در نمایشگاه کتاب تهران انجام شد

رونمایی از سامانه امانت و فروش کتاب الکترونیکی

1397/02/17-11:51

تکتاب، به عنوان سامانه‌ی امانت و فروش کتاب الکترونیک طی نشستی در سرای اهل قلم فرهیختگان نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.

به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، یعقوب نوروزی دانشیار دانشگاه قم در این نشست گفت: تکتاب سامانه‌ی امانت محتوا در کشور است که از قابلیت فروش نیز برخوردار است.
نوروزی در مورد طرح تکتاب گفت: پایین بودن میزان مطالعه و کاهش تیراژ انتشار کتاب، هزینه‌‌های بالای انتشار کتاب چاپی، طولانی بودن زمان بازگشت سرمایه‌ی ناشران و هزینه‌ی بالای انبارداری و نگهداری کتاب‌‌ها از جمله مشکلاتی است که طرح تکتاب برای حل بخشی از آنها ایجاد شده است.
دانشیار دانشگاه قم در ادامه توزیع نامناسب کتاب و مشکلات دسترسی به کتاب‌‌ها در کشور، اقبال مردم به بسترهای الکترونیکی برای دریافت و استفاده از اطلاعات، نبود زیرساخت مناسب و استاندارد نشر الکترونیکی در کشور را از دیگر مواردی دانست که تیم تکتاب با توان علمی، فنی و آشنایی با بدنه‌ی نشر کشور سعی دارد برای رفع آنها گام بردارد. 
مهدی علیپور؛ استادیار دانشگاه علامه‌ طباطبایی نیز در ادامه‌ی این نشست در مورد انگیزه‌‌های شکل‌گیری تکتاب گفت: تورم و کاهش قدرت خرید مردم و حذف تدریجی هزینه‌ی خرید کتاب از سبد خرید خانوار، تمایل به مطالعه‌ی بخشی از کتاب به جای کل آن، گران بودنِ تهیه‌ی زیرساخت نشر الکترونیکی برای ناشران، فعالیت کم ناشران در فضای کسب و کار الکترونیکی، کاهش رونق کسب و کارهای مرتبط با نشر سنتی و نبود سامانه‌ای برای امانت کتاب الکترونیکی در کشور از مهمترین این انگیزه‌هاست.
وی اهداف تکتاب را ایجاد زیرساخت نشر الکترونیکی برای ناشران و دسترس‌پذیر کردن آثار منتشر شده برای افراد با حداقل هزینه دانست.
علیپور در مورد امانت کتاب الکترونیکی توضیح داد: در این سامانه پس از طی زمان مقرر برای امانت کتاب الکترونیکی دسترسی به آن برای مشتری قطع می‌‌شود و مشتری تنها دسترسی به اطلاعات کتابشناختی کتابها و یادداشت‌‌های شخصی خود در سامانه‌ی تکتاب خواهد داشت و دسترسی به محتوای کامل کتاب قطع خواهد شد که این کار توسط سازمان بدقت کنترل و مدیریت می‌‌شود. 
وی در ادامه ارایه‌ی زیرساخت نشر الکترونیکی به صورت رایگان، تصویر نشر الکترونیکی، تامین امنیت محتوا در محیط الکترونیکی، افزایش تصاعدی درآمد ناشران با استفاده از بیشتر از منابع، رفع موانع توزیع و دسترس‌پذیر بودن آثار منتشر شده، انتشار مستقیم کتاب در بستر الکترونیک توسط ناشران، امکان انتشار کتاب‌‌های صوتی و چندرسانه‌ای و...  را از ویژگی‌‌های تکتاب برای ناشران برشمرد.
به گفته‌ی وی؛ امانت خرید کتاب الکترونیکی با هزینه‌ی کم، امانت بسته‌‌های موضوعی برای دوره‌‌های زمانی خاص، امانت و خرید فصلی از کتاب، مطالعه‌ی آنلاین و آفلاین و قابلیت‌‌های مورد نیاز مانند کامنت‌گذاری،‌‌ هایلایت، تورق، اشتراک‌گذاری و پشتیبانی از کتاب‌‌های صوتی و نشر چندرسانه‌ای از خدمات تکتاب برای مشتریان است.
استادیار دانشگاه علامه‌طباطبایی در پایان، تفاهم با مشتریان حقوقی مانند کتابخانه‌‌های دانشگاهی، دسترسی به منابع تکتاب برای اعضای علمی دانشگاه‌‌ها و موسسات حقوقی است را از جمله خدمات مشتریان حقوقی تکتاب دانست.
سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: