
جامعه پویا ناگزیر از کتابخوانی است
1402/02/27-17:06
سیامک رهپیک همزمان با هفتمین روز سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد و بقا یک جامعه پویا را در گرو توسعه کتاب و کتابخوانی ارزیابی کرد.
به گزارش ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، سیامک رهپیک، قائم مقام دبیر شورای نگهبان، همزمان با هفتمین روز این نمایشگاه سهشنبه (بیستوششم اردیبهشتماه ۱۴۰۲) با استقبال یاسر احمدوند، رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) حاضر و از غرفههای نمایشگاه بازدید و با غرفهداران و ناشران گفتوگو کرد.
سیامک رهپیک ضمن تجلیل جایگاه و مقام کتاب در پیشرفت و توسعه یک جامعه گفت: بسیاری از کسانی که به نمایشگاه کتاب آمدهاند، کتابدوست هستند و حتی اگر کتاب هم نخرند، حضور در چنین فضای فرهنگی با نشاطی را دوست دارند؛ از این علاقهمندی باید برای جذب بیشتر مردم و جوانان به مطالعه کتاب استفاده کرد. باید با رفع موانع و گسترش امکانات رفتوآمد عمومی به نمایشگاه کتاب، شیرینی این رویداد فرهنگی بیشتر میشود.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان کتاب را یکی از مهمترین و قدیمیترین مولفههای فرهنگی ایران دانست و تاکید کرد: کتاب یک پدیده جاافتاده فرهنگی در کشور ماست. جامعه پویا به کتاب و کتابخوانی وابسته است. ایجاد محافلی مثل نمایشگاه کتاب که در بسیاری از کشورهای دنیا هم معمول است، در راستای اهمیت دادن به همین موضوع است. این رویداد به ترویج مسائل فرهنگی جامعه و ارتباطات اجتماعی و بینالمللی کمک میکند.
او با اشاره به اهمیت برگزاری رویدادی مثل نمایشگاه کتاب گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب در یک بازه زمانی و مکان فشرده علاوهبر رفع نیاز بسیاری از مخاطبان کتاب، شور و نشاط بسیار خوبی را در جامعه ایجاد میکند. بعضی از کسانی که میآیند کتابخوان حرفهای هستند اما بعضی هم جذب شکل نمایشگاهی و محافل و برنامههای جانبی نمایشگاه میشوند که خود مقدمهای برای علاقهمندی به کتابخوانی است. برای همین شکل برگزاری و انسجام نمایشگاه هرچقدر که قویتر باشد و مشکلات پیرامونی آن مثل کمبود امکانات رفاهی و رفتوآمد کمتر شود، مخاطبان بیشتری را جذب میکند.
رهپیک درباره راهکارهای افزایش مخاطب و ایجاد فضای تعاملی در نمایشگاه کتاب گفت: مسائل مربوط به تنوع موضوع و در دسترس بودن کتابها و قیمت پایین در جذب مخاطب تاثیر دارد. فضایی که نمایشگاه در آن تشکیل میشود هم بسیار مهم است که نظم و آرامش بر آن حاکم باشد تا بازدیدکنندگان رفاه نسبی داشته باشند. هر چقدر که این مورد بیشتر رعایت شود، به افزایش بازدید و درنهایت به موضوع اصلی یعنی کتاب کمک میکند.
در ادامه، رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گزارشی از حالوهوای امسال نمایشگاه ارائه و میزان بازدید و فروش را خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: حضور در نمایشگاه کتاب به عادت فرهنگی ایرانیان تبدیل شده است؛ به طوری که اگر کسی نتواند در آن حضور پیدا کند حس میکند فرصت بسیار مهمی را از دست داده است. در حالی که این حس برای سایر نمایشگاههای کشور مثل خوردرو، نفت و... وجود ندارد. این نشان از علاقه مردم به مقولههای فرهنگی و بهویژه کتاب است.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز بهکار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.