خلأ آثار حوزه کودک و نوجوان جدی است

1402/02/27-15:13

گلعلی بابایی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) پیرامون اهمیت حوزه کتاب کودک و نوجوانان و غلبه ترجمه بر تولیدات داخلی گفت: متأسفانه خلأهای جدی در حوزه کتاب کودک و نوجوان همیشه وجود داشته است که باید پر شود.

گلعلی بابایی؛ نویسنده و پژوهشگر در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن بیان اینکه نمایشگاه کتاب قطعا در رشد کتابخوانی تاثیر داشته است، افزود: نمایشگاه کتاب یک ماراتون است و نویسندگان تلاش چندین ساله خود را در آن به‌نمایش می‌گذارند. این نمایشگاه برای مخاطبان، میدانی است تا با هرگونه سلیقه و در هر زمان و مکان بتوانند حضور پیدا کنند و آنچه را نیاز دارند انتخاب و خریداری کنند.

این برگزیده جایزه ادبی جلال، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را میدانی برای حضور مخاطبان، ناشران و مولفان دانست و افزود: مخاطبان در این نمایشگاه با استقبالی که از آثار عرضه شده، می‌کنند به گونه‌ای به آثار امتیاز می‌دهند و برای ناشران و مولفان این نمایشگاه یک میدان آزمون است. 

نویسنده کتاب «پیغام ماهی‌ها» در خصوص اضافه شدن بخش مجازی نمایشگاه گفت: امروز فضای مجازی جزیی از زندگی مردم است و نمی‌توان از این ظرفیت استفاده نکرد؛ به همین دلیل است که مسئولان نمایشگاه ناگزیرند در این بخش هم فعالیت داشته باشند. 

وی در پاسخ به سوالی پیرامون تنوع فکری و سلیقه‌ای ناشران حاضر در نمایشگاه گفت: آن‌چیزی که طی این سال‌ها در تجربه حضور در نمایشگاه کتاب داشته‌ایم تنوع ناشران و نویسندگان حاضر بوده است. فضای فکر و اندیشه در جمهوری اسلامی ایران از پویایی برخوردار است و خوشبختانه در این زمینه هیچ محدودیت کاذبی وجود ندارد. 

او همچنین مطرح کرد: ادبیات دفاع مقدس طی سال‌های گذشته در رشد بوده است و امسال نیز پیش‌بینی می‌شود در عرصه تازه‌های نشر اتفاقات خوبی رقم خورده باشد لذا همچون همیشه کتاب‌های دفاع مقدس نمره قبولی خواهند گرفت.

گلعلی بابایی در پایان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) پیرامون اهمیت حوزه کتاب کودک و نوجوانان و غلبه ترجمه بر تولیدات داخلی گفت: متاسفانه همیشه خلاهایی در حوزه کودک و نوجوان وجود داشته است و این خل درباره مخاطب کودک و نوجوان و در موضوع دفاع مقدس بیشتر است، چراکه در این زمینه فعالیت آنچنانی نداشته‌ایم و باید این خلاها پر شود و نویسندگان و ناشران در این حوزه باید مورد حمایت بیشتری باشند. 

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

 

 

به ما بپیوندید: