تجلیل از نقاش مجاری در نمایشگاه کتاب تهران

1397/02/15-12:51

گیزلا وارگا سینایی نقاش و تصویرگر مجاری در مراسم رونمایی از ترجمه‌ی جدید رباعیات خیام با حضور یانوش کواچ سفیر مجارستان در ایران، خسرو سینایی کارگردان سینما، جودیت ‌‌هامراشتین مدیرکل امور فرهنگی وزارت امور خارجه مجارستان، امیرمسعود شهرام‌نیا قائم‌مقام نمایشگاه کتاب به پاس سال‌‌ها فعالیت در عرصه‌ی ادبیات و هنر ایرانی مورد تجلیل قرار گرفت.

به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خسرو سینایی در این مراسم که با پخش مستند زندگینامه گیزلا وارگا سینایی آغاز شد، اظهار کرد: آشنایی من با گیزلا به زمان تحصیل در وین برمی‌‌گردد. اطلاعات بسیار او راجع به ادبیات و اشعار ایرانی و اسطوره‌‌های کشورم باعث نزدیکی هر چه بیشتر ما شد و در نهایت با هم ازدواج کردیم و به ایران برگشتیم.
وی ادامه داد: در تمام این سال‌‌ها گیزلا با ورود به جمع هنرمندان ایرانی نمایشگاه نقاشی انفرادی و گروهی بسیاری را در داخل و خارج از ایران برگزار کرده است که تعداد آن برایم قابل شمارش نیست.
این کارگردان ایرانی تصریح کرد: آثار گیزلا روح زندگی ایرانی مشهود است و تصویرگری رباعیات خیام در این کتاب حاصل الهام‌پذیری این هنرمند مجارستانی از دنیای ذهنی خیام است. 
سینایی ادامه داد: از دوران صفویه تاکنون نویسندگان اروپایی بسیاری سعی کرده‌اند از طریق نوشتن ایران را به جهانیان معرفی کنند. در عکاسی هم پژوهشگران بسیاری به این امر مبادرت ورزیدند، اما درحوزه‌ی نقاشی و تصویرگری فردی مشابه گیزلا وجود ندارد که روح هنر ایرانی را به مخاطب معرفی کرده باشد.
گیزلا وارگا سینایی نیز علاقه‌ی خود به ایران را با این خاطره توصیف کرد: یکبار از من پرسیدند اگر تیم فوتبال ایران و مجارستان مقابل هم بازی کنند دوست داری کدام یک ببرند؟ پاسخ من به این سوال مساوی بود.
وی ادامه داد: این لحظه برای من لحظه‌ی باشکوهی است و در حال حاضر احساساتی شده‌ام. 
این هنرمند نقاش افزود: سال عشق من به فرهنگ ایران در مجارستان شکل گرفت چراکه ما ملتی عاشق ادبیات هستیم.
قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران نیز با ابراز خوشحالی از اینکه نمایشگاه کتاب امسال میزبان کشور مجارستان است اظهار کرد: بسیار خوشحالم که نمایشگاه کتاب بهانه‌ای شد تا از خانم گیزلا وارگا سینایی تجلیل شود.
امیرمسعود شهرام‌نیا ادامه داد: مدتی است این توفیق را یافته‌ایم تا در نمایشگاه کتاب مجارستان شرکت کنیم و امسال بسیار خوشحالیم که مجارستان در نمایشگاه کتاب تهران حضور به هم رسانده است. این فرصت را به فال نیک می‌‌گیریم تا فتح‌البابی برای توسعه‌ی روابط فرهنگی میان دو کشور باشد.
غلامحسین مراقبی استاد خیام‌شناس نیز در این نشست با اشاره به جایگاه ویژه‌ی خیام در ادبیات فارسی از تلاش گیزلا وارگا سینایی در حوزه‌ی ادبیات و هنر ایرانی تقدیر کرد. 
گفتنی است، سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.
 
 

به ما بپیوندید: