در رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ شهید مطهری» مطرح شد؛
توجه به آزادی اجتماعی در اندیشه مطهری
1397/02/21-12:51
نشست رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ شهید مطهری» به همت انتشارات صدرا و با حضور علی مطهری، عزتالله ضرغامی و حجتالاسلام ناصر نقویان در سرای اهل قلم برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری و رسانهای سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، علی مطهری در ابتدای این نشست گفت: این کتاب نتیجهی سخنرانیهای استاد مطهری در جمع شاگردانش در طول پنج جلسه قبل از شهادتش است.
وی افزود: یکی از ابعاد اهمیت این کتاب و مجموعه سخنرانیهای شهید مطهری توجه به فلسفهی تاریخ پس از انقلاب است.
وی ریزبینی و پیشبینی ویژهی شهید مطهری نسبت به مسایل روز جامعه در دوران پس از انقلاب را از دیگر ابعاد تاثیرگذار این کتاب دانست و افزود: موارد مطرح شده در این کتاب نشانهی آمادگی علمی و ذهنی و حساسیت مرتضی مطهری نسبت به مسایلی است که در آیندهی انقلاب مطرح خواهد شد.
وی با تاکید بر جایگاه ویژهی توجه به آزادی اجتماعی در اندیشهی مطهری گفت: ایشان معتقد بود که اگر جمهوری اسلامی به آزادی اجتماعی توجه نکند، شکست خواهد خورد و آیندهی انقلاب بستگی به رفتار متولیان آن دارد.
وی در ادامه گفت: تاریخ نقلی، تاریخ علمی و فلسفهی تاریخ، سه گونه تاریخ در اندیشهی شهید مطهری است.
عزتالله ضرغامی نیز در این نشست نگاه واقعبینانه و تطبیقی نسبت به مسایل روز را از نکات بارز اندیشه و تفکر مطرح شهید مطهری دانست و افزود: شهید مطهری در بیان مطالب خود از ابتدا شروع به فضاسازی برای جلوگیری از سردرگمی و پیچیدگی مطالب میکند.
وی، در توصیف دکترین شهید مطهری در روش برخورد با مسایل فکری، گفت: این اندیشمند بزرگ کشورمان در بحث جامعه و تاریخ کولاک کرده است.
حجت الاسلام نقویان نیز در این نشست گفت: هرچه بیشتر از انقلاب میگذرد بیشتر جای خالی این مرد بزرگ و تراوشات علمی و هنرش احساس میشود.
وی آثار شهید مطهری را میراث گرانقدر فرهنگی عنوان کرد و افزود: وی هیچگاه به عنوان یک متکلم وحده نبوده و در جایگاه یک مخاطب منعطف، به تمام سوالات احتمالی پاسخ میدهد.
وی در تشریح نگرش و اندیشهی شهید مطهری گفت: وی برای بیان آزاد مسایل و زمینهسازی فرصت برابر جهت بحث و گفتگو همواره تاکید میکرد.
نقویان وجود سیرهی نرم و ملایم را از نقاط بارز شهید مطهری دانست و افزود: نکتهی مهم دیگر در این کتاب این است که انقلاب یک اتفاق و حادثهی غیرقابل پیشبینی نیست بلکه انقلاب دارای علتهای فلسفی در روحی زنده است.
سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.