
مطالعه کتاب تاثیر مستقیم بر سلامتی مردم دارد
1402/02/28-16:13
بهرام عیناللهی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دیدار با یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، این رویداد مهم فرهنگی را عامل تشویق و ترغیب مردم به مطالعه کتاب دانست که کتاب تاثیر مستقیم بر سلامتی افراد دارد.
به گزارش ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بهرام عیناللهی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پنجشنبه (بیستوهشتم اردیبهشتماه ۱۴۰۲) همزمان با نهمین روز نمایشگاه در مصلی امام خمینی (ره) حاضر شد و پس از دیدار با یاسر احمدوند، رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و عوامل اجرایی نمایشگاه از غرفههای ناشران عمومی و دانشگاهی دیدن کرد.
بهرام عیناللهی با اشاره به اهمیت کتاب و تاثیر مطالعه در سلامت مردم گفت: کتاب کالایی است که بهطور مستقیم بر سلامتی مردم تاثیر میگذارد. با مطالعه کتاب آگاهی افراد بهویژه کودکان و نوجوانان نسبت به سلامت شخصی و بیماریهای موجود بالاتر رفته و موجب میشود مسائل بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و در نتیجه، جامعه سالمتری خواهیم داشت. از طرف دیگر، مطالعه بهطور مستقیم روی مغز انسان هم تاثیر میگذارد و از این روست که مطالعه کتاب یکی از راهکارهای اساسی برای پیشگیری از بیماری آلزایمر یا جلوگیری از پیشرفت آن است.
وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت آموزش مسائل سلامت به همه آحاد جامعه و بهویژه کودکان گفت: باید بتوانیم کتابهای سلامت را از همان کودکی در سبد مطالعه خانواده قرار دهیم تا با کسب اطلاعات و سبک زندگی صحیح شاهد سلامت بیشتر جامعه در آینده باشیم. برای این موضوع حمایت علمی و فنی هم انجام خواهیم داد. همچنین ما در نظر داریم تمام خانههای بهداشت را در سراسر کشور به کتابخانه مجهز شوند و مراجعان بهویژه در مناطق محروم بتوانند از آن استفاده کنند. ما باید این فرهنگسازی را انجام دهیم که همانگونه که مردم به دنبال دارو و درمان میآیند، دنبال کتاب هم باشند و آن را مطالعه کنند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: هر کشوری بخواهد پیشرفت کند، مردم آن باید به اطلاعات گسترده و مفیدی که در سطح جهان وجود دارد دسترسی داشته باشند. این اطلاعات شامل دو بخش عمومی و تخصصی است که هر کس بسته به نیاز و حرفه خود از بخشی از آن بهرهمند ميشود. اطلاعات عمومی و دانش بیشتر میتواند به گسترش ارتباطات فرد با جامعه خودش و ارتباط جامعه با جوامع دیگر منجر شود. از طرف دیگر، افرادی که در یک تخصص کار میکنند باید به آخرین علوم و اطلاعات منتشرشده درباره رشته خودشان دسترسی داشته و مطالعه کنند. بهویژه همکاران ما در بخش پزشکی بهطور مداوم به این اطلاعات نیاز دارند تا به آخرین دادههای بیماری و سلامت و دسترسی داشته باشند. وجود نمایشگاه کتاب میتواند این اطلاعات را بهصورت منظم و یکجا در اختیار همه تخصصها قرار دهد.
در ادامه رئیس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گزارشی از وضعیت برگزاری نمایشگاه کتاب سیوچهارم ارائه داد و تاکید کرد: ما در ۱۴۰۱ مجموعا ۵هزار و ۲۴۰ عنوان کتاب پزشکی چاپ کردهایم که ۳هزار و ۱۴۰ عنوان تالیف محققان داخلی و ۲هزار و ۱۰۰ عنوان ترجمه بوده است. ما بنهایی را برای خرید دانشجویان و اعضای هیئت علمی در نظر گرفتهایم، اما از آنجا که امکانات و منابع ما محدود است، پیشنهاد میکنم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بنهایی را برای کادر درمان در نظر بگیرد تا این عزیزان هم از امکانات نمایشگاه بهره بیشتری ببرند.
احمدوند ادامه داد: بیش از هشتاد غرفه ناشران خارجی هم در بخش بینالملل دایر است که بعضی از آنها نماینده چند ناشر هستند. در بخش پزشکی هم ناشران خارجی مشارکت بسیار خوبی داشتند و آثار خود را عرضه کردهاند. بخش کودک و نوجوان امسال فعالتر است و در کنار غرفههای ناشران فعالیتهای فرهنگی و هنری و بازی و سرگرمی هم برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفتیم که با استقبال هم روبهرو شده است.
سيوچهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از ۲۰ ارديبهشت آغاز به كار كرده و تا ۳۰ ارديبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلا امام خمينی(ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.