مشکلات مالی و اقتصادی افغانستان مانع کتابخوانی است
1397/02/16-13:55
اهالی کتابخوان در افغانستان اهمیت بسیاری به خرید و خواندن کتاب میدهند ولی مشکلات مالی و اقتصادی افغانستان این وضعیت را برای آنها سخت میکند.
به گزارش ستاد خبری و رسانهای سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست «بازار کتاب افغانستان» با سخنرانی علی حسین جعفری؛ کارشناس کتاب در سالن کنفرانس بخش ناشران آموزشی برگزار شد.
علی حسین جعفری در این نشست ضمن بیان وضعیت فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و جغرافیایی افغانستان، به بررسی اوضاع ادبیات، کتاب و آموزش اهالی افغانستان پرداخت و گفت: ما مشترکات فرهنگی بسیاری با اهالی افغانستان داریم و بسیاری از بزرگان ادبیات ما همچون مولوی، جامی و ناصرخسرو از مشترکات فرهنگی ما محسوب میشوند.
وی ادامه داد: ما بسیاری از کتابهایی که به زبان افغانی نوشته شدهاست را متوجه میشویم و البته آنها هم کتابهای فارسی را بخوبی درک میکنند. بهگونهای که تقریبا هیچ تمایزی میان زبان ما و آنها نیست.
جعفری اظهار کرد: بیش از نصف اهالی افغانستان یعنی حدود 12میلیون نفر باسواد هستند، بیش از 16 هزار مدرسه، 30دانشگاه دولتی و حدود 70 مرکز آموزش خصوصی در افغانستان وجود دارد که البته این آمار تقریبی است.
وی همچنین ضمن بیان وضعیت نشر در افغانستان خاطرنشان کرد: کمتر از 50 ناشر نامدار در افغانستان وجود دارد که تعداد آثاری که منتشر میکنند به 1000 عنوان هم نمیرسد و تقریبا حدود دو چاپخانه فعال در آنجا وجود دارد که مشکلات بسیاری همچون قعطی برق، گرانی کاغذ و نیروی انسانی ماهر روند کار را مشکل میکند. البته گفتنی است؛ چاپ دیجیتال در افغانستان بسیار کیفیت پایینی دارد.
شایان ذکر است؛ سازمانهای بینالمللی و کشورهای خارجی حمایتهای بسیاری در زمینهی کتاب و کتابخوانی از افغانستان دارند و دانشجوهای افغانی هم به خرید و خواندن کتاب دارند بهای زیادی میدهند ولی مشکلات مالی و اقتصادی افغانستان این وضعیت را برای آنها سخت میکند.
سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.