حجت‌الاسلام و المسلمین‌هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه

ورود قوه قضاییه به بحث کپی رایت، مستلزم تصویب این قانون است

1397/02/16-19:51

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: ناشران برای احقاق حقوق خود در زمینه عرضه غیرقانونی کتب به صورت افست باید شکایات خود را به قوه قضاییه تحویل دهند.
به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حجت‌الاسلام و المسلمین ‌هادی صادقی با اشاره به عرضه غیرقانونی کتاب به صورت اُفست گفت: قوه قضاییه در این زمینه نمی‌تواند کاری کند؛ چراکه ‌این حقوق ناشران و مولفان است که عده‌ای سودجو زیر پا می‌گذارند. بنابراین ناشران باید شکایت رسمی‌ خود را به قوه قضاییه ارائه کنند تا از سوی قوه قضاییه پیگیری شود. 
معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه اظهار کرد: من خود نیز مبتلا به ‌این مشکل شده‌ام. یکی از کتاب‌های مرا چاپ کرده‌اند و در حال عرضه آن به صورت افست هستند. بنده نیز در این رابطه شکایت رسمی‌انجام داده‌ام. البته شاکیان باید به گونه‌ای اثبات کنند که کتاب آن‌ها به صورت افست در حال عرضه است. راه‌هایی هم برای اثبات این امر وجود دارد و کارشناسانی هستند که در این رابطه نظر می‌دهند. 
صادقی تاکید کرد: قوه قضاییه قانونا نمی‌تواند کاری انجام دهد؛ مگر پس از شکایت ناشران. البته شکایت‌هایی در این زمینه از سوی ناشران انجام شده و به صورت موردی به شکایات آنان رسیدگی شده است. برخی از موارد می‌توانند مورد شکایت خود را اثبات کنند و برخی نمی‌توانند به اثبات برسانند. این مساله نیز مانند دزدی‌های دیگر است. بعضی می‌توانند دزدی را اثبات کنند و دزد را زندان یا جریمه می‌کنند و بعضی نمی‌توانند دزدی را اثبات کنند. 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط اجرای قانون کپی رایت در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اجرای قانون کپی رایت مستلزم این است که دولت لایحه‌ای به مجلس ارائه کند و نمایندگان مردم آن را تصویب کنند. 
معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: اجرای قانون کپی رایت به صلاح کشور است. درست است که در حال حاضر برخی از ناشران ما بدون رعایت حقوق کپی رایت کتاب‌هایی را از کشورهای خارجی وارد کرده و پس از ترجمه به فروش می‌رسانند اما درمجموع زیان عدم رعایت حقوق کپی رایت بیشتر است و دلیل آن این است که بسیاری از کتاب‌های ما را به کشورهای خارجی می‌برند. 
صادقی تاکید کرد: اکنون بسیاری از کتاب‌های ما در بیروت بدون رعایت حقوق کپی رایت چاپ می‌شود. 
وی با اشاره به‌اینکه بازار نرم افزار ما قوت نمی‌گیرد، بیان کرد: یکی از دلایل عمده‌این امر این است که نرم افزارهای ما حمایت کپی‌رایت را ندارند و به راحتی از سوی دیگران کپی می‌شود. 
معاون فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: صلاح کشور در این است که‌این قانون در داخل کشور به طور جدی تصویب و اجرایی شود. اگر چنین اتفاقی افتاد، قوه قضاییه نیز طبق قانون عمل خواهد کرد. 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

به ما بپیوندید: