
تلاش هنرمندان تاجیکی برای شناساندن ادبیات ایران/حجم بالای بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب حیرانم میکند
1402/02/27-13:31
شهناز سایفولیوا گفت: دیدن تعداد بالای بازدیدکننده از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حیرانم میکند. جوانان کتابخوان ایرانی را بسیار مشتاق میبینم. هنرمندان تاجیکستانی برای شناساندن ادبیات ایران تلاش بسیاری دارند.
شهناز سایفولیوا؛ استاد صنعتشناسی دانشکده صنعت و دیزاین دانشگاه دولتی تاجیکستان به ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بیان کرد: سفارت ایران در تاجیکستان آثار ادبی نویسندگان ایران را به کشورمان میآورد و بعد از خط گردانی تاجیکها آنها را تهیه میکنند. اهالی فرهنگدوست تاجیکستان درباره ادبیات معاصر ایران اطلاعات خوبی دارند و ایرانیها هم از صنعت (هنر) تاجیکان مطلع هستند.
سایفولیوا در ادامه با اشاره به تابلوهای نقاشی به نمایش درآمده در غرفه تاجیکستان ادامه داد: از ما خواسته شد تا مصورههای بعضی از رسامهای تاجیکی را برای پیشکشی به علاقهمندان و ترویج هنر و صنعت تاجیکی به تهران بیاوریم. نخستینبار است که به تهران سفر میکنم، از خانوادهام که قبلا به تهران سفر کردهاند اطلاعاتی درباره شهر گرفتم و امیدوارم در تهران گردش کنم.
این استاد صنعتشناسی دانشگاه تاجیکستان ضمن معرفی برخی از تابلوها با نقوش اسلیمی و بیان توضیحاتی درباره نام و هدف از رسم آنها افزود: برخی از رسامهای ما طرحهای خود را از آثار شاعران کلاسیک ایران انتخاب میکنند یا طرحهایی را پیاده میکنند که بر دل و جانشان نشسته است.
سایفولیوا با اشاره به تابلویی با طرح سیمرغ گفت: این مصوره «زال زر» نام دارد و برگرفته از شاهنامه فردوسی است. برخی از رسامهای ما در تلاش هستند با انتخاب این طرحها جوانان را به خواندن این آثار ترغیب کنند. من اشعار شاعران کلاسیک ایران را بسیار نغز میدانم.
این استاد صنعتشناسی با اشاره به تابلویی دیگر با طرح گلهای رنگانگ گفت: نام این مصوره «گلهای دوشنبه» (دوشنبه پایتخت تاجیکستان) نام دارد. همین چند گل با رنگهای گرم نشانگر طبیعت زیبا و بکر کشورمان است.
سایفولیوا درباره زندگی و هنر زنان تاجیکی گفت: به کمک رئیس جمهورمان، امامعلی رحمان زندگی زنان تاجیک بسیار خوب است. آنها در انتخاب کار بیرون از خانه یا خانهنشینی آزاد هستند. برخی خانوادهها بیشتر به مدرن شدن روی آوردهاند و برخی دیگر سنتی هستند. باید بگویم در دانشکده صنعتسازی و دیزاین بیشتر خانمها در حال تدریس و تحصیل هستند.
وی با اشاره به رواج هنر گلدوزی در میان زنان تاجیکستان گفت: زنان از دیرباز به دختران خود این هنر را یاد میدهند البته اجباری در آموزش آن نیست.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز بهکار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.