهور كتاب را ظرف بيان، صبر و انتقال علم، عشق و عدالت دانست و تصريح كرد: كتابي ماندگار خواهد بود كه يا بهرهاي از علم حقيقي برده، يا نشاني از عشق داشته و يا دعوتكننده به عدالت باشد.
دكتر احمدينژاد افزود: كتاب متعلق به همه مردم جهان است چرا كه گسترشدهنده علم، عشق و عدالت است و نميتواند در زمان و مكان محصور باشد.
رييس جمهور تصريح كرد: هنر نمايشگاه كتاب اين است كه فضايي را فراهم كند تا جان انسانها، انديشمندان، هنرمندان و عاشقان عدالت در محيطي زيبا و انساني با هم پيوند بخورد.
پيش از سخنان رييس جمهور حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گزارشي از اقدامات و فعاليتهاي انجام شده براي برپايي بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران ارائه كرد.
همچنين رييس جمهور پس از مراسم افتتاحيه بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران از برخي بخش ها و غرفه هاي اين نمايشگاه بازديد کرد.