در نشست جشنواره فارابی عنوان شد

ضرورت حمایت از علم ثروت‌زا در کشور

1397/02/18-17:36

مدیر کل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم گفت: باید از علم ثروت‌زا حمایت کنیم و نگاه‌مان به تولید وترجمه علم به زبان‌های بین‌المللی نگاه سرمایه‌گذاری باشد نه هزینه‌گذاری.
به ‌گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رییس پژوهشکده‌ی مطالعات فرهنگی و اجتماعی در ابتدای این نشست، تعاملات بین‌المللی دانشگاهیان را نمایه‌ی فرهیختگی جوامع و از ضرورت‌های عصر حاضر دانست.
حسین میرزایی، نقش وزارت علوم در برگزاری جشنواره‌های علمی در سطح بین‌المللی را در راستای معرفی بیشتر و بهتر ظرفیت‌های علمی، فرهنگی و تاریخی کشور دانست و برگزاری جشنواره‌ی بین‌المللی فارابی با محوریت تحقیقات علوم انسانی و اسلامی را از مصادیق تلاش‌های وزارت علوم در راستای معرفی اندیشمندان و ترغیب و تالیف تحقیقات در حوزه‌ی علوم انسانی و اسلامی ذکر کرد.
وی تاکید کرد: حرکتی از این دست آغازی بر قرار گرفتن در مسیر تولید علم و نشر آن در حوزه‌ی بین‌الملل است ولی اگر جدی گرفته نشود و جامعه‌ی علمی کشورمان در مسیر توزیع جهانی قرار نگیرد قطعا حرفی برای گفتن در عرصه‌ی علمی نخواهیم داشت.
ارتباط و ارتباط گیری ضرورت بقا واعلام موجودی عصر حاضر
عبدالحمید علیزاده مدیر کل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم با بر شمردن اهمیت و نقش گسترش تعاملات علمی و بویژه ترجمه‌ی آثار و نشر بین‌المللی از تصویب و نهایی شدن بسته‌های تشویقی برای ترویج تولید و نشر آثار به زبان‌های زنده‌ی دنیا خبر داد.
وی توجه به جایگاه ترجمه را از دلایل تعریف بخش مستقل «مترجم برتر» در دهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فارابی عنوان کرد و افزود: متاسفانه عمده‌ی ناشران دانشگاهی برای مخاطب داخلی تولید و نشر می‌کنند و هیچ شناخت درستی از مخاطب بین‌المللی و اهمیت نشر علم به خارج از کشور ندارند.
عبدالحمید علیزاده تصریح کرد : باید از علم ثروت‌زا حمایت کنیم و نگاه‌مان به تولید وترجمه علم به زبان‌های بین‌المللی نگاه سرمایه‌گذاری باشد نه هزینه‌گذاری.
عبدالحمید نبوی دبیر علمی دهمین دوره‌ی جشنواره در ادامه با بیان اینکه دهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فارابی در حوزه‌ی نظری و کاربردی با هدف بهره‌مندی حداکثری از مراکز پژوهشی – آموزشی فعال در گستره‌ی علوم انسانی برنامه‌ریزی شده است، افزود: جشنواره در دو سطح جوان «زیر 35 سال» و بزرگسال به دریافت، بررسی و انتخاب آثار برگزیده می‌پردازد و از حیث قلمروی جغرافیایی دو حوزه‌ی داخل و خارج کشور را پوشش می‌دهد.
وی در تشریح محورهای برگزاری جشنواره‌ی بین‌المللی فارابی ویژه‌ی تحقیقات علوم انسانی و اسلامی گفت: معرفی پیشکسوت علوم انسانی و ایران، شخصیت‌های پیشرو در حوزه‌ی علوم انسانی ایران، نظریه‌پرداز برتر، انجمن علمی برتر، فصلنامه‌ی علمی و پژوهشی برتر، و مترجم برتر و تاثیرگذار در حوزه‌‌ی اهداف جشنواره از محورهای موضوعی جشنواره‌ی دهم فارابی است.
این نشست با حضور حسین میرزایی؛ رییس پژوهشکده‌ی مطالعات فرهنگی و اجتماعی، عبدالحمید نبوی؛ دبیرعلمی جشنواره‌ی فارابی و عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم در سرای ملل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزارشد.
سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: