سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس در نمایشگاه عنوان کرد
لزوم حفظ تعادل میان مطالعه و استفاده از فضای مجازی
1397/02/16-13:59
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس گفت: باید فکری برای حفظ تعادل در استفاده از فضای مجازی در خانوادهها بکنیم تا آیین سنتی کتابهای نوشتاری در کشورمان از بین نرود و خانوادهها خودشان برای کتاب خواندن قدم بردارند.
به گزارش ستاد خبری و رسانهای سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در ویژه برنامهی روز فرهنگ و هنر فارس، غلامرضا یوسفینژاد ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان اجرایی دربارهی کیفیت حضور در نمایشگاه گفت: با وجود فراهمسازی فضای فرهنگی عالی و پرمحتوا برای ترویج کتاب و کتابخوانی و به عنوان یکی از مسئولان اجرایی کشور در استان فارس این نقد وارد است که مکان در نظر گرفته شده برای ویژهبرنامههای استانی میتواند مکان بهتری باشد.
یوسفینژاد دلیل این امر را، دور بودن از محیط اصلی نمایشگاه و محل عبور و مرور علاقهمندان و دوستداران کتابخوانی دانست و افزود: برای استقبال از این برنامههای جانبی هر استان باید تلاش خود را در زمینهی معرفی استان و جذب مخاطبان به کار بگیرد. اما کل این برنامهریزی برای حضور استانهای مختلف بسیار سنجیده و خلاقانه بوده است و امیدوارم در سالهای آتی نیز با رفع برخی مشکلات و به نحو احسن ادامه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به تقارن برگزاری ویژهبرنامههای استانی با سیویکمین نمایشگاه کتاب تهران افزود: بسیار خوب بود و توانستیم با برنامهریزی های مناسب استان خود را بیشتر از پیش به مردم تهران معرفی کنیم و مخاطبان را با فرهنگ و سنتهای آیینی استان فارس از جمله موسیقی قشقایی، نقالهخوانی، نمایش سنتی و... آشنا کنیم.
وی ضمن تاکید بر شعار سال نمایشگاه «نه به کتاب نخواندن» گفت: ما میتوانیم طرحهای مختلفی را برای دعوت مردم به سمت کتابخوانی به مرحلهی اجرایی گذاشته و با حمایت از آنها فرهنگ کتاب و کتابخوانی را گسترش دهیم.
وی تصریح کرد: شیراز با اجرای طرحهایی مانند کتابهای یک صفحهای، کافه کتاب، یک وعده کتاب و کتابخوانی، هنرمندان و کتابخوانی رایگان که در برخی از استانهای کشور نیز اجرا میشود توانسته یکی از 5 شهر اول پایتخت کتاب و جزو دو شهر اول دوستدار کتاب باشد. چهار روستای شیراز و یکی از روستاهای توابع فارس به نام فهلیان در نورآباد فارس به عنوان برترینهای کتابخوانی معرفی شدهاند. ما به صورت تور کتابگردی فعالیتهای اجرایی کتاب را در سطح شهر اجرا میکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه برنامههایی برای کودکان باید در نظر گرفته شود تا فرهنگ کتابخوانی از کودکی شکل پیدا کند افزود: پیشنهاد من برای برنامهریزی در مسیر ترغیب فرزندانمان به کتاب این است که باید ما مسئولان دست به دست هم داده و فکری برای حفظ تعادل در استفاده از فضای مجازی در خانوادهها بکنیم تا آیین سنتی کتابهای نوشتاری در کشورمان از بین نرود و خانوادهها خودشان برای کتاب خواندن قدم بردارند.
سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.