در نشست کتاب «طبیعت بحرانی و جامعه در معرض تهدید» مطرح شد

تفکر دولت – ملت دیگر قادر به حل همه‌ی مشکلات نیست

1397/02/21-14:27

یک جامعه‌شناس در نشست کتاب «طبیعت بحرانی و جامعه در معرض تهدید» که در سالن کتاب‌نمای نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، گفت: در نظام کنونی جهانی باید جهانی اندیشید و محلی عمل کرد.
به گزارش ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دکتر سامان یوسف‌وند در این آیین با اشاره به شرایط جغرافیایی و اجتماعی کشور گفت: ایران جزو مخاطره‌آمیزترین جوامع بشری است به طوری که از نظر خطرات طبیعی نظیر زلزله، سیل، خشکسالی و غیره جزو 5 کشور پرمخاطره‌ی دنیا طبقه‌بندی می‌‌شویم. با این حال در ایران به تولید مفهوم در این حوزه نپرداختیم بلکه به ترجمه‌ی چند کتاب بسنده کردیم.
یوسف‌وند افزود: قبلا برای تعریف بهتر جامعه‌شناسی، مرزهایی مابین رشته‌‌های دیگر نظیر روانشناسی، انسان‌شناسی، سیاست با جامعه‌شناسی ترسیم می‌کردند رفته‌رفته این مرزها بخصوص بین جامعه‌شناسی و علوم طبیعی عمق پیدا کرد.
این جامعه‌شناس با اشاره به مفاهیم کلیدی اولریش بک گفت: این نظریه‌پرداز آلمانی در آثار و نظریاتش همه را دعوت می‌‌کند به بازنگری‌‌های ادبیات جامعه‌شناسی و می‌‌گوید فاجعه‌ی اصلی این است که ما قادر به تشخیص فاجعه نیستیم و باید به دنبال اختراع مجدد سیاست زیستن باشیم. 
یوسف‌وند با اشاره به روند تغییرات جهانی گفت: دیگر تفکر دولت – ملت قادر به حل همه‌ی مشکلات و ارایه‌ی راه‌حل نیست اکنون تفکرات فرد-جهان در دنیایی که آثار تولید یک زباله در این سر دنیا در معده‌‌ی پنگوئن قطب دیده می‌‌شود. نگاه جهان وطنی پیش برنده است و باید خودمان را شهروند جهانی تعریف کنیم در عین اینکه این تفکر نباید به معنای انکار کشور و بومی باشد و در اصل باید جهانی اندیشید و محلی عمل کرد.
گادامر، نظریه‌پرداز دیالوگ و گفتگو
دکتر عباس محمدی اصل؛ جامعه‌شناس با اشاره به مبانی نظری هانس گئورگ گادامر، وی را نظریه‌پرداز بحث دیالوگ و گفتگو دانست و گفت: هر آنچه به زبان نیاید به فهم در نمی‌آید و ما در زبان زندگی می‌‌کنیم یعنی حقیقت با صحبت و گفتگو بین ما پدید می‌‌آید و شکل می‌‌گیرد.
وی با یادآوری ابعاد گسترده‌ی مخاطرات در جهان پرمخاطره گفت: اکنون مخاطراتی که از ناحیه‌ی رفتار جامعه‌ی انسانی متوجه طبیعت است و یا مسایل جدیدی که نهاد خانواده، دنیای مجازی و رسانه‌‌های جدید رقم می‌‌زنند همه‌ی‌ ما را بر آن می‌‌دارد که خود را از یک چرخه غلط ذهنی خارج کنیم و بیشتر به مسایل ملموس و غیرانتزاعی توجه کنیم چرا که رفتار اجزاء هست که به سیستم معنا می‌‌دهد.
شاهد برگزاری مراسم رونمایی از چند کتاب انجمن صنفی زنانه ناشر بود. کتاب‌‌های فلسفه ‌‌هانی گئورگ کادامر و ماکس و پرورش شناسی اجتماعی قلم آقای دکرت عباس محمدی اصل و به قلم دکرت سامان یوسفوند و خانم زینب مرادی نژاد.
سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: